Злипає реле поворотників...

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Sasa, 20 вер 2007.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Власне створюю тему щоб поділитися рішенням.
    Якось в мініДТП довелось надовго включити аварійку. Через 10 хв я побачив що аварійка перестала працювати. Виключив, через 5 хв включив - запрацювала. За пів-року помітив що чи аварійка працює чи просто поворотник є не важливо і час зменшився з 10 хв до 30 секунд. Ясно було що це оригінальне реле чомусь перестало справлятись... можливо від старості :roll:? Купив інше фірми 4max десь за 15 грн. Лажа. По-перше клацання не чути майже (а я якось до клацання привик), по-друге коли включене запалення (чи заведений мотор) і НЕ включено поворотників лампочка поворотників на панелі горіла в пів-тона, а це напрягало. На досугє обрізав ножем завальцовану пластмассу на старому реле і зачистив контакти (див. фото). Дуже зрадів коли поставив старе реле назад в гніздо і воно мені пів-години відщолкало без збоїв. Після цього надів на нього кришку з клеєм.

2. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487
    Відповідь: Злипає реле поворотників...

А шо таке залипає реле? Бо в мене від вчора лівий поворот почав частіше блимати ніж має бути :shock:. Правий працює нормально, а лівий :evil:. Шо то треба "підкрутити-відкрутити" шоб нормально блимав?

3. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Поміняти лампочку лівого пороротника :) в тебе 1 лампочка перегоріла або задня або передня. Може просто випала з цоколя.

Додано через 4 хвилини
    "Залипає релле" - це коли ти на нього подаєш напругу, а воно 1 раз цокає і все. Тобто котушка притягує контакт і не відпускає. Доречі, можливо реле в мене не залипало, а просто котушка не втягувала контакт... точно сказати не можу.

4. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Перегоріла передня лямпочка, але мені її міняли буквально 2 місяці тому :shock:. Напевно стару поставили :evil:.
    P.S. А де можна купити нові лямпочки? На автобазарі чи на радіобазарі?

5. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

В любому вміняємому автомагазині не залежить чи то японський, корейський, германський чи для жигулів + можна на заправці ОККО. На радіобазар суто через лампочку нема сенсу пхнути. Обовязково в магазин заходь зі старою лампочкою в руці. До речі, як це "мені її міняли"? А самому запхати руку під бампер і відщолкнути лампочку не судьба була? Нову лампочку перевір прям біля магазину - причина може бути в окислених контактах.

• Подобається Подобається x 1
  6. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Так сі стало :mrgreen: Сьогодні поміняю сам :cool:

7. ZET

ZET Місцевий

VW Golf II 1.6RF 2E 1990
    Клубна карта:
    000405

В мене така проблема: коли включаю лівий поворот світодіод то мигає , то світе , то ледь-ледь світе ,то з перебоями працює( правий працює ідеально, аварійка тоже ідеально працює) почалася та проблема десь тиждень тому , шо то може бути ?

П.С. коли сильно натискаю поворот , то він може і нормально запрацювати !

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

треба чистити стрекозу. Міг окислитись контакт або тріснути пластмасса, це найімовірніше.
    проте
    це схоже на реле

9. ZET

ZET Місцевий

VW Golf II 1.6RF 2E 1990
    Клубна карта:
    000405

як провірити чи це точно реле ?

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

приїхати на зїзд і витягнути в когось "заведомо робоче" і підставити собі. Проте ставлю 90% на підрульові переключалі і проводку до них. Можеш до речі зняти фішку з них і закоротити пінцетом потрібні контакти (що відносяться до лівого повороту і подивитись чи буде блимати):
    знімаєш "разъемное соединение, 7 контактов, за облицовкой переключателя на рулевой колонке" і закорочуєш пінцетом в фішці чорно-білий з чорно-біло-зеленим (лівий поворот) і потім чорно-зелений з чорно-біло-зеленим (правий поворот).
    Інших розємів не знімай бо працювати не буде. Перевіряєш відповідно з увімкненим запаленням
    Удачі.

11. majuskul

majuskul Active Member

VW Golf III Variant 1.8i 1994 5МКПП
    Мав схожу проблему. Скористався твоєю порадою і все запрацювало!:D
    Лише в мене було релє для гольфа з причепом і його непотрібно було розвальцьовувати - лише обережно вийняти розігнувши пластикові застібки - а далі наждак і впередю

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)