VW Jetta II проблема з амортизаторами

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем CZE, 4 сер 2010.

1. CZE

CZE Початківець

була Jetta II 1987, TD
    Привіт всім учасникам форуму.
    Допоможіть будь-ласка новачку, це перша моя машина і відповідно знань дуже мало.
    Було придбано за символічну суму VW Jetta II, TD 1987 р.
    Після 300км дороги до Луцька, вияснилось, що амортизатори взагалі не працюють, або їх робота не відчувається взагалі, машину на швидкості 90 км/год, ледь не викинуло на зустрічну смугу, гойдає і підкидає як колиску. Порадьте будь-ласка, які амортизатори придбати, дуже швидко їздити не планується, може хтось якусь модель знає, чи виробника бо хочу відразу ставити все якісне. І ще є стукіт в лівому передньому колесі, власник казав що то нові колодки і вони притруться, скажіть через скільки км. Вони «притираються», 300 км не допомогли. Ще запитання щодо масла, яке порекомендуєте (знаю, що це не до ходової звиняйте)? Приходить час коли треба міняти а яке купувати не знаю, а в магазинах самі знаєте порадять аби спихнути. На перед дякую.

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    При їзді накатом? На ямах? З вивернутим кермом? При рушанні? Одним словом, це точно не через "непритерті колодки", але замало інфи шоб сказати що конкретно може стукати. Починаючи від супорта/шарової/наконечника і закінчуючи вбитим шрусом.
    По амортах - Bilstein, Monroe, бажано знайти не китай і з гарантією. При покупці брати для Г2 сток, при заміні переконатись шо пружини також рідні і в норм стані.
    на стійкість машини також впливає розвал/сходження, стан стабілізатора і його гумок. Якшо кліренс автомобіля збільшено відносно штатного калхозніками, то автомобіль буде керуватись непередбачувано.

3. Pavhom

Pavhom Active Member

Golf 2 1.8 GU
    Клубна карта:
    000079
    Якщо зацікавлений перебрати підвіску то міняй обовязково сайленблоки їх всого 4, втулки і стійки стабілізатора, шарові опори 2, наконечники якщо мають великий люфт,
    сайленблоки задньої балки щоб зад добре тримало. Я собі поставив KYB вже 2.5 роки їжджу і вони працюють (давав заних 160грн передні зад 140). Як все це зробиш будеш мати спокій 3-4 роки. Масло Кастролу півсинтетики хватить для цього двигуна

4. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    коротче кажучи зроби діагностику ходової

5. CZE

CZE Початківець

була Jetta II 1987, TD
    Сьогодні їздив на СТО до хорошого знайомого, порадив віддати машину назад. Каже щоб замінити все що потрібно то можна з книжки виписати будову ходової і все купувати. Короче люди будете купувати машину беріть спеціаліста і хай дивляться все а не так як я... їде то їде. Якщо власник не поверне кошти (заплатив половину) то я попав. :-(

6. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Та там не дуже й багато тої ходової, зате поміняв і маєш спокій. Купиш іншу всеодно прийдеться шось міняти,

7. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    Не так багато ти попав не парся зробиш раз і забудеш, роби і не думай як варіант збивай ціну якщо не всі бабоси віддав.

8. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Точно! Так і роби!

9. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    В гольфі всю ходову поміняти це:
    -підшипники ступиць (2пер+2зад)
    -втулки стаба (2шт+4шт гумки стойок стаба)
    -сайленти (4 перед+2 зад)
    -2 шарові
    -2 рульові тяги+2 наконечники
    -4 стойки+4 пружини
    -пильники+відбійники на стойки
    Навть якщо потрібно поміняти це все, це не такі страшні гроші. В залежності від цін, вийде 500-700 у.о., при чому 60% стойки з пружинами коштуватимуть.
    Ситуація, в якій треба міняти все вищеперераховане, виключає нормальну їзду на машині, і навіть неспеціаліст відчув би що машину ковбасить по дорозі, все гремить, і гудить.
    Тому для початку я б міняв майстра, бо такий діагноз, який він видав, далекий від професіоналізму.

10. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Та шо там "попав", в гольфа МК2 - по ходовій запчастини копійки коштують. Я думаю будь-якого гольфа 2 купиш то прийдеться по ходовій ревізію робити і замінювати. Якщо двигун, кузов та салон добрий я б навіть не рипався щось повертати.

11. CZE

CZE Початківець

була Jetta II 1987, TD
    По перше дякую всім за підтримку, хоч не на багато але настрій після ваших коментів покращився.
    Машина їздила по селі де дороги пі-ць, тому стан ходової дійсно катастрофічний. За машину віддав 1000$ ще маю віддати 900. Щодо майстрів їх було 4 чол, і всі як один казали вертати і за 2000 брати жигуля (а я ТАЗ брати принципово не хочу), кузов не гнилий це факт, щодо мотора то його робота мені подобається, працює рівномірно потужності вагон і економія на 17 л. соляри проїхав 320км. (і на 5-ту передачу рідко переключався бо швидкість була 60-80) а це не маловажно. На 80% хочу залишати, але у розділі "прийму в подарок" буду клянчити і нити як циган :)

12. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Ще штуку вкладеш і буде бомба)))))))

13. CZE

CZE Початківець

була Jetta II 1987, TD
    Я то деколи сміюсь з свого горя, а з чужого ні. Краще Shpuganich порадив би на яку суму збивати ціну.

14. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    я би радив домовитись з власником так:
    1) ти робиш ремонт ходової і пісумовуєш скільки ти потратив на з/ч і на роботу майстрів;
    2) виставляєш список і ціни власнику і питаєшся шо він думає на рахунок цього і скільки ти ше йому винен;
    3) якшо хазяїн машини скаже вертати ше якісь гроші то верний, але трохи поторгуйся, якшо скаже, шоб нічого не вертав - ну то і ок.

але не забувай - хазяїн оцінив авто в 1900уо (це дуже мало для джетти, але норм для її стану. якраз +1000уо - буде мати джету з новісінькою ходовою , відповідно ціна 2900 - а це є норм на теперішньому ринку автомобілів).
    і ще один пункт. памятай, шо в тебе довіреність, а машина не твоя.

15. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

А я не сміявся, якщо кузов нормальний, салон нормальний, зробиш ходову і ще там деякі дрібниці і будеш точно знати що в тебе все ок і будеш кататись на здоровя. Цілком згодний з Zh@rik. Як раз адекватна ціна виходить, але ти вже знаєш про її болячки. В будь якому разі навіть якби ти дав 3000, то по ходовій полюбому би щось вилізло, машині все таки 23роки. Так що сильно не розстроюйся не самий гірший варіант. Дивиюсь нашим людям хочуть купити машину за копійки якій 20 років і щоб було все ідеально.

Останнє редагування: 6 сер 2010
  16. CZE

CZE Початківець

була Jetta II 1987, TD
    Може для Вас це і копійки, а я з простого роду.
    Знав що там все не ідеально, проте що там така страшна ситуація, яку мені намалювали майстри то не знав і якби все знав то порад би тут не просив. Zh@riK і Markell, ще раз дякую.

17. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    під копійками малось на увазі сумму яку ти заплатив за авто і ціна того авто на ринку. і ніхто не згадував про твій статок. зрозуміло, шо якби в тебе була бульша сума, то ти би заглядав на авто посвіжіші.

Ціни на такі авто можеш подивитись будь де.

18. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    та нормальна ціна за ту машину, навіть якшо ходова в хлам вбита. роби ходову і якшо решта ок то лишай машину і не парся

19. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    в мене аналогічна ситуація купив за 1500 джетту кузов поварений і двигун має запас тяги все що потрібно вже вклав 1000 і нормально їзджу машинка не раз виручала, надійна

а реальна ціна джетт починається від 3000 і вище залежно від стану

краще назбирай потрошки і зроби потім будеш їздити нормально, кращу за 2000 ти нічого некупиш крім мінінгітного вазу в якого ти куди більше вкладеш

20. Pavhom

Pavhom Active Member

Golf 2 1.8 GU
    Клубна карта:
    000079
    Взяв би ваз раз на місяць міняв би всі шарові наконечники і амортизатори бо це вазззз
    ( в мене була шоха і точно знаю шо то таке)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)