висота кліренса

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем bodrum, 1 чер 2013.

1. bodrum

bodrum Початківець

audi 100 1.9 D 99р
    Доброго дня. Хотів уточнити чи можна в ауді 80 В3 зробити більний кліренс, і чи варто це робити. Може хтось знає добрих майстрів?

2. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    кліренс збільшується в більшості завдяки вищим пружинам або вставками в пружини , керованість при цьому буде гірша особливо на швидкості 100 і вище

3. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Я таке чув, що коли завищувати машину з переднім приводом, то можуть піввісі повискакуватиз ступиць, та і шрусам під таким кутом не комфортно.

4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Анафіга??? Нашо псувати машину? зовнішній вигляд і ходові властивості...
    Ні вигляду не буде, ні керованості, стійкості на дорозі, так ще й ходова скорше розбиватись буде...

5. шейк

шейк Active Member

гольф 3
    ну я думаю для того щоб не орати, наші дороги, дном.
    сам колись піднімав собі гольфа бо не можливо було їздити "трасою" Львів-Тернопіль

6. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    Я також задумувався над підняттям кліренса і саме просте рішення, це поміняти всі 4 стойки і пружини на нові кліренс моментально підніметься. В мене пружини просіли на 5 см кожна плюс з часом вони стають мякшими і вже не тримають так добре як нові. Так що це саме оптимальне рішення цієї проблеми))).

7. bodrum

bodrum Початківець

audi 100 1.9 D 99р
    Всі пружини і амортизатори відносно не старі (купував нові в магазині і їздять вже півтора року). Думаю підняти тому що їзджу часто в Кам'янець-Подільськ "трасою" Львів-Тернопіль.

8. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Все залежить від того яким методом підніматись !
    Є рагульські методи : проставки, переварювання нижніх тарілок пружин (на амортах), підкови, нерідні аморти і т.д. Це все дебілізм.
    Є цивілізовані методи. Це заміна пружин на т.зв. ППД.
    Я живу в Золочеві, тож свого часу, такий ліфтинг зробив свому Гольф 2.
    Замість стокових пружин висотою 360мм і з товщиною прутка 12,5мм - перід/10мм - зад, поставив т.зв. посилені фірми К+F. Висота цих пружин 385мм, і товщина прутка 13мм-перід/11мм-зад. Вийшло дуже непогано. Ніяких проблем з ходовою, валами і ШРУСами не було взагалі. Керованість, як на мене, навіть краща ніж на стокових, в багажник вантажив двигун, коробку - то зад ледь присідав. Короче, все було дуже і дуже добре.
    Але зараз знову перейшов на стокові. Причина - всі друзі-гольфісти з мене сміялись, і казали що я раг. Ну, але то таке. Керованість - як на мене, на стоку гірше, крени відчутні в поворотах.
    До речі, пружини ППД, фірми К+F продаю. Кому цікаво, пишіть в пп, чи дзвоніть.
    Для Гольф/Джетта комплект пружин Погані
    Дороги. Передні : висота 385мм, товщина
    прутка 13мм. Задні : висота 385мм, товщина
    прутка 11мм.

• Подобається Подобається x 1
  9. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    Я себе поднял клиренс, высотой колес и резины. В данный момент стоит 195/65/15 проблем в переезде препятствий не вижу. Паркуюсь почти на любом месте. В лесу свободно можно ездить по кочкам, ямам. В пределах разумного=)

10. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Вищі, або грубші пружини це не добре... В кожної комплектації є натиск на вісь і ставиться відповідна пружина. Можна взяти пружини з потужнішної комплектації, тоді кліренс буде вищий, але працювати вони будуть не правильно і це буде відчутно по комфорту. Варіант проставки на перід, вони навіть в оригіналі йдуть до фольців 11мм, на шкоду 21мм і при цьому пружина залишається рідна. Ну а на задок можна з танкової гуми шось придумати, або на крайній випадок поставити від пікапа пружини...

Останнє редагування: 1 чер 2013
  11. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    На VW Gоlf 2 передбачені і такі, і такі пружини. І одні, і другі розраховані на цю машину. Для прикладу : передня для диз.авто 385/13, для бензинових 360/12,5. Але вони і є взаємозамінні. Те саме для задніх пружин : сток 360/10, а посилені 385/11. До речі, у всіх каталогах так і позиціонуються.
    Короче, я колись серйозно вивчив це питання.
    Натомість, грубші і вищі від тих, що я написав - то вже так, дійсно - не можна ставити. Типу від Пасата і т.д.

Про проставки "з заводу" вперше чую, як і про "танкову гуму". Це жарт ? Якщо ні, то звідки така інфа ?

12. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Проставки з заводу це і є ППД, шайби легкосплавні, плюс підсилені пружини, навіть номер мав десь. Це не жарт, з танкової гуми завжди робили простовтавки... Просто вона дуже міцна, сусід взяв ауді а6, на днях якраз і буде робити такий колхоз з гуми на передку 2см проставку виріжуть і вставлять.

13. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Так я ж так і кажу, заколхозити можна багато чого. Наприклад є "умєльци", які від амортів відрізають нижнє вухо і приварюють туда гайку від комбайна. Та б принципі, любий таксист, десь у райцентрі, ще парочку схожих "ідей" підкине.
    Але навіщо таке робити ? ! ? !

14. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А Ти розбий на наших дорогах піддон картера, гупни балку (одну-другу), то й відпадуть такі питання самі собою.

• Подобається Подобається x 2
  15. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Які питання ? ! ? ? ! Ви про що ? ! ?
    Колхозити НЕ ТРЕБА ! І НЕ МОЖНА !
    Ліфтанутись можна пружинами ! І то, лише такими, які є в рекомендаціях заводу-виробника.

16. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Я зрозуміла, що ця тема про те, як збільшити кліренс. Тому вперто в кожному дописі шукаю суттєвих порад, але знаходжу тільки: всьо, бля, колхоз, всі, бля, бики...
    Можливо, не маю рації. То, прошу, тицьніть курсором у те місце, де я би могла почитати поради, як збільшити кліренс. На перед :mocking: вдячна.

• Подобається Подобається x 2
  17. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    О! Виявляється, шановний ще вліпив мені мінуса за щось... Не знаю, за що, але чула, що нині день подяки, тому сердечно дякую за мінуса :air_kiss:

18. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Пані Чортопхай !
    Уважно прочитайте мої дописи в цій темі !
    І я маю надію, що Ви, можливо, зрозумієте суть того, що я намагався сказати.

Якщо Вам важко це зрозуміти, то я поясню ще раз :
    1. Є різні методи ліфтингу (збільшення кліренсу) авто.
    2. Не всі методи добрі. Є колгоспно-таксистні. А є технічно грамотні.
    3. Я (Grееn) зовсім НЕ ПРОТИ збільшення кліренсу авто.
    Але, Я - ПРОТИ того, щоб робити це рагульськими методами. Тому, що ті раг-машини їздять по тих самих дорогах що і я ! І коли в такого колхозніка відлетить підварена чашка (яким небудь п'яним Міськом "на гаражах") то постраждати можуть інші безневинні учасники руху.

Пані Чортопхай, Ви зрозуміли про що я ?

19. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Пане Green, але ж і я проти рагульського колхозу! То де суперечність? Ваші дописи, шановний, я уважно почитала, і зрозуміла з них, що Ви щось продаєте. І це щось є дуже класне. Але не побачила суті. І Ваші три ретельно перерахованих пояснення абсолютно ніяк не пояснили ЯК правильно збільшити кліренс.
    Не нервуйтеся, бо так можна і з інфарктом загриміти, а як Вам відпустить, то можете мені ще раз мінусанути.

20. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    1. Я не нервуюсь. Я відпочиваю, коли є тут, на цьому форумі.

2. Прочитайте мій коментар до Вашого " - "

3. На якому авто Ви хочете збільшити кліренс ?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)