Спланував вікенд в Ужгород, але то не головне. Попсували мені настрій і весь вікенд тормоза, розказую... Перед Ужгородом відмовили (наполовину) мені тормоза, тобто стати можна було але з великим трудом, враховуючи навантаженість машини людьми, продуктками + повний бак стати мені важко було. Дивна фігня я затягнув ручника і машина впринципі непогано зупинялася. Доїхавши до Ужгорода до сервісу, перед сервісом в мене появилися 100% тормоза, ми так і не визначили проблему, для профілактики їх прокачали але все було гут, навіть екстренний тормоз (юзом) працював. Я дістав комплекс на всі вікенди і думаю якщо такий трафунок вже стався, то може виникнути ще раз і тому мене тривожить а що ж було. Звісно доїхав 40-60 км/год до Львова, щоб завжди можна було зупинитися. Хто здогадується що викликало причину відмови тормозів а потім їх появу?
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій Може перегрілися гальмівні диски/барабани з колодками. В твому випадку, враховуючи, шо дорога до Ужгорода через гори, і особливо швидко не поїдеш, при цьому доводиться часто оперувати гальмами + висока температура навколишнього середовища, то перегрів вищевказаного є найбільш імовірною причиною.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій Я трошки добавлю деталей... Коли я натиснув педаль тормозу, то вона ЛЕГКО провалилася, а трішки підгальмовувало прикінці. Педаль не була твердою навіть прикінці.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій ІМХО, таке буває, коли гальма завоздушені. В тебе вакуум чи гідропідсилювач? Якшо гідро, подивися, чи є в бачку підсилювача масло.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій jora там не масло - там тормозуха Реально могло через її відсутність таке бути.... І ше... Мене майстер колись попереджав шоб борони боже не хапнути гідраком повітря бо прийдеться чуть лі не цетральний тормозний циліндр міняти
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій Думаю, що Жора правий, гальма в тебе перегрілися на перевалі. Підозрюю, що передні диски не вентильовані (хоча на груженій машині це менш суттєво, гріються і вентильовані). Від них нагрілися супорти, в яких закипіла рідина, в якій від кипіння зробилися бульбашки, які від натискання гальм почали стискатися, що призвело до провалу педалі. Раджу при наступній поїздці більше гальмувати двигуном або поміняти диски. До речі, литі колісні диски сприяють не тільки кращому охолодженню супортів, але і мають кращу від металевих теплопередачу, тобто виконують роль радіатора. Перевірити це дуже просто - після активної їзди досить попробувати температуру диску недалеко від гуми - якщо теплі - значить теплопередача повний ок.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій Орест в мене коробка автомат, отже торможу менше ніж на механіці, по друге їхав пасивно 90/100/110 км/год, диски титанові, барабани не вентильовані, відмовили перед Ужгородом, де тормозив дуже рідко. Хоча версія про бульбашки може й вірна.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій В мене на невентильованих гальм. дисках таке сталося після 2х кілометрів їзди по рівній Стрийській - не працював задній тормоз і в салоні були троє, швидкість до 80. На третьому світлофорі гальма зникли. З'явилися тільки десь через 10 хвилин біля Солонки. Мало за памперсами не бігав Що вже говорити про гружену машину... До речі, в тебе передні колодки фірмові? Буває таке, що люди ставлять якісь кооперативні накладки - вони гріють все до червоного кольору ПС я мав на увазі невентильовані передні гальмівні диски.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій передні диски не вентильовані, колодки поставив дорогі але жосткі сабака виявилися... Ну не може ж бути..., тоді від якоїсь динамічної їзди 150-180 км/год по статистиці мали б відмовляти тормоза в 30 % усіх машин, за всю свою кар*єру від 3х років не стикався з відмовою тормозів від перегрівання. хоча в старих машинах все може бути... а ти впевнений що твої тормоза відмовили від перегріття?
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій 99,9%! Повір, в мене таке було часто Доки не купив Сірка 16V. П.С. Перевір задні гальма - в мене на другому сірку з невентильованими маленькими гальм. дисками таке трапилося, аж потім виявилося, що зад не гальмує. В жигулю таке діється і при справних задніх. Просто розженися до 80 кмг на сухому асфальті, загальмуй на повну. Якщо задні не сунуться а котяться - в них і причина, оскільки тільки два передні невентильовані диски не можуть справитися з двома тонами ваги навіть при спокійній їзді.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій Старий мене не лякає чи машина гальмує, в мене педаль тормозу пішла до поліка, вот це мене турбує більше. Звісно що я з такими гальмами її не зупинив, вони брали але цутьцуть при підлозі. Лячно таке...
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій Я і кажу, що то дуже подібно на закипання рідини. А підкачувати педаллю пробував?
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій Пробував, не допомагало, качав всі 20 км до Ужгорода і 5 км по Ужгороду до сервіса. за 300 м перед сервісом появилися.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій Ну моя думка незворушна. Для такої ситуації важко щось інше придумати... П.С. Перевір задні гальма - це не складно, але важливо.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій ***Я і кажу, що то дуже подібно на закипання рідини. А підкачувати педаллю пробував*** казали майстри, я ще не дивився, що ДОТ4, який в мене як тормозуха не закипає при таких температурах, хочу подивитися на банці такі параметри. Сказали мені - ні. Що думаєш?
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій В мене були ситуації, що диски світилися червоним кольором. Я не знаю, яка повинна бути рідина, щоб не закипіти при такій температурі. Іншими словами, в мене кипіла дот-4.
Відповідь: Зіпсутий вікендний настрій Тепер зрозуміло, мабуть в мене застаріла рідина і тому дала такі збої.