Заміна радіатора пічки. Пассат Б3.

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем Shaggy, 6 чер 2009.

1. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Давно збирався і ось нарешті виділив день на заміну цього чудо дівайса без якого в дощ чи холодну погоду ну нікуда. Отож...

1. Все щє в зборі, перекур, роздуми і приступаєм. Можливо фотки трохи в дивному порядку будуть, бо я таки намагався спочатку дістати це все з "бороди", але зрозумів що нічого не вийде, тому весь процес трохи розкиданий. Отже, 10:30:

2. Знімаєм задню попільничку і відкручуємо 2 шурупи:
    Знімаєм цю всю штуку потягнувши назад і вверх(ручнік затягнути)

3. Знімаємо чохол і ручку ричага передач:

4. відщолкуємо викруткою пластмасу над ними і знімаємо роз"єми для діагностики:

5. Відкручуємо дві пластмасові гайки (головка на 10)

6. відкручуємо шурупи, які тримають бороду з одної і симетрично з другої сторони:

7. Знімаєм бороду потягнувши на себе і відщолкуєм роз"єм прикурювача:

8. Знімаєм пласмасу з регуляторів пічки піддівши викрутою:

9. Відкручуємо 5 шурупів як на малюнку:

10. І відкручуємо 6й, який захований під лампочкою підсвітки попільнички:

11. Витягуємо кнопки і відчіпляємо від них контакти:

12. Витягуємо решітки воздуховодів підчепивши так само викруткою з двох боків кожен:

13. Відкручуємо 2 шурупи з центральної решітки:

14. Знімаємо сигнал с руля просто потягнувши його на себе і відчепляємо дроти сигналу:

15. Відкручуємо на кермі гайку торцевим ключем на 24 і знімаємо кермо:

16. відкручуємо два шурупи з нижньої пластмаси під кермом і знімаєм її:

17. Відкручуємо два шурупи з пластмаси, яка закриває приборку і знімаємо її:

18. Відкручуємо 2 шурупи які тримають приборку і знімаєм її і виймаємо з неї шлейф (шось фотка не вийшла, але показано приблизно стрілками де вони є):

19. Знімаємо поличку з-під бардачка відкрутивши 3 шурупи зверху і один знизу:

20. Знімаємо бардачок відкрутивши шуруп знизу і 3 шурупа безпосередньо з самого бардачка:

21. Викручуємо шуруп з правої решітки воздуховодів:

22. Відщолкуємо дві защолки і знімаємо всю заслонку правого воздуховода:

23. Ось що вийде =) :

24. Знімаємо заглушки справа на торпеді і відкручуємо болти під ними (ключ на 8):
    Те саме робимо і злівої сторони.

• Подобається Подобається x 2
  2. Shaggy

Shaggy Super Moderator

25. Відкручуємо шуруп з лівого воздуховода:

26. Витягуємо всі кнопки і знімаємо з них рох"єми:

27. відкручуємо 3 шурупи з полички під рульом, перед тим знявши кришку, яка закриває блок реле і запобіжників:

28. відкручуємо 2 болти які тримають торпеду з місця бороди (ключ на 8):

29. відкручуємо 2 шурупи які тримають ричаги поворотніків і двірників, знімаємо зліва і справа роз"єми і знімаєм самі ричаги:

30. Висверлюємо закльопку з підсилення торпеди для того щоб витягнути проводку:

31. відкручуємо один шуруп з центрального воздуховода знизу і дві защолку посередині зліва і справа і знімаємо його (повністю не знімиться бо заважає сама торпеда, але коли знімати торпеду то він сам впаде вниз. Якщо його не відкрутити торпеду витягнути нереально буде, є можливість зламати воздуховоди скла) А також знімаємо воздуховоди які ідуть від центрального і до крайніх воздуховодів:

32. Потягнувши торпеду трошки догориі на себе вона має без проблем знятися. Але треба бути уважним, бо її можна поламати рульовою колонкою(вона трохи заважає). Ось що вийде:

33. Тепер необхідно відкрутити 2 гайки які кріплять її з-під капоту (там де виходять патрубки радіатора пічки збоку і друга десь на 20 см нижче, прикрита кришкою утеплення двигуна(ключ на 10)). А також зняти з-під капоту сітку яка прикриває вентилятор і звідти вирутити 2 болта, які тримають пічку в зоні вентилятора (ключ на 12).

Також, мало не забув треба викрутити шуруп під педалями(позначено зеленим) і всі система пічки легко зніметься:

Отож тепер робиться за 30 секунд заміна радіатора задля яког овсе це робилося :nyam2:
    Ітого на годиннику 12:10. За 1год 40хв все було знято. Можна звісно значно швидше, просто я робив все сам, помогли мені тіки зняти тропеду. В цей час були включені перекури і розмови.
    Установка зайняла значно більше часу, але через те що не зав як це все робити. Зараз би все зробив за годин 5 елементарно :pardon:

Особливо бути обережним пораджу з ричагами поворотніків і двірників, тросами заслонок пічки! А так то це зовсім не страшний звір як його малюють, тільки то шо геморойно. А також хочу розвіяти надії на те що це вдасться зробити не знімаючи вю торпеду а тіки бороду і бардачок. Це нереально!!! )
    Успіхів! :D:D:D

• Подобається Подобається x 4
  3. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    А що простішого методу не існує????????????? я щось не думаю, що німець придумав стільки гімору, щоб поміняти той радіатор..... в Москаля і жигуля попроще. панель коротити не треба . А то ж Фольксваген!!!!!-це ж не просто якась там машина.....

4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Нажаль не існує)))
    Теперь я поняв чому в німіців найкраща порнуха вважається, так з тим на***вся :D:D

5. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ні! При чому ні в Г2 ні в Г3 ні в Корадо ні в Б3 ніде...

6. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    м-да.... тепер я знаю один дуже страшний прокльон в сторону власників Фольксваген. Недай Бог, щоб про нього взнали бабусі під під*їздом.
    А звучить так: "Щоб ти міняв радіатор пічки 3 рази на рік і всі 3 рази випадали зимою....!!!!!!!!!!!!":shout:

7. orra

orra Active Member

audi 100
    в г2 панель при заміні пічки знімати нетреба. достатньо зняти тільки середню консоль.

8. FasT

FasT Місцевий

був - VW Golf II 1.3i '90
    VW Scirocco mk2 1.6 EG '82
    Клубна карта:
    000038
    orra, серйозно??? А ти пробував? А можна звіт, а то аж цікаво?! ;-)

9. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    :nea: не вірю.
    Розкажи як.

10. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    а що це в тебе справа від регулятора підсвітки приборів стоїть?

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    коректор фар

12. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Всьо вірно)))

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну-ну.... про пассат свій я таке саме читав і з людьми гоорив ячкі це так і робили.... Але я прийшов до висновку що це буде значно довше ніж зняти торпеду, бо прийдеться ламати руки шоб залізти туда. + витягнути поміняти всі прокладочки воздуховодів, заслонок і принаймні витерти тосол який зібрався в тому блоці пічки, бо ним ше довго смердіти тоді буде.

14. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    Я тою камасутрою тоже займався, всьо один в один тільки закльопки ніякі не висвердлював. і ше, коли витягнете радіатор пічки, то не перевертайте і не розглядайте його, ато можна облитись тосолом

15. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    і я в теке не вірю. власноруч миняв радіатор пічки в корадо пасаті В3 і гольфі 2 і у всіх випадках незміг поминяти той радіатор щоб незнімати панель. Багато чув шо таке можна зробити але ніхто незміг показати чи навіть внятно пояснити.

16. Rock-n-Roll

Rock-n-Roll Active Member

VW Corrado G60 1990
    Підтримаю , в себе міняв пічку , так не хотів знімаит панель , але прийшлось , там патрубки так розміщенні , що поки не знімиш панель не доберешся до них(

17. Alexandrut

Alexandrut Active Member

Volkswagen Passat B3,1993р.в.,ABS 1.8,комплектація CL
    Хлопці, а невже ніхто не міняв радіатор пічки на Passatах на яких стоять кондиціонери, які там відмінності? Там же два радіатори?! Тоді питання: вони розєднуються чи являються моноблоком і тільки канали різні?

18. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    В мене стояв один радіатор (VW Passat B3 1991р 2.0 16V 9A), напевне "моноблок". Міняли на сервісі, сам до того конструктора непхався!!! )))))))))))

19. LEZHAN

LEZHAN Початківець

VW Passat B4
    Маю проблемку, може хтось підкаже:
    через щілини обдуву лобового скла впала в середину пластмаска довжиною 3-4 см товщиною близько 3мм, тепер важко переключаються режими обдуву (лобове скло, на водія, на ноги ...), трохи підклинює, а деколи і зовсім неможливо переключити. А буває коли включаю обдув на водія, то обдуває ноги.
    Може хтось знає що з цим робити, боюсь що необхідна вищеуказана процедура, як з заміною радіатора...

20. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Непотрібна тобі така процедура. Просто напросто десь заслонки змістилися, або троси перекрутилися, та пластмаска заважає.
    В любому випадку тре знімати торпедо і гарно там все виставити і зібрати назад. От планую десь скоро і собі таке робити. Бо при переключенні на обдув скла дує тіуи на ноги, десь заслонка залипає.
    Доречі можливий варіант, що паралон на краю заслонок зношений і просто пропускає повітря, або та пласмаска його і продерла.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)