Заміна двигуна. ВАРТО???

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Дімон, 25 лют 2008.

1. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993
    Друзі підкажіть.Я вже писав про те, що в мене компресія 12;12;11,8;7,8 щоб шліфанути головку та поміняти кільця то коштує приблизно 300 долярів. Мені пропонують цілий двигун з розборки за 250 при чому запевняють що хороший. Увага питання чи ВАРТУЄ міняти цілий двигун??? і ще чи не буде проблем з ГАЇ бо номер двигуна то буде відрізнятися. двигун такий самий як в мене 1,8 моно. А ще. Як провірити наскільки хороший той двигун??? Як взнати чи він не з краденої машини? підкажіть з якими ще проблемами можна зіткнутися при заміні двигуна???

2. BoDik

BoDik Новачок

VW Golf II 1.3 карб.,1989р.в
    Відповідь: Заміна двигуна. ВАРТО???

Недавно робив і двигун, пожалів що незаміни а поліз в ередину і почав ремонтувати, в мене теж була подібна ситуація, кільцями та вкладишами необійшлося, прийшлось шліфувати блок та міняти поршні, 1 поршень 100 у.о, мені бійшовся двигун в 650 доларів, лекше було замінити, двигун на ВР6 разом з ходовою)) так що роби висновки)) а номер двигуна тобі всеодно якщо техпаспорт новий без номеру двигуна якщо ж старий трошки гірше, але все ж таки не проблема в Мрев ДАІ все робиться елементарно!

3. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

ТОБТО варто міняти так??? а в техпаспорті є тільки Ідентифікатор VSSZZZ1L.... і т.д. і номер кузова такий самий а номер двигуна нічого не написано ні номера нема і б\н не написано.

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Двигун ВР6 без ходової і АКПП тобі став би десь в 1500, і то сумніваюсь шо ти найшов би ідеальний.
    Відкапіталивши свій ти маєш двигун, в якому ти впевнений і знаєш, шо там всередині. Купивши на розборці кота в мішку нема гарантії, шо не попадеш в нього більше дєнєг, ніж в свій, і будуть просто викинуті гроші. Це лотерея, хороші двигуни на розборці попадаються рідко, і коштують явно не 300 баксів, а від 500. Якшо купувати б/у двигун-то тільки при умові зняття ГБЦ, перевірки її стану/поверхні і перевірки виробітки в ЦПГ. пори цьому в б/у двигуні однозначно треба міняти сальники клапанів і взагалі всі сальники, і як правило кільця і масляний насос, шоб не думати потім шо втикне під час поїздки на море.
    Якшо хочеш міняти на потужніший або твому повна торба (пробитий блок, сильна виробітка і нема куди розточувати, повело голову і т.д.)-нема свалу, треба брати на шроті, в іншому випадку ремонтуй свій (в добрих майстрів) і буде тобі щастя.
    Номер двигуна в техпаспорті не пишуть, але в базі МРЕВ він є, і при знятті/постановці на облік він звіряється. Якшо куплений двигун числиться в угоні-будуть проблеми. Я при постановці а/м на облік дав пару рублів і мені написали в техпаспорті "номер двигуна знищено природньою корозією", якшо комусь цікаво як зробити "природню корозію"-розкажу на з*їзді.

• Подобається Подобається x 2
  5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Мені здається, що в цій ситуації варто перекинути кільця без шліфовки і не паритися ще роки 3. Далі вже розточка.

6. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

а головку шліфанути не треба? може там діло не в кільцях а просто нагар скажемо під клапанами чи як там їх?

7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Вскритіє покажет...А головку завези на Зелену, хай перевірять площину/наявність мікротріщин.

8. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

я в Києві :haha:

9. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Полюбе - ВСКРИВАТИ. Далі вже все покаже. Але й новий мотор ТЕЖ краще вскрити. Бо розказати, що все классно, аж на ура можно. А от як воно насправді - тільки вскиття мотору покаже.

10. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

а як ти провіряв чи то кільця чи сальники клапанів? ААА?

11. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

та я ніяк не провіряв :) а як то провірити??????

12. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Підкажіть які симптоми початку канчіни мотора, крім провірки компрес і рівня масла.Цікавить які можуть зявитись звуки і як їх відрізнити, в мене віднедавна зявилось якесь дивне булькання-клекотіння при наборі газу на 3-4 передачі , то здраствуй капіталка?

Номер двигуна вписується при знятті з обліку в якийсь документ який залишається в МРЕО.

13. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

береш шпріц 20 кубіковий і кембрик який залізе на шпріц замість голки.
    викручуєш всі 4 свічки.
    міряєш компресію в кожному циліндрі. записуєш.
    набираєш 10-15 кубиків масла в шпріц і заливаєш в циліндр через свічковий отвір.
    міряєш компресію в циліндрі в якому є налите масло.
    якщо компресія виросла значить кольца, якщо не виросла значить сальники клапанів.

• Подобається Подобається x 1
  14. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

так там їх, але я ще не бачив такого нагару, який би заваджав клапану закриватися. Бачив десятки брехливих мотористів, але такого не бачив. Може я мало прожив, не сперечаюся...

Додано через 54 секунди
    сальники не впливають на компресію

15. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

та і я з такими зустрічався, той в кого я її роблю зараз то брат мого хорошого друга, не думаю шо він буде мені брехати, хоча.....

п.с. Pol Дякую за пораду

16. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Ти забув написати, що масло потрібно нанести шприцем на поверхню циліндра.
    Так. То є правда. Якщо заливка масла у циліндр не допомогла, то каже, що проблема з головою. Або клапана не плотно прилягають або інша причина, але вона 99% в голові.

17. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

він казав, що клапан може не закриватися через сажу?!

18. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

ні то я сам собі таке придумав :))) він казав що може тиск гірший бути не лише через кільця, а погано закриватися клапан, тобто що проблема може бути лише в головці, але не факт.

19. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Цікаво, а якщо двигун масло не бере, веде себе більш менш нормально на трасі, тільки гріється добряче літом (в пробках аж дощ парує над капотом, температура 105-110, вентилятор то перша то друга) і бензини бере щороку більше на літру десь, то чи може бути приводом до вскривання двигуна лише низька компресія. Наприклад, 10-6-4-8. І якщо залити масла в оцю "4" і компресія піднімається до "9" відразу, то про що це може говорити? Невже таки капіталка? Чи просто майстра іншого шукати?

Не хочу створювати нову тему про компресію і ремонт двигуна. Але маю питання по цьому.

20. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    Що маслозйомним кільцям поршня ппц. як і компресійним.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)