Відключення свічів накалу на літній період Гольф 3 ТД

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Василь125, 12 тра 2014.

1. Василь125

Василь125 Active Member

Гольф 3 1993р.в. 1,9ТД - був.
    AFN 1,9 ТДІ - є.
    Всім вітання! На літній час я відключив свічі накалу, від-крутивши запобіжник на 50А, оскільки в мене їзда по місту 1,5 км. приходиться заводити Гольф 3-4 рази за поїздку і кожний раз працюють свічі накалу 3хв., оскільки ще не прогрітий двигун.
    Мені не комфортно їздити так, тому що мушу витягувати кожного разу трос прискорення обертів, в іншому випадку двигуном колотить конкретно.
    Хочу запитати: плюси і мінуси?, добре я зробив чи ні?, на мою думку двигун швидко тепер не прогрівається, розхід пального може бути більшим, знос двигуна, розхід масла, тощо. З плюсів менше горять свічі накалу, менша нагрузка на акумулятор і генератор, знос ремня генератора.

2. Yrasuk

Yrasuk Active Member

Volkswagen Passat B4
    Думаю що зробили гіше.Думаю що конструктори думали і випробовували як краще зробити.А заводиться погано я просто впевнений в цьому.

• Подобається Подобається x 1
  3. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Заводиться без проблем, немає ніяких змін 100%. Якщо читати інструкцію, прогрів свічів накалу у літній період не обов'язково включати, лампочка загоряється і зразу гасне на приборці, а тих 3 хв. що свічі працюють при заведеному двигуні, вони є для екології щоб все пальне згорало при холодному двигуні.

4. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Василю, а про екологію подумати слабо ?! Чи моя хата скрая, хай все решта палає ?! :diablo::diablo::diablo:

5. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    ні! І одразу питання: чи хоть один дойчляндець так робив на своїй машині? Спитай у Sebastian del Maar.
    за три роки не міняв свічів. При заміні міняй всі 4-ри, а не одну і не будуть горіти.
    як визначено, що працюють 3 хвилини? А якщо й так, то в тебе реле свічок накалу неправильно працює, воно або під"7бка неоригінальна, або ж просто крякнуло.

6. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Про екологію у першу чергу!, проблема що у солярці солярки то немає!
    Свічів є певний ресурс в годинах, вони відпрацьовують, і їх потрібно замінити, неважливо чи вони справні чи ні. Є певні наслідки, перегоряють кінці і т.д.
    Любу контрольку і на запобіжник 50А або саму свічку.
    Працює строго по регламенту який є чітко описаний в інструкції по експлуатації або ремонту, відповідає реле управління свічами №120.
    Сам регламент:відкриваєш дверку водія, свічі включаються на пару секунд; повертаєш ключ знову включаються десь до 20сек. чути клацання реле, лампочка на приборці може швидше гаснути; заводиш двигун свічі знову включаються до 3-х хвилин.

7. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    тоді питань нема. Я "втикнув", що то Г3. Вже десь таке читав про їх включення при відкриванні дверей.
    П/С/ процитую тобі слова однієї дівчини, котра мені кілька разів відповідала:
    "навіщо ти мене питаєш, якщо ти для себе свій вибір зробив"
    А чи добре ти зробив чи ні?, то час покаже.
    в тій інструкції сказано відключати? якщо так, то правильно зробив.
    В моїй інструкції такого не сказано і я собі такого за 14 років ніколи не робив.

8. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    А взагалі, якщо я не помиляюсь то при щойнозаглушеному двигуні (якщо він був прогрітий до номінального значення) свічки не включаться. За це відповідає ряд датчиків (чи один датчик) температурного режиму ОЖ, що посилає сигнал на реле для часу його роботи в режимі "вкл.току на свічки". Якось так, нехай мене поправлять, якщо не так написано.
    Тому, їдь до толкового електрика, та нехай зробить тобі так як "мануал" пише.
    Для порівняння і прикладу:
    В мене при відключених свічках (якщо витягнути реле свічок накалу), то зранку, або після 6-ти годин простою - не заводиться двигун. Хоча..... хоча, можливо й заведеться але треба кілька разів дьоргати стартером, а цього я робити не хочу.
    Десь місяць тому в мене "накрилось" чергове реле свічок накалу, а саме: повернув ключ запалення, все працює, як книжка пише, але після того, як запустився двигун реле спрацьовує і свічки працюють при заведеному двигуні. Маю інше реле, так воно взагалі постійно працює, навіть коли запалення вимкнуте. Оскільки іншого реле поки що не купив, то просто, при запуску двигуна втикаю будь-яке з цих двох релюшок.
    Я вважаю, що якщо тобі так хочеться відключити свічки на літній період, то можливо простіше витягнути релюшку під кермом, і кинути її в бардачок, аніж знімати той запобіжник 50А, котрий мабуть в підкапотному просторі........ (....ІМХО)

9. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Можливо вже комусь час показав, нехай поділиться опитом. Краще вчитися на чужих помилках.
    В інструкції не написано відключати їх, це правда. Я сам прихильник щоб було все в оригіналі. Після покупки свого Гольфа всі дрібниці які повинні працювати працюють.
    Мене це турбує що я відключив свічі накалу, тому і питаю, звик щоб було все в оригіналі. Але в мене проста механіка, яка не регулює автоматично прискорення двигуна, потрібно робити це вручну.

10. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    При прогрітому двигуні від 60 градусів свічі не включаються, від датчика ОЖ поступає сигнал на 120 реле керування свічами накалу.
    Витягувати реле важче ніж відкрутити два болтики і зняти планку. На реле можна зігнути вилку, щось зрушити, тощо.
    В мене і є як "мануал" пише, якщо щось робити то вже буде колгосп.

11. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    і дійсно :bye2:
    Успіхів, ти мабуть першим будеш (серед форумчан), хто таке зробив. Якщо за 2-3 місяці буде гуд, відпишись, можливо і собі таке колись :russian_ru: зроблю.....

12. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    )) я не шарю в дизелях, але якщо це турбує, і не любиш "колгоспу" - верни як було ))

13. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Василю, я твої координати передаю партії зелених і грін-піс, хай тобі машину спалять за таке відношення до природи!

14. Yrasuk

Yrasuk Active Member

Volkswagen Passat B4
    Свечі накалу працють тільки перший раз коли заводиш зранку машину 3хв ,а коли все справно працює то на гарячо вони виключаються досьть швидко.Якщо горать швидко, або ставиш дешеві свідчки ,або реле погано працює.

15. Василь125

Василь125 Active Member

AFN 1,9 ТДІ - є.
    Спочатку почніть хто ще їздить на камазах і тому подібне + всі жигулятники і москвичі
    Я ж писав в темі, короткі поїздки по місту 3-4 рази заводжу двигун, всі рази свічі включаються через те що ще холодний двигун. Регламен роботи свічів накалу в мене справний 100%

16. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Василю, а у вас у золочеві є дівки? Шукаю одну, а казали, що там найкращі...
    Кіко коштуют, зазвичай?

17. vwiskasha

vwiskasha Місцевий

vw passat b2 syncro
    audi s4 c4 2.2 turbo
    vw scirocco 2 tropic
    два пива ...

18. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    за два пива - дві дівіци.. !:pardon:

19. Василь125