Справа така. В минулому році побачив по базі мтсб два поліса на своі номера- один мій ,другий vin інший . Була написана заява . Сьогодні получив висновок , шо нічого крімінального не знайшли. Перевіряю по базі- знов дві машини.Хвилює тільки , щоб призвище на другій машині було інше.Хто може пробити ? (страховку виписали вроде у Франківську)
Кажуть на однакових номерах може їздити легкове авто, автобус і мотоцикл. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
О ... то напевне тільки початок... тепер на євробляхи будуть чіпати українські номера двійники і їздити, страхувати і інше... До речі на яку статтю таке потягне - бо сьогодні сам чув про такі наміри від двох
Присікайте ті двіжі і чим скоріше. Бо х.з. чим може закінчитись для тих, хто є офіціал, а не двійник його. Попит на двойніка був, а тепер ще більший і знаю, що таку х"ню мутять. Наведу приклад по розмитненню: мені розмитнення і постановка та всі решта двіжі обійшлись +/- 3 куска зелених.... двойніка замутьохати (знайомий пропонував) 500-700 зелених. Відхилив ту пропозицію, розмитнився. І прікол в тому, що їх штампують на ура. А також, кажуть, що можна вибирати область реєстрації авто. Знаю, що таке мутиться, але х.з. як з того виплутатись. Получається (на мою думку), що якщо не забити в тривогу про виявленого елона, то типу чувак що має двойніка і десь якось підмаже, зніме з обліку, перереєструє. А той, що був нормальним, може стати піддослідним для експертів..... кароч, шукай вітра в полі.
Можу поцікавитись. Знаю про тіпа, який такого корча взяв, його стопорнули, вже +/-1,5 роки і вроді схоже на те, що йому вернуть її зі штрафмайданчика. Йдуть (йшли) суди/слідство. А всьо получилось так: реальну машину зняли з обліку при продажі, перереєстрували і відповідно інші номера, інший реєстр в іншій області. В той час, чувак їхав (як виявилось на клоні / вже на неіснуючому клоні) в нього некоректно працювали задні габарити/стопи/повороти. Його стопорнули, перевірили доки, визвали слідчих, відправили на штраф майданчик. Вроді інкримінували підробку доків, але то розвіялось, оскільки доказав, що придбав авто "по тех.паспорту" на олх. А далі, йдіть нах, бо вина не моя, злочинець не я, не знаю, не підробляв, взяв через олх і шукай вітра в полі)))) Вважаю, що це дирки в нашому законодавстві.
Щось не можу вкурити як там щось перевірити. Тай рахую що не варта паритись, бо VIN карявий в двойніка а не в оригінала. Тому вони і їздять до останього і продаються по техпаспорту а не знімаються з реєстрації, бо хапнуть зразу.
Вже навіть на лох юа пропозиції реєстрування двійників висять.... подумайте про записи відеокамер з місць дтп, свідчення свідків, якщо машина покинула дане місце. Яку/чию машину шукати будуть?
Добре, знайшов я дані. VIN-код співпадає (тобто мій). Правда цю страхову компанію що висвітлила, я не використовую. Хоча може попередній власник використовував. Насторожує, що пише "поліс діючий", хоча мав би скінчитися ще в кінці 2017 року. Далі що? Напевно дзвонити в ту страхову і питати, що це за поліс...
Все, розібрався. Двійників по номеру ТЗ не видає. При пошуку треба задавати нинішню дату (тобто її не чіпати, вона там з самого початку нинішня. Час від часу варто перепровіряти.