Виявляється шо я 2 роки їздив на якійсь ненормальній коробці передач (084). Виявилось шо в мене завиває коробка передач після 70 км/год, і чути хруст при переключенні передач. Цього хрусту можна уникнути коли трохи довше відпускати щеплення. З хрустом я так і боровся але виття коробки списував на двигун. А помітив різницю коли пересів на інший такий же самий Golf II. Мож там масла вже давно немає, і там все посиніло? А швидше за все треба їхати на сервіс... Добре що маю запасну коробку 085.
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... А в чому власне питання? Хруст при відпусканні зчеплення?! Може то граната? А щодо гепотези що виє не коробка а підшипник ступиці?
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... Якщо різко переключаєш і хрустить а якщо плавно і хрусту нема - тоді це мабуть синхронізатор, або шестерня стерлася, або муфта вбита.. В мене таке було недавно, розібрали КПП - синхрон добрий, шестерня чуть підуставша, і муфта вбита. Поміняли - хруст пропав, всьо чотко. Граната навряд чи буде хрустіти при переключенні. При розгоні - запросто (точніше там навіть не хруст а таке враження що шаріки якісь калатають), а при переключенні навряд. А якщо виє на якійсь певній швидкості то це цілком може бути підшипник ступиці. Воно виє після 70 і дальше ? А при 100 ну чи там 120 виття пропадає ?
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... Я точно знаю що їхати в діапазоні від 75-115 мені дуууже некомфортно. після 110-115 виття стає меншим. А виття точно вже від коробки, просто пробував на нейтралку збивати на швидкості і тоді було чути тільки звук мотора. І ще в мене неможливо переключити на швидкості з нейтральної на 4 передачу, тільки на третю і то з хрустом. Шо порадите зробити? Замінити самому масло в коробці, чи їхати з тим же маслом на сервіс щоб там все передивились?
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... Дуй в суботу до Петра на сервіс, там і мартіні мав би бути і я заскочу. Тільки от є проблема - ти незнаєш певне яке там масло залите. Чи мінерал чи синтетика. Якщо всі передачі хрустять то ймовірно що зчеплення вмирає. Сам можеш спробувати підтягнути трос сантиметра на 2 і побячиш чи хрипить чи ні. Якщо ні то певне зчеплення якщо так то розбирати тре. Трос відпустиш назад. Заміна масла тобі влетить в копійку якщо будеш синтетику лити (тобі треба 3 літра). Рекомендують Castrol-TAF-X.
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... Я був на сайті кастрола, там вказаний тип масла Castrol-TAF-X але 1,5 літра треба мені заливати. Я дзвонив до знайомого на базарчик біля ДАІ, він мені пропонував масло ELF за 45 грн. 2 літри. На завтра намітив просівші пружини міняти, масло, сайлентблоки балки і якшо не дуже важко, то поставлю вакуум трамблера новий. То може затянутися на години на 3. Прийом в майстра в 9:00. А Петро працює по запису, чи просто так, по мірі поступлення?
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... В наших з тобою коробках 3 літра масла! (по мануалу 3,1)
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... mixonoff, долий масла в кпп - в тебе всі признаки занизького рівня масла в коробці, а то й його відсутності. Додано через 30 секунд тепер ти наш
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... Поміняв в сьогодні масло в КПП, а нічого не змінилось... Все теж виття коробки і відсутність синхронізації. Шкода шо на масло і заміну викинув 70 гривень а тепер треба буде йти до майстра і знімати коробку, а відповідно, зливати то все масло.
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... ти що олейну лиєш в коробку шо то за таке дешеве масло?
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... TRANSELF EP 80W90 - 45 гривень за 2 літра(купляв 4 літра, бо заливати треба було 2.2 л) + заливка на сервісі 20 грн. От і вийшло 70 грн.
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... Да, якщо 084 то дійсно 2,2 л . Залив мінералку... ну незнаю, по моєму зря. Вот про кастрол той що я казав: Хоча я так бачу що дійсно заміною масла ти ніц не добєшся. Роби коробку і тоді заллєш синтетику.
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... взагалі в каталогах трансмісійного масла написано що наші кпп люблять синтетику, може проблема в мінералці?
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... в моїй коробці була і мінералка і синтетика... різниці не відчув абсоютно! (все одно синтетику лию).
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... а чого саме синтетику якщо різниці нема!?? напевно всетаки якщо так написано то так має бути і нема чого в коробку лити олейну, всетаки ремонт коробки то не проста справа.
Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі... Синтетика краща і довше ходить. Мінералку потрібно міняти частіше. Для наших коробок справді добре підходить Castrol TAF-X. На маслі в коробку краще не економити. (Когда пьют шампанское на спичках не економят).