Хто що знає про диски фірми САМ (Малайзія)???

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем Borman, 15 вер 2007.

1. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100
    Підшукав собі легкосплавні диски фірми САМ. А тепер хочу знати хто що знає про надійність іхніх сплавів.

2. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    Відповідь: Хто що знає про диски фірми САМ (Малайзія)???

малайзія завше буде малайзією як і туреччина.. якшо 14" то можеш брати а якшо 15-16 то варто згадати що якість відповідає ціні ;)

3. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Про самого виробника не скажу, але не радив би таке брати. Яка маса?

4. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100
  5. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Гарно виглядають. Досить спокусливо :) Мені самому 387-мі сподобались :) А ду там ціни ? п.с. Трохи дивно, що на 15" ширина 6.5 . В мене на старих борбеттах було 7. Можна зробити висновок що відповідна якість, але то лише інтуітивно :sad:

6. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

в мене така фірма! вже рік їжджу і вроді все нормально!
    а яка ціна??

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я ще не бачив неякісного товару з Малайзії. Колись в далеких 80-х мені вуйко з Канади привіз в подарунок магнітофон JVC з фм-радіо. Що таке ФМ я дізнався тільки в 90-х, коли запрацювала перша станція у Львові, але от його якість я памятаю дотепер. До речі, він ще грає в батька в гаражі. Думаю, диски теж будуть якісні.

8. Solaris

Solaris Аксакал

перше що дається в знаки на дешевих дисках то не стільки те що вони більше гнуться, а якість покраски.. ті диски що масово ставлят на тази через 1-1,5 треба вже красити..
    дверело: власник ТАЗа на таких дисках (в-во Туреччина)

9. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100

модель BSA372 коштує $360.

10. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Я теж шукаю диски! Валом всього, але не викликають довіри всякі фірмочки. На що требе в першу чергу звертати увагу?

11. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Ціна не висока як на нові диски, але, напевне , відповідає якості. Це за всі , чи 1? :)

12. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

На оригынали чи фырми типу BBS

• Подобається Подобається x 1
  13. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100

Це за всі! Тож якою може бути їх якість?
    П.С. Ти питав про масу. Яке вона має значення?

14. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Бо існує в народі така легенда, що тяжчі диски тяжче розкручуються, відповідно є програш в динаміці і паливі.

15. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Наскільки я знаю, легші диски краще діють на підвіску і вона не так швидко вбивається і навпаки...

16. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Щось таке, і по масі можна судити про якість сплаву :) На швидкість не знаю .

17. Solaris

Solaris Аксакал

якшо скідаєш ногу з педалі газу то можеш ставити литі, якшо приторможуєш то сталь.. а якшо хочеш їздити і не паритись то постав ковку ;)

18. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

11. Які диски для коліс краще використовувати? Радять поставити титанові...
    Чесно кажучи, я навіть не знаю, звідки пішли ці байки про "титанові" диски. Ну, не існує таких в природі, але скільки гаражних байкарів упевнено радять: "Став титанові! У мене як раз є комплект - дешево віддам!".
    Щоб покласти край непорозумінням, коротко розкажу про диски.
    Їх можна поділити на три типи.
    1. Штамповані. Це стальні диски, найбільш поширені. Позитивні сторони:
    - низька ціна;
    - при сильному ударі мнуться, забираючи на себе частину руйнівної енергії;
    - піддаються рихтуванню після деформації.
    Негативні:
    - важкі;
    - стальні, тому при пошкодженні емалевого покриття іржавіють;
    - гірше "тримають" балансування.
    Як б`юджетний варіант цілком прийнятні. На них теж можна їздити на високих швидкостях, особливо, якщо використовувати диски іменитих виробників, наприклад KFZ.
    2. Литі диски. Ці диски відливаються зі сплавів алюмінію або магнію (останні не дуже поширені через слабку стійкість до іржавіння).
    Позитивні сторони:
    - на 15-30% легші за штамповані стальні, що позитивно відбивається на керованості авто (зменшується непідресорена маса - а це менші навантаження на підвіску);
    - краще тримають балансування, бо при ударах майже не зминаються;
    - забезпечують краще охолодження гальмівних систем (в більшості випадків);
    - кращий зовнішній вигляд.
    Негативні:
    - при ударах вони не зминаються, але при дуже сильному ударі можуть розколотися, а це вже дуже небезпечно;
    - хоч з одного боку через зменшення непідресореної маси навантаження на підвіску будуть меншими, але і вся енергія ударів без поглинання буде передаватися на шини та деталі підвіски, через що і шини можуть скоріше, ніж при використанні штампованих стальних знищитись.
    Якщо в автомобілі для вас головне саме зовнішній вигляд, то литі диски ніби створені для вас.
    3. Ковані диски. Як і попередні, вони виготовляються зі сплавів алюмінію і магнію, але шляхом гарячого штампування з наступною термо- та механічною обробкою.
    Ці диски ще легші, в 1,5-2 рази в порівнянні зі стальними штампованими, але і ціна їх суттєво вища.
    Вони дуже міцні, при ударах не мнуться і не розколюються. Але і удари через них на підвіску приходять ще жорсткіші.
    Застосування - якщо потрібна найкраща можлива керованість автомобіля. Це саме ковані диски використовують на ралійних трасах спортсмени.

Підбираючи диски на свій автомоділь, не забувайте про важливі параметри.
    1. Ширина ободу. Подається в дюймах, перша цифра в маркуванні диска. Залежить від ширини шин, які ви використовуєте.
    2. Посадочний діаметр. Теж в дюймах. І теж залежить під посадочного отвору шин - 13, 14, 15 і т.д. дюймів.
    3. Виліт (ЕТ). Це наскільки диск буде стирчати назовні з колісних ніш (арок) автомобіля. Наприклад, штатний ЕТ для ВАЗ-2108/09 40мм, для ВАЗ-класики - 29. Ставити диски з іншим ЕТ можна, але бажано в межах +/- 10мм, інакше збільшиться навантаження на ступичні підшипники, що може привести до їх надмірного зносу.
    Ось приклад маркування диска: 5Jx13CH, де 5 - ширина ободу, J - форма закраїни (саме такі зараз найпоширеніші), 13 - посадочний діаметр, CH - тип безпечного контура ободу.
    Також треба враховувати діаметр отвору під ступицю (центральний отвір диска), діаметри отворів під болти кріплення і діаметр розміщення центрів цих отворів.
    Резюме.
    Більшість водіїв цілком задовільнять стальні штамповані диски, любителів краси - литі, а екстремальної їзди - ковані диски.

І ще ось посилання на російських виробників легкосплавних дисків, люб`язно надані
    Dr.Yura. Від себе добавлю, що ці диски при відносно невисокій (в порівнянні з імпортними фірмовими аналогами) ціні є досить якісними.

http://misto.ridne.net/thread-2426.html

• Подобається Подобається x 3
  19. ZeTony

ZeTony Новачок

Skoda Octavia

В мене Skoda Octavia Tour. Купив САМ №291 (http://www.bsa.com.my/web/demo/newproducts_size_cam2.html)
    Як кажуть мої друзі та знайомі Кращих дисків для моєї машини вони ще не бачили. Хромове покриття тримається чудово (незважаючи на те що разів 5 вже терся ними об бордюри, об'їжджаючи наші львівські ями). Ціна - 160$ за 1шт. Хоча я отримав значну знижку, бо купляв у знайомого :)

20. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100

Скинь координати знайомого, може дасть мені знижку на BSA372.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)