Зменшений ролик на компресор і чіп в мозги

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем MARTINI, 6 чер 2007.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Розказали мені, що дуже багато Корад їздять з таким цюнінгом:
    ставлять зменшений ролик на компресор і новий чіп в комп.
    Мовляв, якщо поставиш ролик - компресор буде дути 1 атм, а не 0.6. А загалом ролік з чіпом дають типу +30 к.с.

Розкажіть, хто вкурсі і у кого є досвід, чи вартує з тим звязуватися?
    Чи правда про 30 к.с.?
    Де це можна встановити? Кажуть, що ставиться дуже просто, можна самому, але мені шось страшно до компресора руки пхати і будь-кому це довіряти також.
    Які наслідки може мати чіповка і втручання в конструкцію компресора?

PS: Тих, хто не має зеленого поняття, про що пише, прошу в цій гілці не писати

2. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1
    Відповідь: Зменшений ролик на компресор і чіп в мозги

Ігор на твому місці я б з цим не звязувався з кількох причин:
    1. якшо ролік на компресорі буде меншим то буде збільшуватись навантаження на нього - відповідно це зменшить його ресурс... на скільки? думаю рівно на співвідношення діаметра старого роліка до нового.
    2. оскільки мотор розрахований на один тиск від компресора то при його збільшенні звісно збільшиться навантаження на поршні, клапана, кільця, колінвал..... це також може призвести до:
    а)збільшення споживання масла мотором
    б)перегрів мотору при інтенсивній їзді
    В)зменшення ресурсу мотору та його деталей
    3. Про чіпування я вже скидав лінк на досить грамотну статтю на БМВ форумі - там все обєктивно написано. Пошукай в нас на форумі в
    темі "чіп тюнінг"
    4. При збільшенні потужності мотору дістанеш більше навантаження на зчеплення і коробку.... відповідно частіша заміна комплектуючих...

але я не кажу шо це не можна рпобити взагалі! просто треба замінити не тільки ролік компресора і чіп а ше і поршні, клапана, кільця на якісь тюнінговані, не виключено шо треба буде прокладку вищу ставити...
    ну і зчеплення ясно... на форумі ЛТК писали про одну Субару де підняли тиск турбіни і збільшення потужності призвело до швидкої смерті стокового зчеплення....

• Подобається Подобається x 1
  3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Ну я би не був таким крайньоналаштованим - на ресурс мотора це фактично не повпливає, ти ж не постійно їздиш на 6000 обертів і на повному газі (при пікових навантаженнях). Двигун +30 сил витримує приспокійно, імхо немає сенсу думати, що не витримає чи зноситься поршньова. Запас міцності без переробок там достатній і на всі 100 к.с. Єдине, чим поганий менший ролік - завдяки ньому компресор крутиться швидше і робить більше обертів ніж мотор. Тому його (компресора)ресурс зменшиться з 200 тисяч десь до 100-120-ти. Якщо не збагатиш суміші, після заміни роліка машина поїде гірше. Власне під "чіп-тюнінгом" мається на увазі звичайне збагачення суміші. Нехай не ображається САТ, але тут багато читати не потрібно - збільшиться потік повітря в камери згоряння, треба збільшити кількість бензину. Більше нічого змінювати не треба - ні кутів випередження ні тривалості вприску ні кривої випередження. Особисто я би на твому місці попробував.

• Подобається Подобається x 1
  4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Тобі шлях на www.corrado.su і там шукай потрібну інфу. :) А ще замість компресора Г60 встановлюють компрессор с Мерсу Ітон 45мм(аналог Г60) або 62мм(тюнінг, під нього теж чіпувати мозг потрібно).

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Підказали люди, шо чіп в принципі не обовязковий. Штатні мозги ітак "розуміють" до 0.9 атм . Тому мабуть я почну зі шківа :) Може порадите супер-пупер токаря, якому можна було б це довірити? Я постараюся роздобути точні параметри деталі.

6. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Звичайно, що я запостив цю тему насамперед на спеціалізованому форумі. До речі, Там на моє запитання так само кардинально різні відгуки як і тут :) А ти, Мартіні, тепер думай шо робити :)

7. CAT

CAT Місцевий

Мартіні! не роби дурниць! за ті гроші краще машину до ідеалу доведи і катайся собі на здоровя!
    всеодно зменшиться ресурс всіх деталей при збільшенні потужності, це однозначно!

8. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Я б шукав той ролік фірмовий, а не довіряв би ту роботу "дяді Петі". Навантажання там не дитяче. тому шукай ФІРМОВИЙ ролик малого діаметру. І не жалкуй на нього грошей.

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Довести машину до ідеалу за 100 баксів? :) Заманчіво :)

САТ, признайся, ти просто злякався що я твого бумера натяну на 402 метра! :)

10. Avsel

Avsel Місцевий

VW Passat B3 Variant(1,8ABS)->Kia Cerato 1.6CRDi EX Silver

О! А я і не знав і не бачив що в нього вже бумер? Кет, Давно взяв? А де улюблений гольфик?
    П. С. Вибачте що трошки не по темі:oops:

11. AcidRain

AcidRain Початківець

пока пешком

Ну это решение каждого :) А про натягивание бумера. Какой у бумера мотор? :) Мартини, ты еще его не натянул??? Ну и дела!!!!

Ресурс уменьшится, если постоянно ездить на 6к оборотах. А в нормальном режиме все работает как стандарт. А чип менять надо, поверь ;-)

12. CAT

CAT Місцевий

2.8 сток

ну чому постійно виникає бажання тюнити машину шоб когось натянути? краще збирати на іншу кращу, яка вже з заводу така шо всіх натягує....:)

13. Avsel

Avsel Місцевий

VW Passat B3 Variant(1,8ABS)->Kia Cerato 1.6CRDi EX Silver

CAT
    Досить розумне рішення

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

САТ, про натягування то я лише пожартував. Мене дана процедура цікавить для того, аби машина динамічнішою була.

15. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

6000, але при повному навантаженні. Бо в холостих 6000 на двигуні в 50 к.с. як і на двигуні в 6000 к.с. це одне і те ж :). Чіп міняти треба, тільки у випадку, якщо він керує якістю суміші. Якщо вона регулюється не чіпом, що природньо, потреби міняти не бачу.

САТ, подумай сам - навіть якщо ЗАВЖДИ їздити на повному газі, то середня потужність від 2000 до 6500 буде десь в районі 100 к.с. 160 чи 190 коней досягнуться тільки в піку десь на 5200 і триватимуть буквально секунду, причому ТІЛЬКИ при повному навантаженні (на 4-й та 5-й передачі, чи на нижчих але з причепом бульби), тому на холостих обертах чи на низьких передачах навантаження в 190 к.с. не буде ніколи. Тепер скажи мені, як можна зносити двигун, якщо пікові 190 коней він видає не більше 5 хвилин на рік? І взагалі, Мартіні переважно їздить на півгазу. Навіть на драгу :) Чому запас потужності і готовність вистрілити вважається таким, що не вартує 100 баків?

Щодо ролика компресора - пряма дорога на "Мікроприлад" - там колись робили ультраточні деталі та підшипники, вміли їх центрувати. Правда востаннє звістка про деталь звідти була 3 роки тому.

16. CAT

CAT Місцевий

ги:) там вже нема заводу - там скоро повстане житловий комплекс скоріше за все:) знайомий казав шо в м.Калуші є якись коператив шо таке вміє точити...

17. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

їхнюмать...

18. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011

У мене в Калуші є родичі, що взнати?

19. Kvass

Kvass Active Member

Октавія

Ролік є гуд! однозначно робити!
    Але!!! тутдобре пишуть ми збільшим продуктивність компресора, відповідно тре більше бєнзи для правильного співвідношення.
    Коли буде більше повітря, відповідно суміш збіднена, може бути прогар поршня або скоріше клапана!!!!!

Але той ваговський комп можна надурити, тобто обійтися без чіповки, а як не скажу:razz:

20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

І чого не скажеш? Шо за маланські замашки...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)