Привіт всім. Хочу зробити святе діло (заміну двигуна з донора, коли він буде звісно), власноруч. Гараж, яма, іструмент є. Пристрій для підняття двіга - придумаю. Мінятися буде 1.3 на 1.8 PL (або 2.0 9а) з донора. Хочу також змінити задню балку на дискову. Але дайте поради - як приблизно починати то все діло і які тут важливі нюанси - які треба знати щоб не наробити біди або не сісти і плачучи дивитися на дві розібрані тачки.:mrgreen: Я так уявляю то. 1. Засікти всі проводки і зєднання які ідуть до мотора на донорі і відєднати їх. 2. Відєднати патрубки пічки, тросики спідометра, тахометра, вихлопну, відєднати коробку від коліс... :grin: 3. Відкрутити моторні подушки, підняти двіг разом з коробкою. 4. Розкрутити торпеду і витягнути блок запобіжників, щиток і разом з ними всі провода які ідуть до двіга. 5. Зробити то все в оберненому порядку в себе на машині - тільки навпаки, тобто все приєднати. Дуже цікавить чи потрібно міняти блок запобіжників - а також, де власне знаходиться компутер інжектора - під торпедою чи в моторному відсіку. Радий буду також за будь-які лінки або документацію. Дякую, Ваш, тронутий на фольксах,:mrgreen: тополь.
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. тобі тре буде міняти коробку разом з півосями і передню ходову також. кароче знімаєш всьо з старої машини - шоб лишились голі ланжерони - тоді переставляєш все з донора (зрозуміло шо перед тим позначити всі дроти і шланги) ше є така штука як тормоза - їх тоже тре буде міняти повністю - відповідальна штука.... а взагалі може б ти дав якісь 1-2 сотні баксів майстру за ту роботу шоб всьо чікі було і шоб мотор потім не відвалився...
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. Просто зняти мотор по ідеї не є складно. Я знімав в себе на 08 пару днів назад. Коробку я не знімав. Спочатку відкрутив ГБЦ зі всіма колєкторами, карбом і т.п. А потім відкрутив блок від коробки і елементарно зняв. Якщо є яма то мотор можна зіштовхнути з коробки легенько на дошки і викотити з під машини. Мій 1.3 блок важив десь біля 70 кг так на око. коробка лишилася висіти на 2 опорах. Її якщо треба можна зняти окремо. Тільки не забудь злити масло і тосол Але то 08, як там в Гольфі-2 незнаю, може не сильно відрізняється :mrgreen:
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. з переварюваннями планки краще не жартувати - потім ше скажуть шо ти машину сп....див коли будеш продавати чи перевірку беркут буде проводити.... вовка в принципі правильно пише - нічо надто складного - головне не напутати! і ше, ти вже взнав за процедуру переоформлення обєму двигуна в даї? бо я взнавав за таке в кінці літа і тоді то коштувало 100 баксів приблизно а зара незнаю - може бути шо і дорожче вже.
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. Орест казав шо ніби нема з тим проблем. Але цікаво чи треба валити в Столицю чи тут зроблять...
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. Тополь - мені казали шо то тут робиться без києва але я не знаю точно. колись читав про якісь москвіч в який ставили двигло від опеля то їздили в київ за дозволом але тут фішка шо то не є двигун від тої марки чи того модельного ряду машин. якшо ж ти ставиш на свій кузов двигло 1.8 і ходову від такої самої двойки то тут має бути простіше
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. ну Тополь рулиш я б сам не наважився двігло миняти та шей з коробкою ! ! ! ! ! ! коли будеш миняти маякни шось подивлюся може і поможу
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. 2 TopoL: Головне, щоби був помічник, решту тобі вдастся, я в тому переконаний, бо бачу, що ти вже готуєшся до процедури краще, ніж деякі майстри. 2 САТ: Таке робиться у Львові, щоправда потребує заміни техпаспорта, тобто фактично перереєстрації, яка тягне за собою купу податів. Найкраще спочатку не перереєстровувати а почати із заміни, поїздити. Далі, якщо буде все ок, спробуємо допомогти. ПС Гаврики не орієнтуються в об'ємах моторів по зовнішньому вигляді. Можна їздити. В п'ятницю на з'їзді щось покажу
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. Вот в мене 1,8 а по документах 1,6 вже більше року їжджу і ніхто дупля не дає !
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. Народ, підкажіть. Дурію від потужних турбодизелів. Чи можливе взагалі переоснащення моєї машини на ТД 1.9, що за собою потяне (що крім двигуна треба міняти) і скільки ~ грошей треба. Чи вигідніше буде прнодати свою і купити з ТД? І як зараз після зміни законодавства стоїть питання щодо оформлення під документи н.п. Пассата В4 ТД 94-96 рр.?
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. Законодавство не помінялось просто додався акцизний збір на кузова = 940$.
Відповідь: Заміна двигуна. Власноруч. Дайте поради. Як на мене, краще замінити машину. ТДІ - доволі складна штука, потребує заміни дуже багатьох агрегатів від механізмів в баку до щитка приборів, який тобі не факт, що підійде. Раджу купити Г4-Г5 ТДІ. Звичайно, це може потребувати докладання, але інколи трапляються випадки, коли гроші легше заробити ніж потратити. Підозрюю, що це один з них .
Повністю погоджуюсь з Scirocco легше взяти другу машину бажано ТДІ бо на них турбіна більше їздить а міняти мотор нема смислу нормальний 1,9ТД десь 1500 доларів і ше треба міняти куски проводки та приборну панель