Зимние шины 2013 года. Стою перед выбором

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Gurkha, 3 гру 2012.

1. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    Приветствую форумчан! Прочитал недавно тесты зимней резины, испытывали такие модели:
    Тест зимней резины типоразмера 165/70R14 T:

Barum Polaris 3
    Continental ContiWinterContact TS800
    Dunlop SP Winter Response
    Effiplus Epluto I
    Firestone Winterhawk 2 EVO
    Goodyear UltraGrip 8
    GT Radial Champiro WinterPro
    Hankook Winter i*cept RS W442
    Marshal I*ZEN MW15
    Michelin Alpin A4
    Pirelli SnowControl Serie 3
    Premiorri ViaMaggiore
    Sava Eskimo S3+
    Semperit Master-Grip
    Vredestein Snowtrac 3
    Лучшие тесты показала Michelin Alpin A4. Хороша в плане износостойкости и сцепления на сухой и мокрой дороге, у Continental ContiWinterContact TS800 отличные оценки в тестах на снегу и мокром асфальте и плюс к этому низкое сопротивление качению, а что касается Pirelli Winter 190 Snowcontrol 3, то они произвели впечатление именно сбалансированностью всех качеств.
    [​IMG] Мишка

[​IMG] Континенталь

[​IMG] Пирели

Цены колеблется от 580-780. Что можете сказать о этих брендах. Сам ездил на Гудъер Ультра Грипп 500-вектор 5, Джиславед 3, Нокиан хака.3

2. quatroreal

quatroreal Початківець

Volkswagen B5
    Клубна карта:
    000093
    Особисто я взяв собі Hankook Winter i*cept RS W442...сподобався протектор...попередньо мав Goodyear екстрім колеса бомба...в Hankook і Goodyear схожі протектори але ціна в Hankook менша тому цього разу їх взяв...буду пробувати...

3. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    На Піреллі Вінтер Карлінг їздив на БМВ задній привід бомба була резина. Зараз катаю на Гольфі Гудієр ультра гріп 8 ніяких нарікань.

4. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    Зверни увагу на зимові колеса фірми Dunlop модель Graspic 3 (правда не знаю чи вони її вироблять в розмірах 13" і 14") - я ними і попередньою моделлю Graspic 2 був дуже задоволений.
    Якщо з перерахованих - однозначно Goody Year. Michelin робить зимому гуму більш орієнтовану під "європейські" зими (прибирання доріг від льоду/снігу, посипання реагентами) і від того вона дуже тихенька на трасі (на відміну від Goody Year) - це власний досвід.
    Continental - моя сама улюблена фірма-виробник гуми! Але зимові колеса повинні бути тільки серії Viking (літні будь-які).
    Все вищенаписане - ІМХО і основане на власному багаторічному досвіді використання продуктів виробництва згаданих фірм в різних умовах (засніжені гори/чисті європейські траси/Україна) :D

5. andriyvitruk

andriyvitruk Active Member

VW PASSAT B6 2.0 fsi (BVZ)
    другиц сезон на dunlop sp winter sport 3d задоволений повністю перед тим мав Goodyear UltraGrip 500 тоже не погані

6. Gurkha

Gurkha Місцевий

Дякую всем за свой описанный опыт.:hi:
    Решил попробовать! Сначала, взял себе б.у Семперит. Для зимы с легким снегом, пойдет,но для обильных снегопадов и не очищенных дорог не очень. Не могу заехать себе в гараж на Пилехатого! У нормальной зимней резины должен быть протектор не меньше 6мм и хорошие ламеля, чтоб как-то цепляется на льду. Пришлось прикупить посвежее. Выбор пал на GOODYEAR ULTRA GRIP 5 (по совету Рус). Протестил её на цепкость. В основном с перемещением проблем нет. За исключением накатанного снега в подъемы( специально пытался заехать в крутой подъем), колеса попросту шлифуют и не хватает систем антипробуксовки.

7. kym

kym Аксакал

a 100
    Мав такі .... дуже боїться бокових ударів.... через три сезони покрутило і повискакували гулі на всіх чотирьох. По Городецькій до ремонту неможливо було проїхати щоб десь щось не зачіпити боком. А Каддік догори буде шліфуівти на любій гумі (крім з шипами) в нього центр ваги при нахилі зміщається з ведучих коліс.

• Подобається Подобається x 1
  8. Gurkha

Gurkha Місцевий

KYM дякую! Будем надеяться что гуль не будет, планирую проехать 2 сезона макс. Сейчас езжу на 195.65.15, родные 175.65.14. Идеальный вариант для зимы 175.70.14, пока нормального варианта не нашел.

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Найпрохідніше по снігу і льоді, що вдавалося тестувати - bridgestone blizzak моделей після 2010 року. Таке враження, що в цієї гуми є кігті, не зрівняти ні з чим, що використовував перед тим раніше і близько. Рекомендую.

10. Шульц

Шульц Active Member

VW Golf IV 2.0 (був), Skoda SuperB 1.8Т
    Підтримую.
    В мене батько 2-ий рік їздить на Blizzak, по його рекомендаціях я взяв цієї зими, але Blizzak 2, дуже задоволений, гребе як має бути)

11. Gurkha

Gurkha Місцевий

Я думаю что всё дело в рисунке протектора и ламелей. Их очень много и они мелкие, из-за этого ИМХО, хорошо ездить по ледяной дороге. В народе их называют "Липучки".

Останнє редагування: 21 гру 2012
  12. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Ламелів там не більше ніж на будь-якому іншому зимовому колесі. Повздовжні полоски на фото це лише верхня насічка, яка стирається в перші 1000 км. За твердженнями виробника весь секрет сидить в складі гуми, яка містить пори на зразок паралону і коли вона стирається, відкриваються нові пори, гума не стає гладенькою.

13. Gurkha

Gurkha Місцевий

Сегодня мой Goodyear показал себя! Ехал к себе в гараж по кооперативу "Сокиiл" и в в этом месте на пригорке, застрял форд Мондео конца 90-х. Мужик каким-то чудом заехал туда на летней резине 0_о Там вообще никогда не убирают, а после 2 теплых дней и сегодняшнего мороза всё как в царстве Снежной королевы(один лед). Я взял этого Вуйка на буксир, но не в колее а боком параллельно и втянул потихоньку. А вообще я доволен ей тфу-тфу-тфу , пока не единой гульки и нет проблем куда либо(где более менее убрано) заехать.

Останнє редагування: 30 гру 2012
  14. kym

kym Аксакал

a 100
    Вчора проводили на спір заїзд на одне подвіря без розгону по підйому значно крутішому ніж на Пелехатого так метрів 40. Покриття лід і відшліфований сніг. Ланос , опель ауді, октавія. У всіх зимова гума. Тільки я без проблем виїхав на самий верх.Гума Фулда кристал. Всі решта на половині починали шліфувати і мучити машини. Хазяїн на ланосі зимою майже ніколи на верх не може виїхати.

15. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Сорки за флуд, але він тут аж проситься: а хазяїн ніколи не пробував посипати бодай лижкою соли, щоби таки виїхати зі свого подвірі?

16. kym

kym Аксакал

a 100
    Ну це ж власне подвіря, літом трава росте кури бігають, а сіль після кожного снігопаду тре сипати, та й бетон від тої солі сипеться.... йому простіше внизу машину ставити..... А це був просто спір.

17. Gurkha

Gurkha Місцевий

Пелихатого в некоторых местах достигает под 13%. Крутая ведать горка у вашего знакомого)))) Я думал сначала что октавия заедет, бо видел тесты их систем(первых и более поздних моделей). А нет Ауди рулит!!!:i-m_so_happy:

18. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    Куме, тут ще прокладка грає роль. Дійшов до такого висновку, коли покатався вечір по арені Львів, - як тільки приїхав туди - закопався і думав гума взагалі пєсєц.. а потім, методом проб та невдач, дійшов до висновку що зчепленням і газом треба навчитись користуватись і все.

+ любі друзі, форумчани, не забуваємо про метод розгойдування. - кращого поки не знайшов.

19. baks

baks Active Member

VW Golf 2
    Пересісти на іншу машину і ще раз виїхати не пробував? Це був би беззеперечний доказ колесам, хоч і машини теж різні.

20. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    До речі, плюсуюсь за Fuldа Кrіstаll Моntеrо !
    Афігітєльна резина !
    І недорога.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)