холостий в PG

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем ярик, 26 вер 2008.

1. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    Отже проблема в наступному:
    (зранку,двигун холодний)
    1.заводимо двигун(без лишніх різких рухів нижніми кінцівками) - хол.х.-1200
    2.заводимо двигун і злегеньку притискаємо піндальку - 1500-2000
    3.заводимо двигун і вирушаєм у подорож,зупинка на першому перехресті-холостий-2000-2500 !!!!!!!!!
    В будь-якому випадку при досягненні роб. темп.ох.рід.(90),оберти різко падають до норми(900 об),і тримаються стабільно.
    Може хтось стикався з подібною проблемою,або знає як це вирішити - прошу викласти свої думки!

пи.си.звичайно,можна би було б підставити завідомом робочий клап.стаб.хол.хода,але враховуючи тип данного двигуна це практично нереально(тай у мене нема впевненості що там стоїть рідний)

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Відповідь: холостий в PG

А ти попробуй зняти фішку з КСХХ (подивись, чи КСХХ відкритий чи закритий при відсутності живлення, подивись шо на нього приходить в той момент), або просто перетиснути патрубок до нього (коли ХХ буде 2500), якшо шось міняється-знач справав ньому, або в неправильному керуванні на нього (ДТОР, мозги, глюк). Якшо далі ХХ зависокий-тоді дивитись положення ДЗ, тестити ДПДЗ, байпасний канал ХХ (там має бути гвинт регулювання).

• Подобається Подобається x 1
  3. ярик

ярик Місцевий

jetta c

на холодну глохне однозначно!

Додано через 6 хвилин
    тоді дійсно лишається або цей датчик темп.пов. або мозги(і,на мою думку,скоріш за все вони в тому винні !)

4. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Мікрік - 95%. На відміну від простого діджіфанта, де є потенціометр дросельної заслонки, наш з тобою моторіщє, друзяко - має мікріки. Мікріки холостого ходу і повної нагрузки, які кажуть двигуну - або "тпруу" або "повне вйо". Виглядає це як коробочка з маленькою кнопочкою яку натискає дросель в тому або в тому положенні - глянь уважно, сам побачиш. В мене таке було - правда воно було випадково - то є то нема, а не залежало від температури. Можливо від нагрівання там появляється контакт. Лічиться заміною дроселя.

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Я не розумію, у яріка vw golf-2 1.6 , це явно не PG

Подивися правильно букви мотора свого, тоді питай поради

6. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Брате-Мартіні - у Яріка ще і Пасат Синхро, якщо я правильно памятаю.

7. ярик

ярик Місцевий

jetta c

,так я їх,собак,тестував-працюють гади !

Додано через 15 хвилин
    букви не путаю:evil:,питаю про данний мотор!

8. golf2

golf2 Active Member

vw golf 2 1.6 JP diesel

це може бути датчик температури двигуна, з якого йдуть покази на ел, блок курування двигуном, він може давать не ті покази

9. ярик

ярик Місцевий

jetta c

там їх є 2шт.(1 на приборку,2-ий до ЄБУ:-D),і обидва робочі!!!

10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Робочі то робочі, але той, шо на ЕБУ, треба перевірити, чи він правильно змінює опір відповідно до зміни температури. Відповідна таблиця зміни опору є в букварі по твому мотору.
    Я б зробив так: замість КСХХ поставив би гумовий шланг, і на повністю прогрітому моторі шляхом перетискання шланга струбциною виставив би ХХ (нормальний). В такому режимі він не буде підстроюватись під більшу нагрузку чи температуру, але на холодному моторі подивишся, як поведе себе ХХ, і можна буде зробити відповідні висновки. Якшо далі буде рости-знач причина в блоці ДЗ чи ДПДЗ. Якшо буде в нормі чи занизький-знач глючило таки КСХХ чи керування на нього.

11. ярик

ярик Місцевий

jetta c

та він нормальний хлопець:-D,показує все правильно(перевіряв так:відєднав фішку,підєднав ометр(тестер),завів двигун і спостерігав за показниками тестера і темп.ох.р. на приборці,звіряючи це все з мануалом,може і не суперточно,але збігається)

КСХХ-то в принципі і є гумовий шланг,тільки з ел.управлінням,тобто якщо потрібно його перетиснути - то означає відімкнути фішку,і клапан закривається,якщо на холодну-то мотор просто заглохне/на гарячий-норм.!

справа в тому що в данному двиглу цих прибамбасів просто не існує,тобто їх заміняють мікровимикачі холост.хода і повної нагрузки!

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

може бути, я чомусь думав шо там є потенціометр ДЗ. А з шлангом і струбциною я все ж попробував би, бо коли ти відключаєш фішку, то повністю перекриваєш повітря і машина глохне, а так ти будеш мати роботу на ХХ при відключеному КСХХ, і порівняєш на гарячій і на холодній.

13. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

Датчик температури охол рідини може давати таки шлюк, тобто наприклад в момнт коли темп. двигуна 70град то датчик дає на мозги шо темп -20, мозги лиють бензу і оберти ростуть, а коли темп двигуна досягає 90 град то датч показ шо темп 90 і мозги стають в нормальне функціонування.
    моя порада перевір датчик температури охол рідини, або краще просто заміни, він не дорогий, тільки бери такого ж кольору.

14. ярик

ярик Місцевий

jetta c

Таки дійсно це може бути повязане з датчігом,і ,наскільки я розумію,датчик керує мозгами шляхом зміни опору,тобто це підштовхує мене просто спробувати підєднати потрібний опір на мозги!

15. golf2

golf2 Active Member

vw golf 2 1.6 JP diesel

замість датчика постав змінний опір і подивись як реагують оберти на зміну опору

16. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60

1. промий бензом датчик ХХ. лежить на клапанній кришці посередині.
    2. поміняй датчик Темп. охол. рідини.

17. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    Причиною неправильного хол,хода була погана проводка між мікріками і ЄБУ,і до останього часу все було ОК,але зараз вилізла інша проблемка:після того як моторище прогріється,і після інтенсивної їзди(2500-5500ОБ.ХВ.коли відпустити піндальку)оберти падають до критичного показника(200-400),декілька раз(2-3) поколихаються(200-1500) і потім стають до норми(850-по мануалу).1чи 2 рази вже глохнув на світлофорі,тай зі сторони воно дивиться прикольно(чувак нагазовує як на гонках),хоча я особисто до педалі газу не торкаюсь!
    КЛ.СТ.Х.Х промивав розчинником,все інше - робоче,
    в чому ще може бути причина?

18. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Причина може бути або в поганій роботі (неконтакті, забрудненні, поганому контакті) кінцевика ХХ на ДЗ (чи потенц. ДЗ, непам*ятаю шо там в тебе стоїть), або через перезбагачену суміш. Тобто в момент, коли ти відпускаєш газ, повітря вже не поступає через ДЗ, а бенз. ше попадає в завеликій пропорції. Тоді машина починає глохнути, КСХХ додає повітря, оберти стають зависокі, КСХХ закривається - і так по кругу.

19. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    ну суміш в мене перезбагатшена вже півроку(мозги то надіються на наддув і лиють його,хоча вже трохи підкоректовану на біднішу трампльором)

тоді замикається мікровимикач холостого ходу і подає сигнал на мозг
    Грішу на сам КСХХ,можливо він працює неправильно

20. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60
    сними фишку с ДТОЖ (синий) если работа не поменяется двига-меняй его.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)