Вопрос по катушке ( сопротивление)

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Victorlas, 19 кві 2011.

1. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Дело обстоит как.
    Как видите у меня действительно обычный VW-оксвий 1,6 BSF

Померил сопротивление высоковольтных проводов
    1ц 5,9 ( не выше)
    2ц 5,9 ( не выше)
    3ц 6,10
    4ц 5,9 ( не выше)

Вывод, с сопротивление провода 3-его цилиндра не все хорошо, под замену однозначно.

Пошел дальше, померил сопротивление катушки на 1ц-4ц и 2ц-3ц. Получилось 5,15 и 5,20 соответственно. Как на фото.

Катушка тоже обычная VW у друга на Golf5 с такими же цифрами стоит.
    Есть тут электрики? Мне кажется сопротивление на катушке должно быть равным. Кто может подтвердить или опровергнуть мое предположение?

Спасибо всем кто следит за темой.

2. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Так, поподробнее величину сопротиаления - Ом, кОм (относительно чего)? Насколько я понимаю - это твой Лион?

Останнє редагування: 19 кві 2011
  3. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Да это Леон. Жрет по 10 литров на сотню.
    После недавней поездки по трассе с общим пробегом с 550км машина съела 55 литров 92-го бензина! Первую половину участка я ехал со скоростью 100-120, вторую половину 110-130.

Вот ищу причина такого расхода)

На пробеге 60 тыс менялись свечи чистились форсунки, сейчас пробег 68тыс.

На проводе написано что общие сопротивление должно быть 6К, у меня получилось на проводах
    1ц 5,9 ( не выше)
    2ц 5,9 ( не выше)
    3ц 6,10
    4ц 5,9 ( не выше)

И померил сопротивление катушки на 1ц-4ц и 2ц-3ц. Получилось 5,15К и 5,20К соответственно. Как на фото.

4. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Это не катушка 100%, скорей всего лямда зонд, либо бензин х....ня!!!!!!

5. Victorlas

Victorlas Місцевий

На холостых машина подтраивает, особенно это чувтвуется при переключении, нужно давать немного больше газку, чтоб не было дерганья. Троит однозначно. Расход 10л постоянно, пробовал заправляться на разных заправках. ЧЕК не горит.

Перед покупкой делал диагностику, высоковольтный провод 3-его цилиндра электрика ударил током, рекомендовали его заменить.

6. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    РХХ давно чистил??? ДПДЗ тож не мешало бы глянуть)))
    Тут катушка либо работает, либо нет, обмотка то одна!!!

7. Victorlas

Victorlas Місцевий

На 60 тыс чистили форсунки, меняли свечи, чистили дроссель, это мне сказали официалы, когда перед покупкой сервисные отметки сверял. Сейчас пробег 68тыс.
    В четверг-пятницу приедет провод на свесу 3-его цилиндра.

Что ты думащь про сопротивление на катушке? На холодную машина не троит ( вроде), троит когда уже теплая. Мне один мудрец сказал, что если на холодную все нормально, а при прогреве троит то это скорее всего катушка.

Спасибо.

Вот я тут пробовал писать, но мне сказали, что я дурачок и расход в 10л для старого 1,6 это норма))
    http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?act=ST&f=4&t=164494&st=0#entry2329755

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    А скільки в неї коней
    і чому б на комп не кинути перед заміною всього?

9. kym

kym Аксакал

a 100
    Мудрець помилився.Якщо катушка дає пропуски запалювання то від температури це не залежить. Всі опори в тебе в межах допуску.Якщо ВВ дріт пробитий то міняй. Потім поїдь на грамотну компютерну діагностику і подивись повітря, час відкриття форсунок і лямбду. Якщо нічого не побачуть давай протокол діагностики сюда подивимось.

10. Victorlas

Victorlas Місцевий

Ок так и зроблю)

Дякую!

11. mina JR

mina JR Початківець

VW Golf IV 1.6 8v
    перепрошую що в твоєму пості
    в мене така катушка померла я найшов її на алегро ось ссилка
    http://allegro.pl/temic-311740-leon-golf-1-4-16v-032-905-106-b-i1557627199.html
    я зарееструвався тільки хто може пояснити куда бабло перевести щоб вона до мене !доїхала! ))
    Бо в нас її ціна коливаеться від 350-450 грн на шротах а нова правда замінник 700 оце я думаю як ту за 50 собі притягнути дяку...

12. Victorlas

Victorlas Місцевий

Прочитал ее номер, у меня такая же стоит)

13. mina JR

mina JR Початківець

VW Golf IV 1.6 8v
    і на 1,4 гольф 16 клапанів також

14. Victorlas

Victorlas Місцевий

Короче похвастаться нечем...
    Привезли мне сегодня провод 3-его цилиндра. Не померив сопротивление решил сразу его поставить, мол все-равно он новый. Поставил, завелась вроде класно! Потом сразу новый провод стал пробивать ( в каком именно месте не разглядывал) и машина стала еще сильнее троить.
    Как правильно проверить работоспособность катушки? Что именно нужно смотреть при диагностике компьютером? Вдруг провод был рабочим, а моя катушка его спалила и менять провода я буду каждый день) Короче выручайте, настроения пока мало(((

15. XFox

XFox Місцевий

Skoda Superb 1.9 2005 / NS Haritage x/ Magna XFox Edition
    В нас така котушка має коштувати біля 20 ойро )))

16. petro_fm

petro_fm Active Member

Audi B4 2.0 ABT mono +Газ
    Скрути катушку в когось робочу на годинку, постав собі, будеш бачити, або домовся на ринку з продавцем - акуратно поставити, якщо не вона винна,назад повернути (з кумом так робили коли шукали причину на гольфі 3 - не було іскри).

17. XFox

XFox Місцевий

Skoda Superb 1.9 2005 / NS Haritage x/ Magna XFox Edition
    Шось я не шарю, як пожна високовольтний провід спалити :nea:

18. kym

kym Аксакал

a 100
    Так не буває.... бракований провід. Заміряй первинну і вторинну обмотки катушки на КЗ. Потім купи любий дешевий ВВ провід чи зніми з робочої машини, яле підбери щоб міг його вставити в свою катушку ...втикни в нього свічку ...свічку дай на моторну масу ...крутани стартером і подивись чи на свічці є іскра...потім макни свічку в бензин і ще раз крутани стартером ...чи загориться бензин на свічці ( зберігай правила пожежної безпеки). Якщо загориться і ВВ провід буде цілий і не пробитий значить катушка добра а тобі привезли брак.

19. Victorlas

Victorlas Місцевий

Як це можна зробити власноруч?

Поставив старий провід з зупротивом 6,10К ( в той час як супротив інших 5,8-5,9К) машина їде, але троїть, це відчутно як на холостих так і на інших режимах.
    Як провірити катушки через діагностичний роз,єм? Бо думаю мож на компютерну діагностику поїхати, в знайомого є шнурок, але в діагностиці він поки розуміе мало)

Всім величезне дякую за відповіді!

20. kym

kym Аксакал

a 100
    через діагностичний розйом напевно нічого не побачиш. Я у mina JR на його гольфі пробував діагностувати катушку (вона в нього візуально пробивала... іскрила в темноті) і компютер нічого не показав ... думаю на Сеаті теж не покаже.... напевно у цього вприску відсутній контроль за високовольтною напругою. Саме точно і ефективно можна перевірити з допомогою осцилографа.За 5 хв по осцилограмі можна визначити що не працює.... шукай діагноста з осцилографом. взагалі дивно бо у того ж mina JR при явному пробої катушки двигун працював рівнеько не троїв...... і якби в темноті не побачили іскріння то навіть би не замітили поломки.... потім заляли ту частину катушки епоксидкою і машина дотепер так їздить.
    попробуй просто на автобазарі підібрати відповідної довжини і відповідних ковпачків любий ВВ дріт і постав... не ганяйся за оригіналом... і подивись що буде... якщо не поможе то до діагноста...
    Ще одне.... таке невелике відхилення опорів(якщо ще врахувати похибку прибора) ВВ дротів не повинно впливати на процес формування величини іскри там собака десь інакше зарита.

Останнє редагування: 29 кві 2011

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)