Вибір водяної помпи

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем orl8, 3 чер 2012.

1. orl8

orl8 Початківець

VW Golf 2
    Потекла водяна помпа Г2 1,6 дизель.Питання в тому, якого обрати виробника.

2. aleks77

aleks77 Початківець

Passat B3 Variant, 1991, RP
    В Києві майстри розказують про змову і не радять брати зараз HEPU, я брав DOLTZ. З корпусом. В Києві 320 грн. А взагалі- SKF- радять всі майстри, але з обмовкою: - Так і ціна ж!

3. kym

kym Аксакал

a 100
    Фігня якась.... Недавно на Б5 поміняли помпу - на третій день потекла. Помпа Кольбеншмідт. точно якась змова чи що...

4. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Якщо брати то в корпусі, колись обпікся на цьому. А якої фірми? - це вже фортуна.

5. orl8

orl8 Початківець

VW Golf 2
    Дякую. Може візуально звертати на щось увагу?

6. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    Звертайся,підберемо.

7. юрий777

юрий777 Active Member

VW Passat B3 1.8 ААМ 1993
    если хочешь, что бы поставил и забыл, то SKF, у меня на В3 (SKF VKPC 81401) уже прошла под 40 тыс. км, у знакомого такая же уже пробежала 170 тыс. км., это не реклама, а констатация факта, а то что стоит SKF, так не так уж и дорого, если учесть , что она служит в разы дольше...

8. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    не бачу сенсу брати в корпусі... в корпусі купуютьрідко, із 100 проданих мною помп лише 5 в корпусі . рекомендую скф, хепо, на крайняк рувіль.

9. orl8

orl8 Початківець

VW Golf 2
    В наших склепах є хепо і рувіль, і ще якісь польскі. Мабуть зупинюсь на хепо. Всім дякую.

10. Вовачка

Вовачка Active Member

MK 2 1989року 1.6 gtd
    бири hepu i не пожалієш орінтовна ціна 180гр

11. юрий777

юрий777 Active Member

тогда бери хепу, но можно нарваться и на то, что хепа проходит всего 5-10 тыс. км., у кума так получилось, но брали мы эту хепу, срочно, нужно было ехать отдыхать и не было времени искать...
    естественно...
    всё равно коробку помпы снимать при замене нужно, а так даже дешевле будет....
    не думаю, что на гольфах стоят другие помпы, чем на пассат В3 - http://www.passat3.ru/zamena-nasosa-vodyanogo-oxlazhdeniya-pompy-na-folksvagen-passat-b3/

Останнє редагування: 8 чер 2012
  12. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Недавно взяв помпу kolbenschmidt. Найдорожче що було у магазинах на пассат. Ціна щось 300грн. Та й на вигляд саме надійна навіть.
    Незнаю як ви тут про HEPU кажете, але хепу як на мене гівно рідкісне. По-перше крильчатка з нєржавєйки якоїсь, причому так тупо загнута, та й підшипник по відчуттяям "на руку" довго не ходить. В мене хепу пройшла 5000км. Після того брав bilstein, на ній вже від"їздив тисяч 15. Гримить, шумить дуже, але не тече. Їжжу поки не потече, не хочу міняти наразі. Шум то така собі справа.
    Але в багажнику воже от кобельшмідт шо взяв пару тижнів тому.

В корпусі брати - зась. Невідомо шо в тому корпусі стоїть і з чого той корпус зроблений. Та й в корпусі ціна в рази більша і навіть не в кожному магазині є.

А рідна помпа проїхала 350тисяч... Висновок один. Озвчувати його не буду.)))

13. юрий777

юрий777 Active Member

вот именно поэтому то я и перешёл на SKF - поставил и забыл, или забил...
    я сам с автобизнеса и вижу, что и как ходит, какие отзывы, кто производит...
    а менять помпы через 5-10 тыс. км., да даже и через 30-50 тыс. км., это как то накладно, проще и дешевле купить нормальную помпу и кататься 150-250 тыс. км.
    это моё, личное мнение....

14. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Згоден, але не попадав на SKF чомусь. І не бачив які вони. Спробую кобельшмідт наразі. Вона теж зовсім не дешева.

15. юрий777

юрий777 Active Member

у меня тоже VW Passat B3, дв. ААМ, только 1993 г.в., поставил как и писал SKF VKPC 81401, правда сейчас уже идёт SKF VKPC 81410...
    вот чуть есть про выбор помпы - http://b3club.ru/forum/index.php?showtopic=1239&st=20
    вот ещё, аж на 19 страницах - http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=17659&st=0

Останнє редагування: 9 чер 2012
  16. orl8

orl8 Початківець

VW Golf 2
    Чим дальше в ліс тим більше дров.

17. orl8

orl8 Початківець

VW Golf 2
    Дякую за інформацію, цікаво і ще раз підтверджує:скільки людей-стільки думок.

18. BUMER

BUMER Новачок

golf2
    Клубна карта:
    000090
    недавно міняв помпу поставив hepy

19. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Недавно поміняв помпу.
    Поставив б/в від Сірокко 85р.в. з пробігом 176 т.км. Задоволений надзвичайно ! Тишина і спокій !
    Попередня не текла, а лише трохи шуміла.

20. orl8

orl8 Початківець

VW Golf 2
    Дивився сьогодні на Хепо і Рувіль. У Хепо крильчатка штампована з бляхи, прокладка паперова. У Рувіль крильчатка лита (більше подібна до оригіналу) і прокладка - метал+резина, хоча Рувіль і дешевший.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)