skoda octavia 2001 р. бензин 1,8 . В мене виникла проблема. Коли проїжджаю приблизно 100 км і коли машина добре нагріється загоряється датчик тиску масла. Коли заглушу машину і почекаю хвилин 10 все нормально, кілометрів 20 ще можу їхати потім загоряється знову. Таке враження що мотор хоче охолонути. Рівень масла нормальний. Що це може бути.
А охолоджуюча рідина? Може причина в системі охолодження. Отправлено с моего Desire HD через Tapatalk
Тосол в нормі. Якщо подивитись на стрілку нагріття машини то тоже все добре. А може масло погане, авто нагрівається і масло стає дуже рідким ?
Так при нагріванні і має ставати рідким і навпаки при охолодженні, але то краще хай наші майстри і знавці розкажуть в деталях. Отправлено с моего Desire HD через Tapatalk
я вот і думаю що при нагріванні масло стає рідким і втрачає свою вязкість і тому засвічується лампочка
правильно, масляний насос не може накачати потрібний тиск ось вона і засвічуэться. в мене так було, заміна масла та фільтра все вирішила. тобі це і раджу для початку і зробити заміна масла та фільтра.
забруднення сіточки масло прийомніка, через це теж не може накачати тиск враховуючи розрідження масла, несправність самого маслонасоса, при нагріванні не може накачати і т.п.. ще пчини можуть бути більш серйозніші, але про них мені не відомо. ці причини мені майстер розказував коли мене ремонтував.
можна ще на сам датчик чи проводку згрішити, що щось при нагріві виходить з ладу або коротить на масу.
В першу чергу, міряй тиск вручну - манометром. Подальші дії залежать від тиску , який ти наміряєш. П.С Бажано менше їздити з такою проблемою.
В мене схоже було на гольфі . Поміняв датчики не помогло. Виявилось зносився насос і втулки шатунів. при холоднішій погоді проїзджав 70-100 км , потім починала загорятись лампочка і дзижчати зумер через 20 км , літом на жарі спочатку 20 км проїздив а потім ставати через 20. Десь був вичитав коли загоряється лампочка ідзижчить зувмер тре скинути на нейтралку і прогазувати перестає , реально помагає , але зупинятись всеодно потрібно . щоб остигло.