заміна передніх стойок. гольф2

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Zh@riK, 7 лип 2009.

1. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    про наші прекрасні дороги можна багато говорити..... дойшла черга і до моєї машини :)...
    хто робив ремонт передніх стойок в гольф 2??
    в мене вже майже здохла ліва - хочу міняти..
    в ремонті я не дуже, тому є такі питання:
    1) потрібно стойку в зборі міняти (пружини, амортизатори і тд);
    2) чи краще робити заміну одразу обох стойок (правої і лівої);
    3) як це вдарить по фінансам (ціна стойок і заміна);

машина ще їзде, хоча лівий бік товче, шо ппц. зараз планую бюджет для усунення цього дефекту.

дякую, усім, хто допоможе в цьому питанні.

пи.си. може хтось з наших клубчан більше шарить за мене в тому ділі, шоб просто глянути на найближчому зїзді на ту всю кухню і дати пораду скільки то все протримається, або ж може там і не все так погано...

2. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Тра стяжки пружин і хитрий ключик щоб розкрутити гайку на штоку. По часі в мене дві стійки зайняли 1 год. + геометрія

3. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    ну я сам то не збираюсь робити, бо до таких дій у мене вже руки кривуваті, я можу хіба ключик подати, масло в двигуні поміняти, а далі не лізу, бо я майстер не в тій справі...
    мене більше цікавить скільки та вся радість приблизно коштує на сьогоднішній час

4. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Міняв рік тому. Треба 2 міняти (пару) (біля 260-300). Пружини не обов'язково, хіба дуже просівші. + відбійники (2 по 50 грив) + може буде треба міняти опорні підшипники (2 по 50 грив) (то скаже майстер чи треба), бо потім їх окремо міняти - ше раз платиш за роботу, + пильники (не дорого).
    Але: то все я робив давно і не у Львові. Тому ціни можуть бути далеко не актуальні. Поїдь до майстра, хай огляне ходову, зразу все купиш і поставиш. Там зорієнтуєшся. На самі стойки є ціни від... і до.... Все відносно.
    П,С, Я теж ше великого досвіду не маю. Як шось не так - хай хтось поправить.

5. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    - 260-300грн за пару чи за кожну стойку?? брав нові? чи шукав на шроті
    - з пружинами все вроді гут
    - правий відбійник вже "відбився" :), лівий норма (вроді)
    - міняв зимою, бо стукали. так шо вони ше нові

а де можна то все у львові продіагностувати і замінити так шоб було недорого і надійно (про сервіс для клубу VW знаю - там це зроблять ??)

6. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    Стойки можуть бути розборні... Тоді треба буде поміняти лише вкладиші... Зі шроту такі речі ні в якому разі не бери бо потечуть за місяць другий...
    А на рахунок отбойніків то я сумніваюсь шо вони такі дорогі ( 50 грн??? )

7. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Вкладиш 300 за два, так колись було, фірма Сакс., опорні тоже під заміну, тільки Лімфед, польські більше 3 міс не ходять, за роботу брали 40 грив за стойку, зараз не знаю.Стойки міняються дві одночасно.
    Маю дві передні бу пружини від такого Гольфа як в тебе, можу подарувати.

8. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Яка зараз ціна опорних?

9. vitOK

vitOK Місцевий

Audi a4 b6 18T quattro
    питав ціну стійок - нова стійка шось біля 400 грн, ремкомплект стійки - 200 грн.
    коли першу стійку міняв то витратив годину часу, другу змінив за 20 хвилин. пружини обов"язково зжимати, бажано одразу на машині (якщо нема спеціальної приспособи (струбцина називаеться, вроді)). якщо нема чим виставляти розвал то не заморочуйся і їдь на СТО. гуртом дешевше

10. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    За пару нових (KAYABA), але це вкладиші, цілу стойку не треба міняти (грубо кажучи, вкладиш - це амортизатор з гайкою).
    Думаю, у Вас в Кам'янці повинен бути бути сервіс чи хоча б якийсь майстер, не мусово до Львова їхати. Хіба по стойки, тут може вибір ширший, ціни нижчі пошукати.

11. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    я у Львові кожен день, бо тут працюю, і мені простіше у Львові на сервіс завезти - зранку перед роботою загна, вечорм забрав.

Щодо ремонту зрозумів:
    1) "Вкладиш 300 за два, так колись було, фірма Сакс" - тре брати 2-а вкладиші;
    2)"опорні тоже під заміну, тільки Лімфед" - поміняти опорні підшипники (міняв пару мсяців тому, але як я розумію, краще нові хороші поставити);
    3)"Маю дві передні бу пружини від такого Гольфа як в тебе, можу подарувати." - це добре, якшо мої до ду№и, то звяжусь з тобою :)
    4) "питав ціну стійок - нова стійка шось біля 400 грн, ремкомплект стійки - 200 грн." маєш на увазі 400грн за 1шт повністю стойка в зборі (шо йде в зброрі??? :russian_ru:). ремкомплек 200грн за 1шт (шо в комплекті??)
    5) "за роботу брали 40 грив за стойку" - де такі ціни є??, мене влаштовує. бо мені опорні підшипники міняли 150грн за один
    і останнє, розпишіть шо конкретно йде при заміні стойки? я зрозумів, шо:
    -стойка;
    -опорний підшипник;
    -відбійник;
    -пильник.

вибачте за тупуваті питання, бо я мало шо в тому шарю, і не хочу шоб мене розводили на сервісі, як от напр заміна опрного підшипника 150грн за 1шт....
    дякую за допомогу

12. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Шо то за сервіс такий????
    П.С. Можу порекомендувати

Останнє редагування: 8 лип 2009
  13. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    шоб не робити будь якої реклами (поганої/добррої) я просто промовчу.

14. RaZoR

Та шоб інші знали, щоб не їхали туди!!!

15. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    ну ок, уболтав.
    сервіс по вул.Садовій. там раніше був Мерс-сервіс.
    Але там є дуже хороший майстер Коля, завжди старався зробити так, шоб я менше заплатив власнику, був такий випадок шо я поламався вночі і він приїхав і вирішив то питання - цій людині дуже вдячний. але от ціни на сервісі трошки космічні.

то хто мені підкаже, де заміна стійок по 40грн колись була??

16. RaZoR

Ну перезвони!!!! Пост №12

• Подобається Подобається x 1
  17. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    дякую, передзвонив. +1 в репутацію

18. RaZoR

Якщо не секрет, то шо там по цінах зараз?????????

19. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    за дві стойки (повністю заміна усього) - 90 грн за все про все.... , я ще й перепитався - чи 90грн за одну, а він каже, шо це за обидві і то по максимуму.

20. RaZoR

Майже по 40!!!!
    П.С. Недаром я в нього обслуговуюсь вже років з 7 мабуть!!!!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)