сьогодні наткнувся на таку новину з Drive2 от копірую все тут.. Реєструвати авто і видавати номерні знаки почали «територіальні громади». За принципом, подібне нагадує самопроголошення окремої республіки, але на цей раз не в східних регіонах (до чого ми вже звикли), а в західному — в Львівській області. Місцеве самоврядування «теріторіальної громади» прийняло на себе зобов'язання щодо організації власного МРЕВ, в якому без всяких митних декларацій та процедур, можна буде зареєструвати завезений з-за кордону автомобіль. При цьому власнику видається документ з маркуванням «Республіка Україна» і номерні знаки іншого зразка, в яких спочатку вказуються три букви, цифри і потім слід ще одна буква. Наведемо цитату з соціальних мереж, в яких викладається суть організації від імені «громади»: За словами організаторів компанії, народ має повне право на самоврядування, тому вважають свою дію легальним. У реальності, подібне суперечить всім законодавчим актам України і власник такого авто буде обов'язково оштрафований за керування незареєстрованим транспортним засобом. А це істочник цієї статті. В Україні реєструють автомобілі без розмитнення — Вечірній Кам'янець хто, що про це думає???
хз... Така зустріч тої Територіальної громади то мала місце, але правових повноважень робити як описано вище у них по ходу нема. А ідея сама - БОМБА ! Колись в старі добрі часи ми скандували ''За Фольксваген Пассат без розмитнення'' може вже скоро )
повний 3,14ЗДЄЦ ))) Я також противник цих всіх величезних поборів при розмитненні, але це занадто. Полюбому, принаймі хоть щось, але повинно розмитнюватись, відповідно реєструватись в єдиній базі даних і отримувати затвердженні в країні номерні знаки. Це діє навіть в країнах шенгену, де кордон видно тільки на карті і по дорожних знаках.
я не памя*таю десь про таке вже писалося, і в них своя номерація була, но виїхати за то місто ніхто не міг)
в мене от знайомий в Придністов*ї живе, так внього розмитнення є, не цікавить яку ти машину привіз, розмитнення 1000 мертвих президентів і якийсь податок около 2% суми стоїмості на дороги, щось вроді того. а не просто привіз став і катайся)) таким макаром це від гаража до магазину будуть їздити)) Я розумію якщо ці номера є тимчасовими, тоїсть ти вїхав на кордон України, тобі даци ці номери, і ти їздиш наприклад 5днів, при виїзді їх здаєш і ставиш стої, тоді і красти польські номери ніхто небуде
Придністров'я, ЛНР, ДНР, Осетія, тепер УР ше хочуть влаштувати спекулюючи на наболілому питанні. Тре спіймати тих засновників "територальної громади" і зробити так щоб вони з лікарні не вилазили до кінця життя.
Мужики, та чого ви ведетесь на якийсь фейк? Навіть, якщо то правда, то без жодних юридичних підстав. Читав цю новину в неті, і там ще було фото з документом, на якому зазначено "Українська народна республіка". То, або фейк, або якась підготовка до провокації в масштабі держави. Будьте розумніші, фільтруйте все почуте, побачене чи прочитане, тим паче в соц.мережах, а також не поводьтесь, як жителі Лугандонії. Майте холодний розум!
Народ хоче обб"є.. державу , бо держава обб"йо народ.... А держава себе нає..ти не дасть . принаймі простому народу. Особисто я не проти мита, але не розумію чому його нараховують по ринковій ціні а не по ціні по якій купив.
з державою --- ну його нах, бавитися в азартні ігри... як казав мій знайомий: "что и требовалось доказать!"