Вентилятор обдуву салона Г2 (ремонт чи заміна?)

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем diesel757, 29 тра 2013.

1. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Назріває проблема з вентилятором обдуву салона в Г2.
    Признаки такі --- коли включаєш, працює нормально, а може видавати звуки похожі ніби лопасті труть об пластик, тобто почав час від часу "крихтіти". Ймовірність тертя лопастей - відкидаю, оскільки такі симптоми вентилятор видавав навіть у знятому положенні, а коли добре його трусанути руками, цей хижий звук пропадав, або пропадав і з'являвся.
    Знявши його з захисного корпусу виявив, що на якорі (нижче обмотки) де контактні щітки прилягають на мідній оболочці є виробітка. Круглі фіксатори на штоку (зверху і знизу) на місці та щільно тримаються.
    Оскільки з електрикою не дружу, прошу поради, що краще робити:
    1) купити інший вентилятор б/у?, хоча й він не 5 копійок коштує, а через невизначений час стикнутись з тим самим.
    2) віддати толковому майстру (номер тел. хто знає? та де знаходиться?), котрий замінить щітки + підшипник (якщо там є такий). І важливо, щоби ті щітки чи підшипник були у наявності, або ж знати де купити їх перед заміною (щоб не получилось так, що розберуть і .... до кращих часів, поки не знайдеться якась фігня до нього).

П/С/ колись мав необережність сам розбирати такий вентилятор, після чого поїхав і взяв інший б/у. Двічі на одні граблі не хочу наступати.

2. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Якщо цікавить, то маю АЕG, з Тоlеdо :
    Або Воsсh з свіженького Гольфа :
    Обидва ідеальні, ціна 200грн./шт.

3. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Михайло, на разі - дякую, але якщо ремонт чи заміна щіток не прокатить, то вже тоді буду розглядати варіант покупки.

4. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    міняй одразу
    запитаєш, чому?
    та тому що там корпус нерозбірний. та і пробував я то робити - результат - куча витраченого часу, нервів і грошей на з/ч. кінці-кінців плюнув, купив мотрочик, поставив - і маю щастя.

послухайся мене, не повторюй моїх помилок. тим більше, що в Міші вони є на продаж

5. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    маю телефончик електрика толкового, подзвони розкажи всю історію що з ним не та і можливо він щось тобі порекомендуэ 0632079392 або 0980851223 Володимир

6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Чому це він не розбірний? Там все розбирається нормально

Я за цей варіант

7. AndriY

AndriY Active Member

ВАЗ 21013 1.2 1984
    Я б в першу чергу звернув увагу на зношеність колектора. Якщо він протертий краще купити б/у.Бо в 200 грн незнаю чи вкладешся.

8. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    а що це таке? і де воне є?
    Завтра сфоткаю вскритим свій вентилятор, і закину, бо перший раз чую про "колектор". Стало цікаво.
    Ну і з вищеописаного, думаю, що краще буде, дотовкти той що є, і заздалегідь взяти б/у інший.

9. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Це загальна назва частини ротора по якій бігають "щітки"...

10. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Фоткати не було смислу, сьогодні в черговий раз відкрив той вентилятор. І все таки там є зношеність на тому колекторі. Купувати другий пока не збираюсь, попробую щітки поміняти, а далі буде видно.
    Всім дякую за поради.

11. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    День добрий. Щоб не створювати нової теми, напишу тут. В мене теж причина в двигуні пічки. При ввімкненні він пищав. Знявши його, витягнув з пластмасового корпусу, хотів розібрати і все гарно почистити і змастити, мені то якось не вдалося і після цього він почав якось туго крутитись. Може хто допоможе з детальним описом, як його розбирати, або знає ссилку на опис, чи відео даного процесу. Дякую.

12. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Маю, без корпусу той що крихтів, попередньо описував ті симптоми. Якщо знадобиться, маякуй, подарую.

13. WANTED

WANTED Місцевий

Хм, може і знадобиться:) коли будеш в моїх краях?

14. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Думаю, що в кінці цього тижня.
    Візьму його з собою і передзвоню коли буду.

15. WANTED

WANTED Місцевий

Ок:)
    і ще також актуально, може таки є в когось ссилка, де детально показано як його розбирати?

16. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Як показала практика змазування нічого не дає і за місяць все по новій. Переконався в цьому на власному досвіді.
    При розборці основна проблема зняти крильчатку. Для цього місце кріплення крильчатки до осі треба помістити в кипяток на 5 хвилин а потім швиденько вибити вісь з крильчатки молотком через стержень відповідного діаметру. Зараз шукаю вентилятор в хорошому стані.

С мабільнава дєвайса

• Подобається Подобається x 1
  17. WANTED

WANTED Місцевий

Дякую. Так сподівався, що не треба буде знімати крильчатку, але на жаль...
    Я свій коли пробував розібрати, то після того щось він тугіше почав крутитись, от напевно і прийдеться повністю розібрати і дивитись...

18. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    вставлю і своі' п'ять копійок. можливо на г2 підійде моторчик від ауді 80 В4 кузов. ми так ставили на 124 мерседес, з переробкою опор моторчика. можна було б попробувати як альтернативу

19. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    А навіщо такі "мучєнія" ?
    Хіба проблема купити б/в ? ? В мене є вагон. Ціна 200грн./шт.

Та і новий не такий вже аж дорогий ! Ціна починається від 385 грн. !

20. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    ну бачиш в тебе спеціалізація така по г2. а в нас на шроті в основному бмв стоять, ось наприклад сьогодні чуваку у 124 мерседес поставив моторчик підкачки тосолу від В4 пассата:) головне що кліэнт задоволений і грощі в касу пішли ( в нас такого моторчика на 124 не було).

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)