з прогрівом двигуна глохне

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем M&K, 7 гру 2007.

1. M&K

M&K Active Member

Volkswagen Jetta (1,6 PN) 1987
    У мене в машині така проблема. Заводжу мотор все нормально заводиться як тільки мотор трішки прогріється починають плавати обороти. мотор глохне приходиться весь час підгазовувати щоб прогріти зранку. У чім може бути проблема? Мені казали що це може бути звязане із лямбдою або термодатчиком охолоджуючої рідини. Єдине що неможу ніде найти тип термодатчика і його назви.

2. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Відповідь: з прогрівом двигуна глохне

Описані симптоми кажуть, що у тебе не все у порядку с прогрівочним режимом. Якщо точніше, то з описаним нижче у темі датчиком Пулл-Даун. Відповідає той датчик за відкриття примусове ДЗ при прогріві. Коштує він бяля 100-120 грн.

3. M&K

M&K Active Member

можна простішою мовою про той датчик.Яка його маркіровка як правильно він називається

4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
  5. M&K

M&K Active Member

Карбюратор у мене 2ЕЕ

6. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Тоді я тебе "поздоровляю" і шукай пошуком тему з цим карбом.(2ЕЕ - то карб з "мозгом" і лямдою, його правопріємник - моноінжектор)
    ЗІ Завжди думав, що 2ЕЕ ставили на більш молодших машинах, ніж 1987 р.в.

7. M&K

M&K Active Member

Маю ще одну проблему коли сира погода на вулиці, туман, дощ або мряка машина на трасі себе почуває прекрасно таке враження що під капотом не 1,6 а 2 куба при зупинках на перехресті любить глохнути. Що робити?

8. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

попробуй заправитись на іншійзаправці.. в мене таке було після заправки на ОККО :) але тільки глохнути а не прибавка потужності :haha:)))

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Scirocco GTi, мені здається, що у людини проблеми не на прогіві а після нього, тобто коли датчик вже нє прі дєлах. Як на мене виглядає на те, що в людини суттєво перебагачена суміш, яка є нормальною для прогріву але надто багатою для теплого двигуна. Я не впевнений, але здається, що проблема
    має те ж саме походження - коли в камеру згоряння потрапляє волога, вона погіршує запалюавння бензину, відповідно нівелюється перебагачена пропорція пального відносно повітря.

Тому M&K рекомендую навчитися регулювати суміш на своєму карбі та зробити її біднішою. Це також дозволить зменшити споживання пального.

• Подобається Подобається x 1
  10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

ні разу не погоджуюсь. В сиру/холодну погоду збільшується щільність повітря (загальновідомий факт з області термодинаміки), шо сприяє кращому наповненню камер згорання і відповідно повнішому і якіснішому згоранню пального. А коли в камеру згорання попадає волога-настає гідроудар і привіт шатунам.

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Ну от, ти підтвердив мою версію, якщо щільність повітря більша і при тому краще їде машина (а ! пропорція суміші не змінюється, тобто кількість бензину залишається такою ж), значить при більшій пропорції повітря до бензину суміш стає біднішою, і в даному випадку якіснішою, тобто треба регулювати суміш в бік збіднення.

А тут я не згоден - куди по твоєму зливається вода при відносній атмосферній вологості 90-100 процентів?

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Вона випаровується при попаданні в нагріту камеру згорання і горінні бензину, і процентне співвідношення її з бензином та обємом камери згорання настільки незначне, шо вона не може впливати на процес горіння суміші. Кількість води, яка б впливала на процес запалювання в циліндрі була критичною для гідроудару, оскільки вода є рідиною яка не стискається.

13. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

куди?

14. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

однозначно переливає. з орестом згоден.
    моя думка така тобі потрібно прочистити воздушні жикльорчики. 100%

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Переливає 100 пудово! В мене було так само. Коли після газування перед світлофорі кидаєш газ то глохне бо поки газував то налив стільки що двигло захлинулось. Коли потепліє - все пройде (в мене так). Прочистити повітряні канали треба однозначно. Коли роздуплиш проблему - відпиши!!!
    До речі вважай щоб не було так що як перелиє то заглохнеш і не зможеш завестись. В мене таке було. Треба чекати хвилин 10. До речі що зі свічками? Давно міняв? В мануалі пишуть що треба кожних 20 тис/км :)

16. M&K

M&K Active Member

Дякую за інформацію. КАрб непереливає томущо заводися без проблем і поїхали далі. Проблем із заводкою у мене немає навіть у сильні морози вона завелася без проблем. У мене є думка що це проблема із високовольтними проводами. Вони в сиру погоду намокають і спричиняють глохнення. Ситуація глохнення під час їзди виявляється коли мряка і дощ. Може навіть на ходу заглохнути. Треба буде колись у вечері завести і подивитися під капот чи там провода часом не світяться.
    Збираюся карб зняти для профілактики тільки руки недоходять.

17. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

А хто сказав що ти будеш погано заводитись якщо карб переливає? То ж не інжектор в якому коли форси лиють то фіг заведешся. Здається мну що все-таки перелив. Anyway, коли вирішиш проблему відпиши обовязково!

18. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

При заведенні нахолодну, ДЗ у карба постійно відкрита(наприклад на карбі 2Е2) і воздуху багато поступає у карб, хватаючи на те, щоб спалити багату кількість бензину. По мірі прогріву двигуна ДЗ перикривається і воздух починає дозувати сам карб. І ось тут починається баг. Воздуху двигуну починає нехватати, щоб спалити багату на бензин суміщ і мотор захлинається і глохне. Відкрути після того, як мотор заглох свічки і перевір їх стан. Якщо мокрі - то й є перелив. І дорога тобі на сервіс до карбюраторника. :)

19. Kukurudza

Kukurudza Початківець

VW Golf II 1.3 1989
    В мене була така сама фігня, поїхав до майстра почистив всього-навсього повітряний жикльор і добре. Переливає!!!

20. M&K

M&K Active Member

А карбюратор який? У мене стоїть 2ЕЕ і лямбда-зонд.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)