При витисканні щеплення для перемикання з 1-ї на 2-гу передачі виникає удар (здається що злівої сторони підкапотного простору). Чи може таке явище відбуватись через розбовтані шруси (внутрішні)?
а якщо плавніше щеплення вижимати??? удар буде???? бо маю такуж проблему... автоінструктор сказав що я тах хер..о перемикаюсь і швидко кидає щеплення ? чи всеж подушка?
Привіт Ще можливий люфт диференциала. То коробка - без розборки не лікується. Перевір подушки , потім шруси , потім коробку ( залізь під машину і покрути піввісі - побачиш де люфтить )
Сьогодні перевірив подушки двигуна - все ок! Крутив за піввісі - у внутрішньому лівому шрусі шарики аж дзвенять! Завтра купую нові шруси - замінюю і сподіваюсь, що удари зникнють. Дякую за поради!!!
Шруси успішно замінені, але удар при перемиканні не зник - значить таки диференціал дає про себе знати. Проблема не критична?
Міняв сьогодні масло і фільтра в знайомого, він заодно зробив діагностику ходової, виявив також достатній люфт диференціалу (хоча при рушанні і переключенні передач стуку я не відчував). Приходила людина, яка займається коробками і сказала: люфтить через виробітку пальця диференціалу, ціна пальця на мою машину не дорого, але кажуть його важко знайти окремо і ще важче міняти (потрібно висверлювати або ін.чином знімати, бо він там впресований). Більш реальніше замінити разом із диференціалом, але це суттєво дорожче виходить. Хочу почути чиюсь думку, хто стикався з таким, або в тому орієнтується. Дякую! На рахунок критичності - казали при сильній виробітці пальця диференціалу за деяких умов...може зламатись і продирявити коробку, тоді її під заміну
А як на рахунок демпферних пружин на зчепленні? Я б забив. Якщо їздить і не заважає значить все гут. Майстри тобі розкажуть... потім все поміняють, люфт залишиться і знов розкажуть що машина стара і треба міняти її.