Врізний люк

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем ROS, 26 чер 2008.

1. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Хто порадить де можна якісно і недорого врізати люк на Джету 2?

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Відповідь: Врізний люк

я б не радив того робити... гемору море, море часу, є ризик шо зіпсують тобі кузов, грошей теж немало піде. Продай машину і купи з люком, так зачно простіше.

3. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Я тобі раджу того не робити. Заводський люк має спеціальну систему водовідведення, тому що гумки не можуть забезпечити повної гідроізоляції. Якшо врізати калхозний люк, то вода протікаючи під гумку попадає не в спеціальний жолоб з водостоком (який є в заводському даху з люком), а лиється прямо в салон. І через півроку екпслуатації ти будеш їздити з люком заліпленим герметиком і скотчом, думаючи : нах я його врізав....

4. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

якщо нема необхдності то я теж за:

А якщо люком потрібно щось на даху замаскувати, і це дешевше ніж витягувати/фарбувати дах, а машина для продажу то врізай :)

Додано через 7 хвилин
    P.S. Мені на Пассат мабуть теж прийдеться врізати люк, бо років 5 тому впав з даху будинку на дах машини :) сніг, пошпаклювали, пофарбували, і все від 50-градусних морозв полопало нах...

5. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

нівякому разі.
    Навіть на Газельках люки протікають, но там простіше рішають ту проблему (евроробіроїд).
    Штатний люк може мати забиті (пилюкою і листям) дринажі і буде протікати, а нештатний-колгоспний гарантовано буде протікати.
    Навіть на жигулі люди не ризикують ставити люки.

простіше поставити такі гарні блимавки сині і червоні з дивним написом ДАЙ. (небуде видно погрішності даху і всі будуть боятись.)

6. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Треба просто провести якісний ремонт в толкових майстрів, а не робити ще гірше: кривий пошпакльований дах з протікаючим люком, який з ним тим більше швидше поржавіє.
    Я особисто не прихильник маскувати якісь дефекти калхозами, то з тої самої серії шо ржавчину наклейками спарцо заклеювати. В своїй машині стараюсь все приводити в ідеальний стан, мені неприємно якшо десь якісь боки вилазять або я просто знаю шо десь шось не так. Але, як то кажуть, на вкус і цвєт фломастєри разниє...

7. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Згоден, але там де Пассат толкові майстри відсутні. Тому мабуть вріжу люк і машину на базар.

8. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035

Машинку продавати незбираюся, але купив гарний (вживаний) фірмовий люк з шторками на закрутку. Думаю посадити на клейовий герметик, незнаю чи "налізе" він на підсилювачі даху, треба зняти внутрішню обшивку.

9. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Хочу розчарувати автора Цієі теми і розвіяти міф, що люк одразу провітрить і охолоне повітря в салоні, бо користі від ньго мало. Маю на свому авто штатний люк і ось мої відгуки- при їзді по місту при швидкості 40-70 км єфекту від люка 0, опущена шиба холодить краще, а ось сонце в голову пече добре бо шторка не передбачена, і прорахунок конструкції, що люк не припіднімається ззаду як приміром в Опелів. На швидкості 70-100 км год ,тепле повітря витягується але і шумить добре і знову сонце пече в голову.Єдиний плюс штатного люка це те, що при відкриванні піднімається невеличкий козирок зпереду люка і холодне повітря не задуває нагло в салон і нікого там не продуває. Сутєвий плюс для задніх пасажирів які хочуть швидко протверизіти- вилазиш в той люк і при швидкості 50-60 км год враження незабутні якщо очі не видує, а алкоголь так і вилітає.Жарт.

10. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Згідний,що в штатного люка є своі "глюка",але є і плюси:
    1.для тих,хто палить(коли над люком є вітровик)-краще відкритий люк,як вікно(особливо зимою)
    2.коли лишаю машину довго на сонці,відкриваю його на 2-3см.(знову ж таки коли є вітровик)-таки допомагає!
    і якщо регулярно прочищати злив і правильно відрегульований люк - води в салоні не буде!

11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Через усе вище перераховане МакАром я практично не користувався в Гольфі люком. Не розумів я його приколу. Коли душно на дворі, то відкриєш люк - сонце в голову валить, стає ше гірше. Та й шумить воно на швидкості. А коли сонця нема, ну то нах тоді потрібен той люк :)

Зараз у мене люк досконаліший. Тобто відкривається у двох варіантах: вперед-вгору, а також назад. От в варіанті вперед-вгору це досить корисна штука. Майже безшумно вентилює салон. А найголовніший плюс - це те, що люк скляний що дуже зручно в місті на світлофорах. Іноді станеш задалеко, що світлофора не видно, лишається чекати коли ті, хто ззаду почнуть сигналити,шо вже зелене горить :) А через скляний люк можна побачити світлофор, навіть якшо заїхав далі.

• Подобається Подобається x 1
  12. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

а шо люк затонувати не можна шоб сонце в голову не валило?

13. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001

Будь уважний, мова йде про металевий люк, котрий тільки відсувається

14. ROS

ROS Аксакал

Клубна карта:
    000035

Я хочу поставити скляний люк з круцькалкою і шторками, Може хто знає де його можна врізати за розумну ціну???

15. andsag

andsag Active Member

vw 2 1.6
    Клубна карта:
    000412

не советую . У меня такой стоит - стекло постепенно деформировалось , уплотнитель на солнце высох ,открытый по нашим дорогам гремит ( поддерживается стекло пружиной) и в ливень протекает

16. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001

На Опелі таке саме!

17. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander

А де можна купити у Львові люк недорогий, але щоб не протікав тобто новий. Взагалі я би його просто поставив та й усе. Бо мій теж протікає і вроді би наново садив на силікон, але результат невтішний. Тож планую поставити новий, але ним не користуватися, щоб не протікало знов. Бачив в одного знакомого такий самий люк як зараз стоїть в мене. Він купляв собі новий казав у Львові 150 грн. Може хто знає де такі магазини.

18. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411

ХАЙ- всем!!!!Такой вопрос?Народ подскажите людей которые занимаются "люками".
    Куда можно подехать что б качественно сделали или подсказали!!!!У меня люк есть ( вот только я незнаю он врезной или в заводской комплектацыи) он немножко протикает!!!:evil:
    Хочу что-то с ним сделать!!!!!!!!!

19. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Вау, еще один скирокковод!!! :) Понять врезной люк или нет очень просто. Если люк - металический и прячется полностью в крышу, или в нем приподнимается задняя часть(люк на 2 положения) - это и есть заводской люк! Если люк стекланный и в нем только приподнимается задняя часть - это саморез. Его я на 1000% никому не советую ставить по доброй воле!

20. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001

Якщо протікає то 100% самоклєп.
    Заводський якщо протікає, то із-за старого ущільнювача, але на голову не капатиме, бо там передбачені спец канавки для стьоку води.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)