Вибір приводу для автомобіля

Тема у розділі 'Бібліотека', створена користувачем McAr, 26 лип 2007.

1. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Які переваги має задній привід в порівнянні з переднім?Зими щось теплішають.:)

• Подобається Подобається x 1
  2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Відповідь: Вибір приводу для автомобіля

Знаю одне - повний привід рулить!

3. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Кращий розгін і можливість контрольвані заносів.
    Як не так, то поправте.

4. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Не всі повні приводи дійсно повні.+витрати на експлуатацію,цікавить перевага тільки заднього.

5. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Перевага в прискоренні з місця і класичній поведінці машини при заносі/зносі/розвороті. При певних навиках дуже навіть радує.
    Недоліки в більшій складності обслуговування: кардан, підвісні підш., міст/редуктор і т.д і т.п. Ну і зимою тяжче підгору, легше втикнути в снігу або на льодіку.
    короче, на вкус і цвєт...

• Подобається Подобається x 1
  6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Додам, що недоліком заднього є ще втрата КПД на додаткові вузли передачі, розкрутки карданів, мостів, тертя в хрестовинах, планетарках ітд. А це втрата потужності і постійна втрата пального. Ну і ще більша конструктивна складність, тобто додаткова вага і додаткові деталі.

І ще вважається що для тихохідних водіїв, водіїв-початківців та жінок однозначно варто вибирати передній. Це пов'язано з плюсами, переліченими вгорі, а особливо з легкістю вигрібання зі снігу та простішому контролю заносу. Тим не менше, якщо водій професіонал, йому буде набагато легше стабілізувати машину на боковому зносі (дріфті) саме на задньому приводі, тобто стабілізувати задню вісь обертами двигуна для вирулювання передньою. На передньому приводі відкоригувати знос задньої осі неможливо. Можна тільки прискорити знос ручником :)

П.С. Ніщо не зрівняється з кайфом водіння потужної задньопривідної машини. 4х4 без блокувань (більшість "4х4") тут сакс. Хто це знає - підтвердить.

7. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

взагаліто ремонт заньопривідних по логіці дешевше ніж передньо.
    в задньопривідних кардан, міст і колеса., а спереді 4 шарові два ричаги і тяги. міст практично не летить при умові що в ньому є масло, і машину не перегружають (не возять по 500кг в багажнику.), а передньопривідні ззаду балка з катками і всьо., а от спереді за рахунок того що колеса ведучі і керуючі то є багато не дешевих деталей такі як шруси, кулаки, стойки і навіть шарові.
    щодо того який краще то при різкому наборі швидкості передок машини припіднімається а це приводить до пробуксовування передніх коліс і передньопривідна може мати меншу швидкість зате вона завжди керована, натомість задньопривідна з передніми колесами в повітрі їде невідомо куда. зимою передній привід не завжди краще. деколи гірше, скажем так я в свій час на задньопривідній 7ці кидав в багажник 3 мішки піску і машина як танк була на льоді.

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Категорично негоден. Задньопривідні машини складніші, мають більше запчастин для підвіски, більше роботоємкість ремонту.

ага, а ще стабілізатори, інколи багаторичажка, реактивні тяги, хрестовини, мінімум 8 задніх сайлентблоків реактивних тяг, ітд ітп, чого і в страшному сні не присниться власникам передньопривідних :).

Ну ти загнув - в задньопривідних немає кулаків, стойок і шарових!? Якраз шарових в ЗП машинах часто вдвічі більше - 4 замість 2.

Роl, ти що курив?!

9. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987

А чи бували scirocco, з різними типами приводу?

10. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

З заводу ні. Але бували кулібіни, що переробляли. Були навіть повнопривідні витвори наприклад той

11. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

я закипів.

12. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1

задній привіт то є гуд:) але тре ше мати мотор відповідний!

13. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987

Повністю згоден. Задній це супер, особливо коли хочеш повикаблучуватись

14. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Від себе додам +1 для заднього- кращий розподіл ваги на вісі 55\45,що впливає на керованість(хто толково пояснить на що саме?).+1 для переднього- менша чутливість при миттєвому боковому пориві вітру при розїзді з великогабаритними вантажівками.

15. GODFATHER

GODFATHER Початківець

ДУЖЕ ХОЧУ 16-ТИ КЛАПАННИЙ SCIROCCO,АЛЕ ЇЗЖУ НА ДИЗЕЛЬНОМУ 2-МУ ГОЛЬФІ

Задній привід стартує сильніше! Коли ми стартуємо на передньоме, за рахунок інерції вся вага авто зміщується назад; передні колеса розгружаються і ми втрачаємо щеплення з дорогою!

Додано через 6 хвилин
    Але все рівно задній-сакс, хіба шо для дріфту!!!!Як розверне так і застрелишся!!!

16. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

не завжди встигнеш застрелитись...

17. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

якщо брати машину якій 20 років то може і так, а якщо боятися то є така штука як трекшин контроль..
    купа народу їздить на бмв і мерсах до 96 року і чомусь неспішать міняти їх на пасати чи гольфи..

18. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

А ше більша купа-на пасатах, гольфах і авдюхах, і не спішать міняти на мерси чи бмв. Це сугубо індивідуальний фактор, шо кому подобається-на тому і їздять.
    Я особисто знаю, чому я їжджу на гольфі, і чому я не хочу міняти його на мерс чи бмв.

19. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

так правильно кожен їздить на тому що йому подобається!

20. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

А ще - задній привід виглядає досить сміхотворно на зимовому слаломі від ЛТК напркиклад...
    Я правда не знаю чи тут у водіях чи приводі причина - але задньоприводні машини, особливо ті шо тяжкі наганяють сум коли їдуть... :grin:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)