Заміна ременя ГРМ

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем VladyslaW, 4 лис 2011.

1. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була
    Планую поміняти ремінь ГРМ. Старий Continental хоч і має ще непоганий вигляд, але пробіг вже біля 50 т. км.

отож суть запитань:
    1. Чи є якісь підводні камені, про які не напишуть в мануалах і книжках?
    2. чи обов"язково міняти натягуючий ролік? Якщо ні, то як визначити стан здоров"я існуючого?
    3. Минулого разу з ременем міняли водяну помпу, зараз по ній ніби запитань немає. це був збіг, чи так рекомендовано?

Щодо рекомендацій по вибору виробника ременя і роліка боюсь навіть слово мовити, щоб не почалася кривава перепалка.

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Ремінь на твому двигуні міняється через 70тис, або через два роки. або скоріше коли при нажиманні на нього починає рипіти. Ролік міняється через 100-120 тис, або скоріше коли починає шуміти, помпу міняється коли потекла або шумить. Помпу роліки і ремені міняється на нових машинах розом тільки по причині що там щоб поміняти це все треба розібрати пів машини .... в тебе попростіше.
    Ремені рекомендуєм Дайко, або Гейтс. Continental є оригінал - ці добрі і є якісь інші чи то турецькі чи то китайські - ці до одного місця. Ще зараз є ремені Кольбеншміти - роблять в Познані і є теж непогані.

3. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    Юра, думаю варто вам від Дайко відмовитись.
    на днях пішов в мене спати ремінь (власне Дайко) - проїхав на ньому 39тис.км, - можу виложити фото, як там зуби повиривало.... мабуть їх почали підробляти...

4. kym

kym Аксакал

a 100
    це в тебе перший випадок..... варто би було проаналізувати чому..... може щось попало, може був дуже старий.... Візьми його в багажнік колись передаш подивимось.

5. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    окей, закину в багажник

6. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Маю питання: чула, що ремінь грм треба міняти після 60 000 кеме. Чи це обов"язково? Чи може бути по-різному? У моїй сервісній книжці нема такого... Там написано, що після 120 тисяч треба перевірити, чи він добре натягнутий. Підкажіть, плз, бо ще одна поїздка і в мене буде 60 кіло, а не хотілось би зашкодити своєму хлопцеві.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)