Всім привіт, є така проблема, на Jetta2 важко включається 1-ша передача, всі решта включаються нормально, хтось підкаже, як з цим боротись?
Ремонтувати або міняти механізм переключенні передач під капотом і в салоні (переглянути все що іде від самої ручки до коробки під капотом) , той механізм з роками зношується і перестає піддаватись регулюванню, яка там точно конструкція куліси і того всього на Джеті не знаю, може тобі напишуть ті хто має Джету, але причина 99% там.
Скачати/купити книжку, по Гольфу/Джета 2 і за нею налаштувати, замінити зношенні деталі я таким займався недавно тільки на першому Гольфі http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3449&page=13
вмене таже було ручка передач стала мертво і невключалась пару раз вижав сцеплення і норм заїхав до майстра на гаражі він сказав їздити поки невтикне (казали що може полетів синхронізатор)
Передивись тяги, можливо вони зношені, тобто зверни увагу на ту тягу, що має пластикові наконечники (тріщина, не защолкується фіксатором), або на саму пластикову (маленьку). Можливо потрібно тільки рем.комплект куліси поміняти, а ще подивись на той кронштейн (чи як там його), що задіює в рух маленьку пластикову тягу, той кронштейн кріпиться наскрізь болтом і на той болт надягаються пластикові втулки, може вони з часом "зробились" та потребують заміни. П/С/ синхронізатори - на сам кінець, бо то треба коробку вскривати, ну і на скільки знаю, то частіше крякають синхронізатори на 3 чи 4 передачу. Моя думка, що причина не в коробці а в самій кулісі чи тих тягах. Удачі!
в мене таке було на гольфі 2,все вирішилось проставкою втулок під тягами з куска резинового шланга і все стало добре...
В мене подібне в даний час відбувається. Проставки поміняв з ремкомплекту - а фігушки, не помогло на 100%. До того 3-тя ніби-то недовключалась чи толком не попадала. Кілька маніпуляцій молотком над тягою (над тим ізгибом) з пластиковими наконечниками і з 3-ьою стало все гуд, але натомість 2-гу передачу не докінця "засовує", треба трошки різкіше. Так розумію, що треба всю кулісу перебрати.