Вага гольфівського 13" диска

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Словотворець, 16 тра 2006.

1. Словотворець

Словотворець Active Member

98798
    Сьогодні врешті зважив стандартний гольфівський стальний диск..
    Порівняємо..
    Стандартний 13" - 7,5 кг
    Кований 13" - 4,1 кг
    Кований 14" - 4,5 кг
    Кований 15" - 6,5 кг

Ось така от сумна картина.. :sad:

2. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Відповідь: Вага гольфівського 13" диска

Еще можно добавить, что кованые диски очень плохо держат боковые нагрузки. :) Интересно, сколько весит 14" стальной диск?

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я зараз буду плюватися, шмаркатися і злитися!
    Хто сказав, що ковані диски погано тримають навантаження?! Перепрошую, але стверджу, що це повна бздура! Ковані диски тримають в понад 10 (!) разів більше навантаження ніж литі! У всіх напрямках!

Можливо тут мова про "ковані" диски з Пєрова (з Кривчиць), але запевняю, що там кованих дисків не продають. Жодні турки і корейці ще не досягнули технології кування алюмінію. Для цього треба цілий завод, а не токарний верстат, що точить весь базарний "тюнінг". Для прикладу скажу, що кування алюмінію це багаторазовий процес різнотемпературних впливів на метал і близько десяти різних моментів зтискання алюмінію, найбільші з яких переважають 100 тон на квадратний сантиметр. Достатньо тільки уявити процес, щоб зрозуміти, чому справжні ковані диски коштують близько 500 у.о. за штуку.

Наскільки знаю - згідно міжнародних стандартів на КОЖНОМУ кованому диску повинні бути вибиті 2 слова Geshmidet (нім.) та Hardened (англ.). За словами професійного спортсмена, всі інші "ковані" диски можуть бути "ковані" молотком.

4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Я говорил. И утверждаю, что фронтальные нагрузки ковка держит не вопрос. Удар сбоку может полностью разрушить диск!

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Тримаючи себе в руках, попрошу аргументи.:)

6. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Тестировали диски. И один из тестов это был боковой удар. Железка выдержала(некоторые литые тоже), но диск только выбросить, "8" стала. А ковка СЛОМАЛАСЬ!!!!!! Еще раз повторю, это был именно боковой удар, а не фронтальный. На фронтальный удар они были признаны лучшими!

7. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Хто де коли і які дики :)

Кований алюміній витримує набагато більші навантаження. Немає різниці, в якому напрямку, молекулярна структура металу симетрична у всіх напрямках. До того ж ковані диски є більш еластичними, краще піддаються рівнянню. Єдине пояснення - бокового зламу - форма диску (наприклад, тонкі шприхи), але щось мало віриться, що конструктори фірмових кованих дисків застосовували небезпечні візерунки...

8. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Не могу найти ссылку.
    А рисунок был 5-ти конечная звезда!!!! Даже не спицы! И спицы звезды этой остались на ступице, а обод лежал отдельно! Имитация была при ударе юзом об бровку при скорости, если не ошибаюсь 40 км/ч!!!!!!

9. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

підозрюю, що це був звичайний литий диск з непродуманою зірочкою.

10. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Нет, это как раз был кованый диск от бренда ВСМПО.

11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Чуваки, ви уже задовбали :)

12. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

мартіні, віддовбайся - ми про важливу автомобільну тему говоримо. :) І взагалі тема стосується характеристик автомобільних дисків а не особистих вподобань Мартіні :)

Мені ВСМПО швидше асоціюється з кг/ам аніж з назвою бренда :) Коли я сперечався, я не знав про існування російських кованих дисків і ніколи ними не цікавився. Та і не буду :)

13. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Это ты очень зря! ВСМПО заготовки закупают серьезные западные пр-ли и делают под смоей торговой маркой диски. Это о чем-то должно говорить!
    То Мартини: я говорю на автотему. И тема связана с техническими данными авто! Скажи еще, что я офф топом занимаюсь! ;)

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

До речі, я теж десь читав шо росіяни лідери на ринку кованих дисків .

А з приводу моєї репліки про "задовбали", то справді ж задовбали :) Один каже - поламається диск, інший каже - погнеться. І так по 3 круги :) Вже мусите організувати слідчий експеримент шоб знайти істину, то би було значно цікавіше :)

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Я не сперечаюся про кількість проданих дисків на території найбільшої країни - росіяни так само є лідерами на сигаретному ринку, тому що в них найбільше курців в світі, але то не означає, що в там роблять найкращі чи найбезпечніші цигарки. І не кажи що ВСГПО звучить краще від КЛМНО чи АБИРВАЛГ :)

П.С. Диск погнеться :)))

16. Словотворець

Словотворець Active Member

98798

Поставив собі ковані 15" диски з резиною 195/55/15.. різниця в вазі з старими стальними 185/70/13 вийшла приблизно 400 гр. Нові получились трошки ващі.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)