Тупанув з мастилом =) Потрібна порада)

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем SOLviv, 19 тра 2016.

1. SOLviv

SOLviv Новачок

Octavia
    Всім привіт,

Керую шкодою (Октавія 1,6 AKL 2003р, Бензин) вже десь пів року (до того мав гольфіка 2).
    І вот сьогодні ситуація.. перевіряв рівень масла, побачив що треба трішки долити - долив....
    Коли долив то побачив шо це була мінералка від моєї попередньої машини((
    Долив орієнтовно пів літри..
    Була синтетика 5W40, від'їздив 3000км
    Долив Лотос мінералка 15W40 десь 400-500 мл.

Шо робити тепер, необхідно провести повністю заміну мастила, наскільки це критично..

Дуже дякую за пораду[​IMG]

2. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    напевно, все таки, прийдеться міняти мастило. але точно краще не їздити на цій суміші, поки хтось точно не скаже, що нічого страшного. сам придивляюсь до Октавій )) які враження від неї, після гольфа?

3. SOLviv

SOLviv Новачок

Octavia
    Дзвонив на "Шипшину", порадився з тими хто міняє масла.. сказали шо впринципі нічого страшного, але мені того мало бо дуже переживаю)) і міняти шкода, і боюсь в разі шоб негативні наслідки не вилізли...

На рахунок Октавії... враження тільки позитивні, звик до гольфа, чув кожен його "шорох" і глюк.. сів за Шкоду - тишина, машинка їде шо треба, я щасливий, ходова гарна, поки нарікань не маю - вже робив трохи ходову, міняв подушку коробки передач, гальмівні колодки.. встановив ГБО, поки кайфую))

• Подобається Подобається x 1
  4. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Читав на масляних форумах, що чуваки мішали все підряд (синтетику, півсинт, мінералку), проводили аналізи, їздили на ньому і нічо!
    Думаю можеш їздити, нічого не станеться.

5. kym

kym Аксакал

a 100
    Те що помішав масла -нічого двигуну не буде - перевірено багато раз...головне щоб то були точно масла а не незрозуміла рідина. Гірше що взагалі доливав. Добрий двигун від заміни до заміни 100-200 грм

• Подобається Подобається x 2
  6. vwiskasha

vwiskasha Місцевий

vw passat b2 syncro
    audi s4 c4 2.2 turbo
    vw scirocco 2 tropic
    доливав до 5в40 10в40 - все було добре. враховуючи то що це простий 1.6 бенз - то можна їздити і не паритись. а щоб менше мастила брала , порадив би густіше , і двигуну краще буде.

7. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    блін, а я боявся синтетику двох різних фірм змішувати...

8. vwiskasha

vwiskasha Місцевий

vw passat b2 syncro
    audi s4 c4 2.2 turbo
    vw scirocco 2 tropic
    мішають масла коли срати на двигун ) хто любить своє авто такого не робить )

9. SOLviv

SOLviv Новачок

Octavia
    Всім щиро дякую за дописи, поки їжджу, але все одно душа на місці не лежить...)
    Мене це насторожило.. я зараз спробую поїздити, подивлюсь як рівень масла буде змінюватись, бо на машині цій їжджу не давно, тепер буду засікати, Дякую!

10. vlad8

vlad8 Active Member

пошук
    А нащо було робити такий сир бор? Можно легко вбити двигло і він почне їсти масло. Краще заливати одне і теж завжди і навіть марку не міняти. Мені так сказав мій майстер-моторист з великим стажем роботи. Кожне масло відрізняється одне від одного за констистенцією та властивостям, тому і може створювати наліт на деяких деталях. Це і може скоротити ресур мотору. Я завжди лью синтетику від Лікві Молі 5в40, так як на всіх моїх машинах були невеликі пробіги. На такому ресурсі останній раз замовляв масло для свого авто. Ось і Вам раджу не робити більше такої єрунди і не лити все, що заманеться.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)