Виє коробка передач! Хрустять передачі...

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем mixonoff, 9 лис 2007.

1. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Виявляється шо я 2 роки їздив на якійсь ненормальній коробці передач (084). Виявилось шо в мене завиває коробка передач після 70 км/год, і чути хруст при переключенні передач. Цього хрусту можна уникнути коли трохи довше відпускати щеплення. З хрустом я так і боровся але виття коробки списував на двигун. А помітив різницю коли пересів на інший такий же самий Golf II. Мож там масла вже давно немає, і там все посиніло? А швидше за все треба їхати на сервіс... Добре що маю запасну коробку 085.

2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Відповідь: Виє коробка передач! Хрустять передачі...

А в чому власне питання?
    Хруст при відпусканні зчеплення?! Може то граната?
    А щодо гепотези що виє не коробка а підшипник ступиці?

3. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

Якщо різко переключаєш і хрустить а якщо плавно і хрусту нема - тоді це мабуть синхронізатор, або шестерня стерлася, або муфта вбита.. В мене таке було недавно, розібрали КПП - синхрон добрий, шестерня чуть підуставша, і муфта вбита. Поміняли - хруст пропав, всьо чотко.

Граната навряд чи буде хрустіти при переключенні. При розгоні - запросто (точніше там навіть не хруст а таке враження що шаріки якісь калатають), а при переключенні навряд.

А якщо виє на якійсь певній швидкості то це цілком може бути підшипник ступиці. Воно виє після 70 і дальше ? А при 100 ну чи там 120 виття пропадає ?

4. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Я точно знаю що їхати в діапазоні від 75-115 мені дуууже некомфортно. після 110-115 виття стає меншим. А виття точно вже від коробки, просто пробував на нейтралку збивати на швидкості і тоді було чути тільки звук мотора. І ще в мене неможливо переключити на швидкості з нейтральної на 4 передачу, тільки на третю і то з хрустом.

Шо порадите зробити? Замінити самому масло в коробці, чи їхати з тим же маслом на сервіс щоб там все передивились?

5. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Дуй в суботу до Петра на сервіс, там і мартіні мав би бути і я заскочу. Тільки от є проблема - ти незнаєш певне яке там масло залите. Чи мінерал чи синтетика.
    Якщо всі передачі хрустять то ймовірно що зчеплення вмирає. Сам можеш спробувати підтягнути трос сантиметра на 2 і побячиш чи хрипить чи ні. Якщо ні то певне зчеплення якщо так то розбирати тре. Трос відпустиш назад. Заміна масла тобі влетить в копійку якщо будеш синтетику лити (тобі треба 3 літра). Рекомендують Castrol-TAF-X.

6. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Я був на сайті кастрола, там вказаний тип масла Castrol-TAF-X але 1,5 літра треба мені заливати. Я дзвонив до знайомого на базарчик біля ДАІ, він мені пропонував масло ELF за 45 грн. 2 літри.

На завтра намітив просівші пружини міняти, масло, сайлентблоки балки і якшо не дуже важко, то поставлю вакуум трамблера новий. То може затянутися на години на 3. Прийом в майстра в 9:00.

А Петро працює по запису, чи просто так, по мірі поступлення?

7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

В наших з тобою коробках 3 літра масла! (по мануалу 3,1)

8. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Взяв собі щойно клубну картку на Тургенєва.

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

mixonoff, долий масла в кпп - в тебе всі признаки занизького рівня масла в коробці, а то й його відсутності.

Додано через 30 секунд
    тепер ти наш :)

• Подобається Подобається x 1
  10. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Поміняв в сьогодні масло в КПП, а нічого не змінилось... Все теж виття коробки і відсутність синхронізації. Шкода шо на масло і заміну викинув 70 гривень а тепер треба буде йти до майстра і знімати коробку, а відповідно, зливати то все масло.

11. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

ти що олейну лиєш в коробку шо то за таке дешеве масло?

12. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

TRANSELF EP 80W90 - 45 гривень за 2 літра(купляв 4 літра, бо заливати треба було 2.2 л) + заливка на сервісі 20 грн. От і вийшло 70 грн.

13. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Да, якщо 084 то дійсно 2,2 л . Залив мінералку... ну незнаю, по моєму зря. Вот про кастрол той що я казав:
    Хоча я так бачу що дійсно заміною масла ти ніц не добєшся. Роби коробку і тоді заллєш синтетику.

14. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

взагалі в каталогах трансмісійного масла написано що наші кпп люблять синтетику, може проблема в мінералці?

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

в моїй коробці була і мінералка і синтетика... різниці не відчув абсоютно! (все одно синтетику лию).

16. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

а чого саме синтетику якщо різниці нема!??
    напевно всетаки якщо так написано то так має бути і нема чого в коробку лити олейну, всетаки ремонт коробки то не проста справа.

17. profesor2707

profesor2707 Active Member

Skoda Octavia Combi 1.8Turbo 4x4 150 коників.
    Клубна карта:
    000017

Синтетика краща і довше ходить. Мінералку потрібно міняти частіше.
    Для наших коробок справді добре підходить Castrol TAF-X.

На маслі в коробку краще не економити.
    (Когда пьют шампанское на спичках не економят).

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)