Вибір літніх шин

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Shaggy, 21 січ 2013.

1. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    На продовження теми одноклубника Gurkha про вибір зимової гуми я постав перед вибором літньої.
    Цікавлять ваші поради. Серед номінантів на перемогу у мене:
    1. Barum Bravuris

2. Nokian H

3. Vredestein Sportrac 3

4. Fulda CARAT PROGRESSO

5. Gislaved Ultra Speed

Загалом гума різного класу. Я особисто схиляюся до Barum Bravuris, бо баруми колись мав на пасаті - добре себе рекомендували. Та й ціна "адекватніша".
    Але шалено подобаються Вредштайни. Але цікаво, хто їздив, як веде себе такий протектор на дорозі? На мокрій і на сухій.
    Є якісь там критерії мякості корду, чи не трісне гума від падіння в яму. Якщо хтось шарить - поясніть неосвіченому в тій темі.
    Дякую!
    Флуд на тему - вітається!

2. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    На Вектру С минулого року купив Vredestein Sportrac 3 - дуже хороша гума. Тихенька, дуже хороша поведінка на мокрій дорозі, ефектна (через це і купив :yes:), АЛЕ... Проїхавши на цій гумі неповних 15т.км по глибині протектора можна було сказати, що всі 30т. Дуже швидко зношується/стирається. Це один з недоліків, а другий - хрен докупиш ОДНЕ нове (не хочуть по одному продавати/розпаровувати партію) або, навіть б/в - дуже рідкісна.
    А взагалі один мій знайомий, який "займається" гумою, сказав:
    "Зимова гума має бути GOODYEAR, літня - MICHELIN, а в ідеалі - зима/літо CONTINENTAL. Все остальне - компроміс !
    Намагаюсь притримуватись цієї поради, навіть деколи купуючи у ПЕРЕВІРЕНИХ продавців б/в гуму.

3. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Маю я контіненталі. Гімно гімном. Багато знайомих хто їздив матюкалися на їх гуму.

Так от і переживаю шо вредштайни дуже швидко зносяться(((

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Підписався на тему. Найближчим часом купуватиму нові літні колеса.

5. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    Колись мав такі баруми, враження тільки позитивні, навіть в дощову погоду

6. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Останнє редагування: 22 січ 2013
  7. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Два сезони від'їздив на Ваrum Вrаvurіs. Дуже класна гума.
    Але наступні мої літні шини будуть Fuldа Есо Соntrоl. Це - вєсчь !
    Всім рекомендую. І ціна дуже приємна.

8. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    Ну, чоловіче, навіть не знаю, що сказати... На попередніх авто купував 2 літніх комплекти CONTINENTAL (ContiSportContact 5) і комплект майже нових б/в ContiVikingContact - задоволений.

9. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    Не був би я таким категоричним ! Якщо Ви з"їздите цю гуму за два сезони ( 50-60т.км) - так, ця гума непогана. Але якщо Ви не їздите так багато і розраховуєте, що вона прослужить 3-4 сезони (ну є люди, які "накатують" +/- 15 т.км/рік), то будете неприємно вражені. Гума викривляється, з"являються мікротріщини (як від пересихання) і вже на третій сезон погано балансується.

10. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Підтримую, бо вже два сезони відкатав на мішелін енерджі (брав не нову, а б/у з Європи), і ще один сезон точно відкатаю. Враження від неї дуже позитивні, дорогу тримає прекрасно не залежно від швидкості 80-180 км/год поводиться добре, плюс при гальмуванні в мене ні разу не було щоб гума пішла юзом і при екстреному гальмуванні теж. Знайомий теж відзивався дуже позитивно про цю гуму (в нього мітсубісі оутлендер). Рекомендувати не буду, але я нею дуже задоволений. ІМХО

11. andriyvitruk

andriyvitruk Active Member

VW PASSAT B6 2.0 fsi (BVZ)
  12. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    При неналежному (неправильному) зберіганні та експлуатації з будь-якою гумою таке стається !
    Тут на форумі була тема про тиск в зимових шинах! - так там таку хєрню писали, що ужас.
    В нас не всі вміють на автомобілі їздити. А ще, крім того, можна купити в магазині стару гуму, якій вже 6-7 років, і яка вже втратила частину своїх властивостей.

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну окей, з тим все зрозуміло. Контіненталі всі хвалять. Поддивлюся все ж ще раз в їх сторону.

Але чому всі мовчать про Nokian, Gislaved - суперові виробники гуми. Я впринципі Нокіанами завжди був дуже задоволений особливо їх зимовими колесами. Гіслейвд - шведи. Вся Швеція на тій гумі катається. Але в нас в продажі дуже рідко зустрічаються чомусь.

На кожній шині має бути вказана дата виробництва. На неї обов"язково треба дивитися.

14. andriyvitruk

nokian зараз випускае росія ,скандивську ти не знайдеш,і вони більше спеціалізуються на зимовій резині.тільки нещодавно вони почали працювати в притул з літом. так що пройде час і побачим чи вони такіж добрі як і зимові

15. andriyvitruk

вибиваеться тиждень і рік виробництва (13 2012)
    -13 тиждень 2012 рік

16. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    нексен хороший варіант мав такі на бмв, мокру бруківку супер тримали трохи шумні але ціна якість це виправдовує.)

17. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Я за Барум Бравуріс. Що зимові Поляріс 2, що літні Бравуріс - саме те для наших рейок та бруківки. І по ціні приємні (були), і боковини мали товсті - фіг яка рейка поріже. Хіба по трасі трохи шуміли, якщо більше 120 км/год. їхати. Але це було колись, зараз не знаю як вони.

18. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    БМВ - важкий автомобіль і в мене БМВ мокру бруківку дуже добре і на Росаві катав. А для "мильничок" типу Гольф/Вектра/Леон і т.д. - це не варіант (ну хіба вже в цілях ТОТАЛЬНОЇ економії).
    Гума для авто, а ще й для власного, не повинна стати об"єктом економії - це Ваша (в першу чергу) безпека.
    Ніколи не економлю на гумі, гальмівних колодках, автомастилі і горілці! :yes:

19. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Про економію йдеться, якшо купувати беушні колеса за 100 баксів. А мені йдеться не про економію, а про те, щоб купити те, що мені по кишені. Скажімо комплект контіненталів моєї розмірності (225/50/17) обійдеться у майже 1000 доларів. Для мене це значна сума. При тому, що їжджу я в середньому 15 тисяч км на рік. Нексен - трохи більше 500. Є ще всякі китайські Санні за 360 баксів за комплект, але то гума надто вже підозріла, краще Росаву купувати :)

Чомусь не можу знайти Баруми такого розміру

20. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    Мартіні я б радив взяти Нексен і не паритись))))). Коли брав на БМВ то в 16 розмірі вийшло 360 дол.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)