Вітаю шановне товариство! Прошу дуже не цькувати, пошуком шукав, знайшов певні схожі теми, але все-таки вирішив створити свою. Маю одну проблему. Машинка Гольф 4, між верхом передніх коліс і аркою влазить 2-3 пальці вертикально, між задніми колесами і аркою проходить вертикально стиснутий кулак +- 1 палець, одним словом різниця відчутна. Через таку різницю шурую пузом в деяких "надзвичайно рівних" дорожніх відрізках Львова і не тільки. Вже пару раз страждав піддон АКП, навіть з захистом... В місті багато четвертих гольфів, в тих, які доводилось бачити, стиснутий кулак пролазить як спереду, так і ззаду, тобто в моїй машині явна проблема. Поняття не маю коли мінялись передні пружини і аморти, попередній власник машини не надав цієї інформації. Знаю, що є спеціальні проставки для збільшення кліренсу, але про них дуже різні відгуки, часто вони негативно впливають на динамічні властивості авто в поворотах, машина перетворюється на телегу і т.д. Скоро маю міняти втулки і стійки стабілізатора на переді, заодно би і поміняв пружини і аморти. Чи є шанс, що передня частина машини підніметься після того на рівень задньої? Я думаю мені тих 2-3 см буде цілком достатньо для комфортної їзди по місту і біля нього в більшості ситуацій. Просто читав вже, що деколи люди робили таку заміну, а вона нічого не давала, машина не піднімалась на нових пружинах, лишалась на тому ж рівні. Може в когось був досвід в цьому плані.
став нові пружини і аморти...але головне щоб такі які мають стояти... якщо мотор 1.8 то від 1.8 а не від 1.4....
В такому випадку ще й на зад прийдеться ставити. Але ж машина не джип... Не розумію тих комплектів "погана дорога"... Це просто стає уродство. Пружини можуть просто стояти від іншого мотору, або просівші можуть бути. Амортизатори міняти не обов"язково, так як кліренс машини залежить від пружин. Якщо амортизатори зам"які чи зажосткі чи несправні тоді можна і поміняти. В інших випадках не бачу сенсу.
тільки слід зауважити що в ППД на передній осі входить проставка між чашкою пружини та опорним підшипником п.28
Щоб зробити нормально, спочатку треба глянути що власне стоїть на авто. Якщо це оригінал - подивитись які кольорові позначки. Якщо замінник - поміряти довжину пружини і товщину витка. А вже тоді шукати пружини відштовхуючись від того шо маєм.
Дуже дякую всім за поради! "Погані дороги" звісно круто, на фото зазори майже як в кросовера :D, але поки що хотів зайнятись тільки передом (бо ще маю інші проблемні місця в машині, все зразу не потягну), бо з задом питань нема, схиляюсь до думки, що проблема дійсно в пружинах, які може ніхто і не міняв за 15 років експлуатації машини або міняли на неправильні чи занижені, тому перед і просів відносно заду. Буду пробувати заміну передній пружин з амортами, бо аморти вже теж вбиті, судячи по відчуттях при їзді, хоч і не течуть. Ще таке питання, не зовсім по темі, але щоб не робити нову. Це у Вас литі 15-тки з заводу чи самі ставили? Мені машина теж дісталась з литими 15-тками, правда трошки інший дизайн диска, коли місяць тому презував гольфа, на шиномонтажі було виявлено декілька проблемних болтів і відсутність центровочного кільця на одному передньому колесі, оскільки на тому шиномонтажі таких речей нема, то зняли кільце з задьного і переставили. Зараз хочу зайнятись тим питанням, поміняти всі болти і центровочні кільця, але поки що поняття не маю що саме треба купувати. На диску взагалі не можу знайти ніякого маркування або воно з внутрішньої сторони або я сліпий. Болт теоретично можна відкрутити 1 штуку, подивитись його тип і заміряти параметри. Може знаєте ті параметри для свого гольфа і зможете підказати, буду вдячний.
Незнаю, дістались з машиною. І то я щей постійно черкаю захистом. Я не розумію як ті "опущені" їздять по нашим дорогам.
Не зовсім правда. В мене гольф 2 вже такі дороги бачив, що багатьом і не снилось. Так що гольф універсальна машина на всі дороги. Sent from my HTC Inspire 4G using Tapatalk 2
як ??? де ??? я за рік наїжджаю мінімум 30 тис. і ще ніразу ніде нічим не чиркнув . (підвіска стандартна без всяких проставок)
Твоя стандартна вища за мої "погані дороги" бо в Г4 на стандартній дуже низький кліренс порівнянно з іншими стандартними.