Втопив привід тросика спідометра

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем diesel757, 21 вер 2013.

1. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Корочче, по суті:
    хотів замінити трос спідометра (бо чархало і скакала стрілка - нерви здали) знав що треба обережно, але вийшло, як завжди.
    Витягуючи трос спідометра з КПП, один необережний рух, і впав привід тросика спідометра в КПП (пластикова зубчата маленька фігня). Знаю, що біди вона ненаробить (бо так їздив 4-ри роки), але мля, обідно.
    Обідно, бо місяць тому, коли в Кума міняв сцеплення, КПП була знята, умудрились витягнути той привід за допомогою шпиць, викруток та іншої фігні, в той час КПП була знята і крутили нею, як дзигою по подвір'ї.
    Отже, зразу питання: "... чи можна достати той привід, коли КПП на машині????"
    Пока, бачу такі варіанти:
    - знімати КПП, перевертати її, залучати всі потойбічні сили, нецензурну лексику і витягувати - кур**а, то є попадалово на гривні;
    - купити 2-3л масла залити по вінчики і надіятись, що паскуда вспливе, і тоді доставати... - ... але 1л масла = +-100 грн. - знов попадалово;
    - і самий епічний варіант - це їздити без показників спідометра до слідуюючої заміни сцеплення чи ще чогось, що потребує зняття КПП.
    Спідометр мені, як зайцю стоп-сигнал, на худий кінець навігатор рахує КМ і швидкість показує, але все ж таки хочеться, щоб працювало.
    КОРОЧЧЕ, ЩО РОБИТИ????, ПОРАДЬТЕ ЩОСЬ.
    п/с/ коробка "4Т", все інше про авто під авою. А, ще додам дві фотки:

2. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    То по ходу "морковка" називається, але я і уявлення не маю, як її можна витягнути.

3. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    та вона сама, вона на тих авто є і бежева і червона, різниця в зубцях 15 і 16 вроді (як в тому анегдоті армійському)

4. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Була на двойці така фігня при заміні тросіка, також втопилась.
    На другий дені була куплуна нова морковка і при вскритії отвора де та морковка має бути, стара там торчала:pardon:
    Я вже прощався з кпп, но воно(пі-пі-пі) всплило :ireful: сука і я її пінцетом витягнув.

5. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Співай "вічная пам'ять" і став нову

6. Manjul

Manjul Active Member

Был Passat B3 9a, сейчас Tiguan
    расскажу как делали: на АКПП снимали подрамник затем откручивали подушки и отпускали двигатель с АКПП, после чего откручивали крышку дифференциала - вот такой вот вариант.

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Береш нагріваєш шуруп (бери довгий і гострий) до червоного і пхаєш в отвір, прокрутивши, нанизуєш морковку і витягуєш...

8. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Роман, не парься, злий масло, і та "морковка" буде лежати на видному місці, якраз під отвором привода спідометра. Там все так зроблено, що нікуди та морковка не дівається.

9. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    поставив іншу, але от попередня лежить під зубчатою фігньою.

буду пробувати, дякую!

Теж буду пробувати, дякую!

Отже на разі два варіанта які більше підходять. Планую над цим ізгалятись в слідуючу суботу, бо попереду поїздка до столиці. Згодом відпишусь. Ще раз дякую.

10. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    хм читав на гольф2 клубі що люди катаються з 2ма 3ма а то і 4ма морковками в коробках і все гууд))в мене також одна десь там плаває-купив нову поставив і катаюсь))

11. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    не всплило падло, хоча і масло долив, і краєшком пальця зачіпав, воно падає і все...
    раніше з довгий час з 2-ма катався, тепер з 1-ою, ставлю нову, а воно не хоче працювати. Мішає інородне зайве тіло і все....

Корочче помудохався я з тим пінцетом в суботу, і забив на то все. Як для мого терпіння, то краще на стоянці з охоронником (з числа шарющих і толкових) зняти полуосі, достати КПП, витягнути ту падлюку, і поновому все поставити. (ІМХО).
    А на рахунок злити масло, то цікавий нюанс получається, бо в КПП лише один отвір є, щоб долити масло. Теоретично можна злити, заїхавши машиною так, щоб та стала в позу порахітованого єнота, і тоді зливати, і то не все стиче, бо отвір (наскільки я поняв) збоку, з торца, і ніфіга не в нижній точці.

12. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Г-г-г.
    Не пиши дурниць.
    Зливний отвір - ЧІТКО ЗНИЗУ.
    Збоку - це заливний, через який в коробку заходить 1750 мл масла - а ще 250 мл заливається через отвір приводу тросіка спідометра. Так зроблено конструктивно, бо кпп в Г2 стоїть під кутом 4 град. У всій відповідній літературі ці дані є.
    Боковий отвір ще й контрольний.
    Масло з кпп зливається ЛИШЕ гарячим - після 15-20 км руху.

13. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    по ходу в мене лижі не їдуть, завтра лізу під авто фоткаю..... і покажіть мені той зливний отвір, будь-ласка!!!!! Бо вже курча своїм очам не вірю.
    І ще одне, навіть як він там знайдеться, то через нього можна ізвлікти ту кляту моркву?

14. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Наскільки я шарю в медицині, то морковка закручується в диференціал а не в коробку, і зазвичай це різні ємності з маслом :scratch_one-s_head: і зливні/заливні отвори мають окремі.:blush:

15. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    В мене на Г2 був знизу зливний отвір в коробці.
    Не ізвлічеш бо вона не пролізе в той отвір, там походу простий болтік.
    Під пінцетом я мав наувазі довгі тонкі ціпці які я позичив біля себе на СТО.

16. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Друзі, не пишіть фуйні.
    bаss ! В Г2 - саме в коробку !

17. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Роман ! Та подзвони - все розповім !

18. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    І так, тепер з радістю можу повідомити, що та морковка успішно витягнута з КПП.
    А все, дякуючи Михайлу (Green) за те що телефоном переконав, що все таки її можна достати та тим людям, котрі придумали обідню перерву на роботі.
    Сьогодні ввечері виложу кілька фоток з "інструментом", котрим доставав та описом.
    Всім дякую за поради!

19. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Михайло (Green) він такий, він по телефону може дати пораду по проблемі, за яку деякі "майстри" навіть і не чули :good:,
    За що йому окреме дякую.

20. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    О, вітаю, нарешті твої муки скінчились:)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)