Діагност і ремонтник авто з мене не сильний, тому попитаю стосовно своїх проблем, може хтось підкаже що потрібно ремонтувати, міняти і т.д. 1. При повороті руля на малій швидкості з'явилися періодичні клацання, вони є і при русі авто, і на стоячій. Рульові тяги і наконечники не так давно мінялися. Може якийсь підшипник? 2. Руль має невеликий хід вверх-вниз, на якомусь сервісі, пам'ятаю, мені звернули увагу, там десь внизу є підшипник, але як він називається геть забув, і питання наскільки важко його замінити (може самому?). 3. Де у нас можна гідропідсилювач руля добре поремонтувати, чи поміняти свій на ремонтований? Періодично гудить, свистить, правда не завжди, що трохи дивує. Рух руля тяжчий, ніж був пару років тому, але ще не так, як на авто без підсилювача. 4. Де би можна було зняти еліпсоїду з гальмівних дисків? То треба би гарного токаря, може десь хтось такого знає? Бо нові диски щось зовсім купувати немає "часу" ))
1. Клацання при русі це- шрус... на стоячій це ГУР - може в тебе і це і це...то треба в живу слухати. 2. В низу є гайка яка підтягує руль... але її треба дуже помалу підтягувати. Підтянув проїхався...затуго попустив... там пів - чверть оберта грають роль 3. Дивлячись що полетіло в ГУРі підшибник сальнік можна поміняти, але якщо виробились лопасті або сам корпус розбитий - на заміну. 4. В любого токаря скажем на бувшому мотозаводі в Техновагах. Треба шукати недалеко від місця де стоїть машина бо диски треба знімати.. То передні чи задні...?
Дякую дуже за підказки. Знову по пунктах пройдуся: 1. І на стоячій, і при русі, особливо на невеликий швидкості, клацання ці рівномірні, і прям відчуваю під ногами десь відлуння )) Точніше вживу де послухати чи хто може? Якщо є хтось такий і не дуже дорого коштують послуги, то хотів би під'їхати глянути і зробити що там треба. 2. Тут зрозумів, ще півроку тому мав думку ту гайку десь під'їхати підтягнути, але не думав що вона відповідає за хід руля вверх-вниз. 3. Як і з першим питанням, чи є може хтось з правильними руками і не дуууже дорого? )) 4. Мотозавод знаю, а от що таке Техноваги ще не чув. В них там територія велика, шукати важко. Диски передні, бо задні в мене барабани, які зрештою теж мене вже не задовільняють, але їх вже мені ремонтувати пробували, думаю треба буде міняти.
1. При повороті руля на малій швидкості і при русі то можуть клацати поворотні кулаки(гранати) 2. Це напевно підшипник рульового валу, він знаходиться вверху руля.
Ну то підїдь десь з вівторка ...подивимось послухаєм... маєм токаря , але він після 17.00 тільки працює .. дзвони 097 544 шістсять вісім 49 Юра