Вкрали номера

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Тарас, 25 лип 2007.

1. Тарас

Тарас Початківець

була VW Bora 1.6 2002
    Привіт усім.
    Сталася в мене досить неприємна ситуація - в мене вкрали номера з машини (передні і задні). Після написання в райвідділі заяви і чекання появи начальника на робочому місці отримав на руки довідку про те шо в мене вкрадені номера і відповідно що я можу їздити без них. І от тепер хочу запитати поради - що робити далі, чи можна якось виробити собі ті самі номера, чи тре виробляти нові, якшо друге то яким чином, якщо машина зареєстрована в Києві, а я живу у Львові. Може хтось стикався з такою ситуацією, або просто знає як правильно діяти, порадьте будьласка.

2. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Відповідь: Вкрали номера

У нас в місті є люди. які роблять дублікати н/з. Від орігіналу їх не відрізнити. Ціна питання - 380 грн/комплект. Для того, щоб зробити дубль. потрібна ксерокопія ТП.

3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

А де саме їх вкрали? В який час доби?

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Зовсім це невідповідно. Довідку ти отримав, а от без номерів їздити не маєш права, і згідно ПДР і ЗУ "про дорожній рух" перший-ліпший гаєц має право забрати автомобіль без н/з на арештмайданчик. Але показуючи довідку і розказуючи шо до чого можна відмазатись, просто їздити так внапряг. В мене була така сама ситуація.
    Стосовно дублікатів: є кантора, яка їх робить. Коли один номер пропав-роблять без проблем (просять другий показати). А от коли обидва-треба довідку з адмінгрупи обл. дАІ (на Городоцькій біля за прим. вокзалом) про те, що номерні знаки не вилучено (на ній ше потім дві печатки в МРЕВ ставляться). Крім цього, варто подумати, що н/з викрадені з певною метою, і зробивши собі дублікати, можна попасти в класний запльот, якшо викрадені номера засвітяться в цікавій історії, наприклад в пограбуванні або наїзді на людину (а ти на таких же їздиш, потім доказуй, шо то не ти). А ше є така тєма, шо дублікати офіційно можна робити, коли н/з знищений (при ДТП, пожежі), а коли викрадені-дублікати ніхто не зробить. Хіба не будеш показувати (канторі, яка дублікати робить, на Д. Апостола біля МРЕВ знаходиться) довідку з РВ, а напишеш заяву, шо ти номера загубив/втопив/спалив. На свій страх і ризик. І будеш молитись, шоб старі не всплили.
    В аналогічній ситуації, зваживши всі за і проти, я поїхав в МРЕВ і отримав нові н/з (інші, хоча старі в мене модні були), і відповідно новий техпаспорт, заплативши в районі 700 грн. (сцукі ше раз експертизу заставляють проходити). В т/п є відмітка про те, що попередні н/з викрадено. Ідіотська в нас система, те, що н/з втрачено без вини власника, до уваги ніхто не бере. Тільки у тому випадку, коли райвідділ порушить справу по факту викрадення н/з (а він цього не зробить ніколи в житті), платежі в МРЕВ за заміну т/п і н/з будуть вдвічі нижчі.
    Машина зареєстрована в Києві-треба їхати в Київське МРЕВ, і довідку очевидно з Київського обласного ДАІ брати (хоча, варто перед цим і у Львівському попробувати таку взяти, по місцю проживання власника і експлуатації авто, шоб потім проблем не було).

• Подобається Подобається x 2
  5. Тарас

Тарас Початківець

була VW Bora 1.6 2002

Дякую за відповіді,
    а номера вкрали в ночі з подвір'я перед будинком, досить близько біля центру Львова, причому їх було красиво відкручено і шурупи, на яких вони трималися, були рівненько поскладані на багажнику.

6. Olena

Olena Active Member

VW New Beetle 2.0

Коментар Маркела є вичерпним по цій темі.
    Співчуваю :-( В такій же ситуації (номер пропав тільки один) зробили наступне:
    Так як машина була по дорученню і з іншого міста прийшлось знімати з обліку, ставити у Львові і переоформляти на себе заплятивши купу грошей :roll:
    Могли зробити дублікат, але нас відмовили знайомі ДАЇшники.
    Звичайно в гроші влетіли, але спокій на душі.

7. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Краще виробити нові. Всяке зло зараз діється.Для сувеніру могли б і один вкрасти. А то обидва... Може кому нашкодив ?

8. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

а не треба нікому шкодити номера крадуть і зразу через декілька хвилин в іншому районі машину крадуть.

9. Nix

Nix Початківець

Golf GTi
    Зараз знову почали (або навіть не закінчували) красти! Причому цей урод (або уроди) залишає папірчик з мобільним і пропонує їх викупити за 300 грн.! :diablo:

10. kym

kym Аксакал

a 100
    Крім одного моменту. Треба заставити поліцаїв відкрити кримінальну справу по факту крадіжки. Тоді ДАЇ повинно видати другі тимчасові номери поки не знайдуть твої і вартість їх тілько за бляху. Через рік(термін на сьогодні міг помінятись) як не знайдуть мусять поміняти на не тимчасові Робити дублікати в якісь конторі категорично не можна.... це підробка державних номерних знаків і відповідно кримінал за це. Поліція на такий варіант не дуже хоче йти. Треба заставляти з допомогою прокуратури.

11. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Я погоджуюся з кумом, зараз знизили поріг кримінальної відповідальності з 700 до 20 грн(+- 5 грн) а номерні знаки коштують більше, тому краще потратити декілька днів на написання заяв(не хоче рай відділ йти вище і т.д.), нехай відривають свої дупи від стільців. В даному випадку твоєї вини немає то чому ти повинен платити зайві кошти гайцям.

12. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Львівська поліція шукає власників номерних знаків. Пропонуємо вам фото, де зафіксовані номери, та адресу, куди звертатися.
    фото: mukachevo.net, vkurse.ua

На своїй facebook-сторінці «Патрульна поліція Львова» опублікувала фото з номерними знаками. Власників закликають прийти і забрати їх за адресою: вулиця Перфецького, 19.

http://tvoemisto.tv/news/politsiya_...kudy_zveratys_74679.html#sthash.bsdmQrIE.dpuf

Останнє редагування модератором: 2 гру 2015
  13. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    о, а ці, що ВС2987ЕЕ, то вроді би я їх знайшов і віддав поліціянтам.
    Хто на іноземних бляхах, будьте обачні, є інфа, що у Львові, їх саме більше крадуть, а потім вимагають викуп. Нещодавно на Левандівці зпіонерили понад 20 блях іноземних.

14. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    таким гандонам мало руки повиривати.. як читаєш таку хрень-влом до рідного львова приїжджати..

15. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Приїхав, парканувся, бляхи зняв на ключі як брілок повісив, під пахву і пішов по справах :))).

16. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Ну, взяв і задумався......
    Коли мене на Личаківській (3-4 роки тому) підрізали, догнав, вийшов дав п***ZdY... але прікол не втому, чувак написав на мене заяву і ч/з 2 дня вийшов на мене участковий, завдяки номерам.
    Вот, бля, дивує - шо не можуть ідентифікувати власника номерів??? в них, шо, не виникає питання, як вони їздять???
    п/с/ довбодятли!!!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)