Доброго дня, Автомобіль: VW Golf 5 2004 1.4 FSI Проблема, може й не проблема, така: коли заводжу машину, не крутиться жоден вентилятор біля радіатора. Коли включаю кондиціонер, починає крутитися лиш великий вентилятор. Читав багато статей і одні кажуть, що малий починає крутитися коли велика нагрузка іде, інші кажуть, що мають завжди обидва крутитися. Може хтось знає і розкаже принцип роботи вентиляторів. Якщо рукою крутити, то вентилятор маленький крутиться. Заздалегідь вдячний.
Напевне не проблема. Все залежить від програми роботи клімат контролю. вентилятор вкл. програмно. Хоча це треба перевірити компютерною діагностикою клімат контролю. Вентилятор охолоджує радіатор кондиціонера і залежить від датчиків температури. Якщо всі датчики в нормі значить так має бути
А в моєму Гольфі при включенні кондюка крутиться малий карльсон. Великий включається тільки коли підвищується температура двигуна, може два крутитися одночасно. Великий карльсон має дві швидкості.
В мене при включені кондюка завди два крутяться. Скинь фішку з малог і провірь на пряму чи він працює.
Теж golf v 1.4 fsi 2004 року, була така сама проблема рік назад при купівлі авто. Вентилятори вмикаються автоматично коли температура піднімається вище 90 градусів, при їзді проблем не було, але коли зупинявся після тривалого руху, температура піднімалася. Замінив вентилятор, і проблеми не стало.
Хлопці,підскажіть таке питання... Тепер сезон кондюхів),вентилятор почав давати сильну вібрацію(чути аж в салоні). Підняв капот провірив,розбитий походу підшипник(є люфт)-в моторі міняются там підшипники,чи він не розбірний?
в мене на г2 - точно був нерозбірний, купив нового. але на твоє авто то може бути дороге задоволення. як гуглив, то бачив, що "умєльци" і нерозборні розбирають, і міняють підшипники, але то тре бути "чаклуном" ))
Будем дивитися після отпуска,так їздить нормально-коли кондюх включаю дає вібрацію велику. Чаклуном не обовязково бути,головне щоб руки були норм,спробувати можна...Я вже тормозні колодки(задні електро) наслухався що міняти пиз...ц проблема,міняв десь хвелин 45 сам(ютуб допоміг))).