Ітак хочу описати свої враження від експлуатації електронної сигарети, розпочнем з характеристик (вибачаюсь за російську) : * Размер: 109мм * 9.2мм * Вес одной электронной сигареты: 9г * Жидкость для каждого картриджа: 0.95г * Количество затяжек, содержащихся в каждом картомайзере: 300-400 * Каждый картридж равен традиционным сигаретам: 20 шт * Емкость батареи: 220мАЧ * В рабочее напряжение: 3.3 ~ 4.2V * Заряженная полностью батарея может выдержать 300-400 затяжек * Время зарядки: 2-3 часа * Жизнь батареи: 350-450 перезарядок * Вкусовые картриджи в ассортименте * Жидкость никотиновая и безникотиновая в ассортименте * Сертификат: FDA, CE, RoHS, FCC, SGS и т.д. комплектність: * Картомайзер, 2шт * Аккумулятор, 1шт * Футляр (кожзам) 1шт * Зарядное устройство USB, 1шт ціна: 280грн + 65 за нікотинову рідину. Перші пару днів було якось незручно тримати в роті кусок пластику, але звик, вага більша в декілька раз тому губами не потримаєш (якщо без рук то тримаю зубами). Після ел.сигарети звичайна трохи розчаровує (стає противною на смак), Це мої суб"єктивні враження, та загалом вони позитивні. Описувати позитивну дію на огранізм я не буду бо я не лікар і не менеджер з продажу єл.сигарет. Недоліки даного екземпляру: потрібно всюди возити з собою зарядку бо його вистачає максимум на пів дня, час заряду 2-3год в які смалиш звичайні сигарети що зводить на нівець "панацейні" властивості даного девайсу. Змінний картридж (картомайзер) в мене витримав 5ть днів або 10 заправок або 4000 затяжок (вартість 20грн), дана модель обладнана парогенератором (знаходиться в картомайзері) яки працює по принципу нитки накалу (звичайний тен), який за ці 5ть днів покрився нагаром (це окреме питання звідки цей нагар) і просто до нього не було доступу в нікотинової рідини що й призвело до його заміни (він був жорстоко розібраний за для розуміння принципу дії). Молжна курити і годину доки не сяде аккум (невідомо коли досить) Плюси: менше шкодить здоров"ю (мабуть це так), відсутність неприємних запахів, пожежо безпечність, і всетаки гарна альтернатива звичайній сигареті яка може повністю її замінити (від пласмаски відмовитися простіше). Можна курити в авто не відкриваючи вікон навіть якщо поруч сидять некурящі (досить зручно коли працює кондиціонер). Рекомендації що до покупки: неекономте! шукайте комплект з автономною підзарядкою (пачка-зарядка, портсигар-зарядка) в цих комплектах як правило два аккумулятора (на фото білого кольору) фактично дві сигарети, ОБОВ"ЯЗКОВО шукайте з ультразвуковим парогенератором (испарителем), вибирайте моделі в яких змінні частини не дорогі (вартість картриджа), і мабуть остання рекомендація обов"язково купіть рідину саме з нікотином міцну щоб легше привикнути до ел.сигарети і щоб хоч якось відчувати коли досить курити. P.S. Загалом враження позитивні і дійсно можна кинути палити звичайні сигарети, навіть якщо палити електронну то економія досить відчутна, прорахувати може кожен сам, в моєму випадку: на звичайні сигарети трачу в місяць близько 450грн (16років стажу), на електронну 355(сигарета + рідина) + 80грн (картомайзери 4*20грн) = 435грн перший місяць всі наступні 145 (рідина + картомайзери) - це якщо рахувати придбану ел.сигарету, а якщо з дешевшими картомайзерами та з ультразвуковим парогенератором(1000000 затяжок) то за два місяці окупаю комплект сигарети і в місяць трачу 70 грн до повної відмови. Наголошую що я не рекламую "панацею" а висловлюю своє враження.