Збільшився розхід бензини

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Rock-n-Roll, 23 кві 2008.

1. Rock-n-Roll

Rock-n-Roll Active Member

VW Corrado G60 1990
    Машина стала незрозуміло прожерлива , при нормальному розході 12-14 літр починає споживати 20 і більше, через якийсь період знову повертається до нормального апетиту , а потім знову 20 і більше, при однаковій їзді. Порадьте хто що може , бо нема сили вже заправляти...

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Відповідь: Збільшився розхід бензини

Дивись лямбду, датчик темп. (який на мозги), підсоси повітря.
    Потім Д/з і датчик її положення глянь, якшо ненайдеш глюків, почисть гарно, подивись шоб опір на датчику плавно, без скачків мінявся при відкритті Д/з.
    Свічки якого кольору? Запалювання перевіряв? В той момент, коли більше споживає бєнзи, які ше симптоми (нестабільний ХХ, тупить при наборі)?

3. Rock-n-Roll

VW Corrado G60 1990

Дякую за поради, буду пробувати!!!
    З симптомів запах бензини легкий появляється, можливо чуть тупіша стає при наборі. Буває що при рушанні з місця компютер показує споживання і 40 літрів ... Можливо це і глюк компютора ...
    Не може бути проблема в інжекторі , наприклад форсунки потрібно чистити або і міняти? Куди взагалі можна підїхати щоб глянули, є в нас якійсь спєци? А то повний бак за 3 дні зїздив( , а раніше за тиждень не зїжав.

4. TOLEDO 5P

TOLEDO 5P Початківець

SEAT TOLEDO 07.RED

Є один майстер в політеху викладає.Остап називається 80664339255.має комп.перевірить всі датчики.і.т.д.

5. yuraim

yuraim Початківець

VW Golf 1.8 1996 ADD (Digifant)

Я робив діагностику біля авторинку на кульпарківській(перфецького) (за базаром автомийка перед нею металеві ворота (помоєму зелені) заходишь і питаєшь інжекторщиків.
    http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1589

6. Rock-n-Roll

VW Corrado G60 1990

Дякую за майстрів! Буду їхати )!

7. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60

Компресор стоїть??

Якщо так-то скоріше за все Лямда, якщо ні......
    не підтверджена теорія. Моя. Мізки стають в аварійний режим при відсутності наддуву. А він може бути різним, цей режим.....тобто.....наприклад, мені зняли Жо, іздив без нього...розхід-10 максимум, , провернуло вкладиш, поміняв двигун....розхід став 18 і більше))))) всі датчики старі, проводка та сама.....обнулялись лише мізки, бо знімався акум...

8. Rock-n-Roll

VW Corrado G60 1990

стоїть

9. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60

Лямда-зонд, або ж ДТОЖ

• Подобається Подобається x 1
  10. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Приблизно схожі маю приколи. Я себе заспокоюю шо бреше МФА і не парюся :)

питання уточнююче - шо таке ДТОЖ?

питання оффтоп - рокнрол, то ти в Юліка кору купив?

11. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

Датчик Температури Охладітєльной Жидкасті

12. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60

Він.
    спереду двигуна в верхній частині по центру стоїть пластиковий носик. На ньому 2 датчики. Чорний і синій. Не пам'ятаю вже який, але при заведеному двигуні якщо зняти по черзі фішки з них, і якщо він у тебе справний-почуєш зразу по роботі двигуна який з них.8)

13. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

В мене той шо ближче до переду машини (чорний) то іде на мозги а той шо ближче до двигуна (синій) той іде на приборку.

14. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Лямбду перевіряєш простим тестером в режимі вимірювання напруги. Плюс на дріт керування лямбди, мінус на кузов. Міряєш на заведеній машині з підключеною лямбдою. Якшо лямбда одноконтактна-то і є керування, якшо 3-конт.-дивись по схемі, 2 дроти з них це підігрів, їх не чіпаєш, шукай керування, якшо 4-х, то 2 з них підігрів а 2 керування і маса, між ними і міряєш. На справній лямбді на прогрітому двигуні напруга повинна колтиваьтись між 0.1-0.9 В, змінюючись не рідше 1 разу на секунду, краще 2 рази на секунду. Якшо міняється раз в 3-5 секунд або висить в якомусь із середніх положень або вищому за 1.2 В-лямбду фтопку. Якшо висить в якомусь із крайніх допустимих (в 0.1 або 0.9) то тут два варіанти: або лямбді кранти, або проблеми з сумішшю і мозги в аварії. Тоді потрібно коректуванням СО змінити суміш до моменту, коли показники лямбди почнуть мінятись (якшо 0.1 В-суміш потрібно збагачувати, 0.9-навпаки).
    Крім того, зніми патрубок з Д/З і помий там все гарно Carbcleenerом або Вінсом, перевір шо заслонка вільно рухалась, сама верталась в 0 положення і до кінця закривалась. На блоці стоїть ДПДЗ ( датч. полож. Д/З), якшо він не правильно виставлений або є знос, він буде дурити мозги, показуючи неправильне положення Д/З, через шо також буде перерозхід, його теж треба поміряти тестером на відповідність його показів мануалу, і при відкритті Д/З він має змінювати свої покази плавно, без скачків.
    Для перевірки датчика темп. потрібно в мануалі по твому моторі знайти таблицю відповідності зміни опору датчика зміні температури охол. рідини.
    Звертай увагу на роз*єми і провода, шо всюди був добрий контакт, бо навіть справинй датчик через поганий контакт може дурити мозги і буде крива суміш. Ну і шукай підсоси повітря від розходоміра до Д/З і після Д/З на стику колектора і голови, через них також можуть бути глюки.
    Також обнули мозги шляхом знімання клеми з акума на годину і більше.
    Ахтунг: не вздумай знімати роз*єм з мозгів на працюючій машині або з включеним запалюванням.
    Крім цього, потрібно перевірити регулятор тиску пального. А тоді вже лізти до форсунок і т.д.
    Перед відвідуванням інжекторщика (якшо сам не розберешся) поміняй і повітряний паливний фільтри і свічки (якшо давно не мінялись), бо це перше шо він тебе запитає.

• Подобається Подобається x 5
  15. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60

я б цього всього не робив, вірніше частково....ну ДЗ помити не проблема, але патрубки якщо й мити....то ВСІ, а також в Інтеркулері я впевнений на 80% якщо його не мили то в ньому багато масла. АЛЕ ЦЕ НЕ ВИРІШИТЬ ПРОБЛЕМИ.
    так як до прикладу свічки оригінальні на Ж-60 коштують 400грн.якщо вони робочі-для чого гроші на вітер??
    І як можна знайти підсоси вовітря на стику коллектора і голови у ПГ????????Я не знаю наприклад......
    І розходоміра як такого у нас немає. Є датчик наддуву, який стоіть прямо біля ДЗ.....
    Мозок якщо машина до 90 року обнулити акумом....макс. на 15-20хв. хватить. А якщо після 91-тільки компом на СТО.

Про те як тестити лямду та ДОТЖ - +1
    про регулятор тиску та фільтри +1
    прочитав з задовоненням))

16. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

;-)
    А "+" забув натиснути?

17. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Знайти підсоси-ведешка рулить, про стик колектора і голови не актуально, там жиж кампрєсар дує вже...провтикав
    А датчик температури впускного повітря і моментального розходу повітря присутній в ПГ?

18. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60

ні. Є 1 дачтик наддуву, який подає сигнал на мозок скільки подати пального в звлежності від кількості повітря, що подалося.

В принципі та по великому рахунку, я грішу все таки на Лямду, або на те, що десь немає маси-перетерся, окислився провід.

19. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Перевір вакумну трубку яка іде від впускного колектора до компа біля лобовухи. Якщо в ній дирочка - то буде жерти бензину і чорним димом валити як камаз. Можливо десь вона пошкоджена - тому час від часу проявляється.

Додано через 5 хвилин
    Ні, лямда не дасть скачка в 4-5 літрів.
    Газани коли буде жерти - подивись на дим. Чорний?

20. Rock-n-Roll

VW Corrado G60 1990

ні дим білий, був сьоні в інжекторщиків на Перфецького, завтра їду на діагностику

так точно!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)