Заміна двигуна на WV Т3 з 1,6D на 1,9 ТD,та підбір КПП

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем MrWolf777, 13 січ 2014.

1. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    В сім доброго дня,з Різдвом Христовим,з Новим Роком та іншими святами.
    Так сталося що прийшла пора мені потрохи приводити до пуття свою стареньку Каравеллу 1980 року випуску,і в силу певних обставин прийшла можливість поставити на неї двигун 1,9 ТД AAZ ,якщо не помиляюсь.Після вирішення проблеми з новим повітряним фільтром,оскільки постарому його ну ніяк не поставити,вирішення проблеми з положенням механізму для передачі зусилля з тросика газу на паливний насос так,щоб не прийшлось вирізати дирку в кришці,що над мотором постав нюанс з яким прошу порадити та підсказати:
    стояла тягова коропка переключення передач ,і тепер, при турбованому двигуні бусик мало не дибки стає,така над потужність мені непотрібна,але є потреба в більш швидкісні коробці,допоможіть бо не можу знайти по цьому жодної літератури ,може хтось з цим стикався,яка має бути та швидкісна коробка?

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Робив колись таку заміну двигунів. З КПП там трохи проблема. Ніякі новіші не підійдуть. інакше кріплення інакші розміри, інакші півосі. Тре шукати якісь що на Б2 йшли. Ці може підійдуть.
    Крім того там є проблема з охолодженням... тре виносити бачок розвоздушки в кузов і давати якісний антифриз а його там 15 л.. Крім того тре міняти весь вихлоп. Рідний 40 а тре мінімум 50 а краще 60 щоб турбіна не дусилась. А вихлоп там закручений серйозно. А так все можна зробити

3. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    з охолодженям і вихлопом вже зробив,доречі на москальському форумі вичитав що пхають кпп від рено 19,хоч невкурюю як

4. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    але якщо і так то яка на т3 швидкісна коробка?,я думаю після неї коні немали би обганяти

5. kym

kym Аксакал

a 100
    До речі там ще одна особливість є - тре заново тарувати піддон картера і розмічати щуп. Коліно 1.9 сидить нижче ніж на рідному плюс підрізається лапа коло турбіни і двигун більше нахиляється через те коліно може бути в маслі, а маслозаборнику може невистарчати масла... плюс на лежачому двигуні гірше стікає масло з голови......в нас получилось що масла треба десь на 1.5 л більше ніж на рідному

6. Volodumur

Volodumur Місцевий

VW Jetta II GT 2,0(ABF)))
    Мені також потрібна така заміна. Кажуть потрібно ставити від бензинового Транспортера. ,140 -150 поїде:).

7. kym

kym Аксакал

a 100
    Дізель має максимальні обрти 3500 -4000. Бензин - 5000- 6000. Дізель бензинову коробку дуже легко може порвати. товщини валів шестерень і зубів - тобто нагрузку яку може витримати коробка на бензиновій меньші ніж на дізелю. Дізельні коробки - тяговитіші.

8. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    Так на бензиновій коробці максималка буде десь 90-100

9. Volodumur

Volodumur Місцевий

Можливо ви праві,я цю інформацію не перевіряв.

10. bodya999

bodya999 Active Member

AUDI 80(B3) 2.0(½ 3A, ½ AAD) '91
    коробки від Т3 і передаточні числа
    [​IMG][​IMG]

коробки від пасата Б2 5-ступки
    як видно ті самі коробки ставили і на бензин і на дізель, хіба товщина валів інакша, переважно головна передача інакша

Останнє редагування: 14 січ 2014
    • Подобається Подобається x 1
  11. Volodumur

Volodumur Місцевий

Ви в цьому впевнені( про масло)? В мене на бусі стоїть 1z, але з паливним насосом і турбіною AAZ. То в мене 4 літри масла залито. Щуп поставили рідний від 1.6 ,то лию стандартно,по верхню поділку,політ нормальний.

12. Volodumur

Volodumur Місцевий

У мене на моїй 4-х ступінчастій дизельній КПП максималка десь 105-110 км/год,думаю що на бензиновій 5-ст коробці мала би бути більша максимальна швидкість.

13. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    якщо чесно то маю бенз коробку на продаж і пробував її продати замість дизельної і неповірите взяли одну і довольні бо тяга в манини супер а різниці якщо чесно то майже невідчувається

14. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ти хочеш сказати,що на Т3 можна ставити швидкісну коробку бензинового Т3 і вона себе показуватиме як швидкісна на дизельному двигуні ?

невірю

15. kym

kym Аксакал

a 100
    На Т3 на любий двигун іде спеціальний піддон - двигун то майже лежить на боці.В тому піддоні спеціальний (нікуди більше не йде) маслозабірник для маслонасоса. Сам маслонасос стандартний. На рідний 1.6 Т3 іде десь 4.5 л. Коли робили свій проект то підрізали лапу (не влізалася турбіна) і двигун ще більше нахилився. Потім заливали піддон водою і дивились як рівень відносно маслозаборника - в результаті масла 6 л, а щуп тарували по новому. І не треба забувати що з ГБЦ і турбіни масло в піддон іде самотьоком - а двигун то майже на боку лежить. Двигун був не 1Z .... вже не памятаю який але з звичайною паливною (не під управлінням компютера). Донором була Венто.

16. Volodumur

Volodumur Місцевий

Здається ви робили Юрі Крнелюку на синій Т-3. Про цю машину йдеться? Якщо так,то двигун ААZ.

Останнє редагування: 15 січ 2014
  17. Volodumur

Volodumur Місцевий

Я вже трошки знаю бусоводів Львівських,спробую сьогодні розпитати букви швидкісних КПП. Коробка від Рено про яку ми з тобою ще на Фесті розмовляли має маркування UN1. Я десь в інтернеті зустрічав фотозвіти по її установці,то там також не все так просто,і кузов треба підрізати,і кріплення тої тяги що йде від куліси переробляти.

18. Volodumur

Volodumur Місцевий

Маю фото як в мене все стоїть

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

19. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    я так поняв ,що згідно з тою табличкою 4-х ступки э быльш швидкісні ніж 5-и ступки,чи я неправильно щось зрозумів?

20. Volodumur

Volodumur Місцевий

Вони динамічніші,тобто авто досить швидко розганяється,але при тому максимальна швидкість невисока.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)