Фотосесія неправильної стоянки

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем MARTINI, 29 лип 2009.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Прийшов на днях мені лист щастя від ДАІ ілюстрований фотографіями з візира про те, що я порушив ПДР, а саме здійснив стоянку на перехресті.

Ось фотографія з супутника :D. Це є роздоріжжя, де дві вулиці зливаються в одну. І маємо такий пятачок

За те, що я стояв там, де намальовано на схемі, мені намалювали 300 гривень.

Найбільше воно кумарить мене тим, що то у мене під будинком. І я скільки себе пам"ятаю, а живу я там фактично все життя, вже майже 30 років, там завжди ставили, ставлять і будуть ставити (ті, кого ше не сфоткали) машини. А особливо тепер, коли машин дофіга і місце де приткнутись у себе ж під брамою деколи не знайдеш.

Ну , але то таке. Крик душі. А суть питання в тому, що конверт мені прислали не заказним листом, а просто поклали в поштову скриньку. Під"їзд у нас не закривається, і скриньки поштові ше совдепівського зразка, уже роздовбані і на ключ давним давно не замикаються. Тобто хто хоче може туда шось і покласти і забрати.

Чи можу я в цьому випадку забити на того листа? Адже я ніде не розписувався про його отримання.

І ще одне питання. Чи можна той штраф оскаржувати? Весь інтернет переповнений інфою про незаконність візира, що постанови, винесені на його підставі, легко оскаржуються і тд. Але в моєму випадку йдеться не про заміри швидкості, а просто зафіксовано, що я стою там, де типу не мав би стояти. То все-таки інша ситуація.

Наперід вдячний юристам і шарящим пацанам за роз"яснення :)

2. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    скаргу пиши і в прокуратуру і в суд і на інспекторів вищестоячому начальству. за халантність до виконання обов*язків. але якшо то перехрестя - то ти попав. На майбутнє - закривай номер якоюсь фігньою. я закривав номера, зробивши на Латвійські номера скоби і таким чином одягав їх на свої номера.(вибачаюсь за тавтологію)))).
    тре нормального юриста. ти можеш пояснити, що в тебе закінчилось масло в моторі або бензин і це була аварійна зупинка. А інспектори фоткали в той момент, коли сигнал знаходився в періоді затухання. Тобто на фотках не видно Аварійного сигналу.
    тут варіантів валом. головне не сиди склавши руки і не віддавай свої кровні гроші. З юристом заключи договір, щоб при вигранні справи тобі повернули кошти, затрачені на адвоката

І взагалі, це вже зай№бує, не розбираються в чому причина - ліплять всяку фігню. Медсестри повинні зараз мати вищу освіту, а мєнтам з 9-ма класами можна виносити постанови??? заграли вже......

пі.сі. мене за мої дописи про мєнтів рано чи пізно вони ж і крутануть ги-ги))))))

3. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    або ще краще - коротнула проводка ( тфу-тфу-тфу і по дереву 3 рази) і ти змушений зробити аварійну зупинку, тому і аварійка не горіла. а знак не доцільно виставляти, оскільки він виявиться на проїжджій частині

4. Foma

Foma Active Member

Passat B5.5 1.8T 2002 AWT (АКПП)FEV
    забий на лист, нічого ти не получав,і ніде не розписувався, а як прийде тех огляд, тоді зроби круглі очі і скажи що перший раз чуєш про таке,(якщо взагалі тобі хтось нагадає про той випадок). Думаю то все не законно і розраховано тільки на законнослухняних товаришів . Більшість просто забиває на тих дибілів паппараці, і вони самі вже давно заплутались де і кому фотки роблять.

5. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Дивна аварійна зупинка прямо під хатою... Вулицю де стояв і вулицю де проживає точно зафіксовано. Це справа нереальна. ІМХО. Юристу теж бабки тре платити, томудешевше штраф сплатити.

Я б теж забив на той лист.. хай собі десь там лежить, а ти нічо не отримував. Погоджуюся з Фомою...

6. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    він тама прописаний,а жити може Бог-зна де.
    може й так. візьми і забий, але щоб потім гірше не було.

7. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    мля.....згадав!!!!!!!!!!! короче, дядьку. продав я свого Капіндоса. через 2 місяці приходить на мене лист щастя. Типу - їзда по тротуарам!!!!!!!!!!!! ще й м.Славута Хмельницька обл. і лист також знайшов в ящику і ніде не підписувався.
    відіслав я його новим власникам ТЗ. вони оплатили штраф.

і що прикольно!!!----------- тільки недавно викликали мене в виконавчу, щоб я показав квитанцію про оплату ( бо я не носив, їм треба - хай приїжджають) або заплатив штраф. і виклик був з погрозами - тіпа покрутим - поламаєм, різьбу накрутим, якщо не явлюсь.
    Я квитанцію заніс їм. точніше ксерокопію. Ось така х...ня, малятка!!!

8. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    надалі попрошу утримуватись від глупих порад, що завдадуть в подальшому ще більше клопоту людині, яка задала питання. Інакше будуть санкції.
    На лист забивати не можна, хоча він і не надісланий по всіх правилах (з повідомленням про вручення). А забивати не можна ось чому: по несплаченій постанові вони рухнуть виконавче провадження через ДВС, і пропустивши всі строки, будеш змушений сплатити подвійний розмір, або довго і нудно доказувати що ти не верблюд, а ДАІ порушило процедуру скерування постанови порушнику. В тому ви падку максимум що ти доб*єшся - поновлення строку оскарження постанови на тій підставі, що ти не був належно повідомлений, але сам факт винесення такої постанови і наявності порушення це не відміняє.
    Тому краще відразу сплачувати або оскаржувати.
    Якщо оскаржувати - то для вибору якоїсь певної лінії доказування треба шукати зачіпку в самій постанові (наплутали з датами, місцем, статтями ПДР чи КУПАП, не дотримано всіх вимог до складення постанови, на фото не видно чітко де стоїть машина і чи вона стоїть взагалі і т.д.) і в ПДР. Додатково зазначити в позові до суду, що постанова не була належним чином надіслана, хоча повторюсь, що саме по собі це не аргумент.
    Стосовно Візира: в даному випадку фото це лише додаткові докази до постанови і наведених в ній фактів, максимум що можна писати, це те що він не сертифікований і в тебе є сумнів щодо належності і достовірності доказів у вигляді фоток, зроблених ним.
    Можна вибирати і іншу лінію, типу машина поламана, її притягнули під дім (бо ти там живеш, і більше було нікуди, вдомагроші/запчастини/запасні ключі/х.з ше що) і ти чекав на евакуатор, щоб транспортувати її на стоянку/сервіс, аварійки не було бо здохла проводка і т.д., але це вже що називається "давити на жалость судді".
    Коротше бодатись можна, яким буде результат - залежить від правильності обгрунтування, відношення судді до гайців і того, що будеш в суді говорити.
    пи.си. варто глянути на співвідношення тиермінів "перехрестя" і "роздоріжжя" в ПДР, і як можливий варіант, бити на те, що заначили в постанові неправильнге порушення, тобто того, що там написано, реально ти не робив, а відтак постанова є недостовірною, незаконною і підлягає скасуванню, хоч і з формальних підстав.

Останнє редагування: 29 лип 2009
    • Подобається Подобається x 1
  9. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Забивати на лист не потрібно. Чому ? Тому, що рано чи пізно воно "ця хєрня " вилізе.
    У нас ці всі штрафи вже потрохи починають доходити до , як то кажуть "цивілізації", тобто рано чи пізно прийдеться платити. Я був свідком майже 2 роки тому у Києві, як чоловік один знімав машину з облікуі шо ви думаєте, ті "Хоробрі Улічні Інспектори" йому кажуть у вас штраф, а він їм я його оплатив, а покажіть квитанцію(а цей штраф чоловік заплатив ще до цього десь приблизно 1 рік тому) інакше машину з обліку не знімуть. І шо ви думаєте, цей чоловік поїхав додому, найшов ту квитанцію(якій вже було 1 рік) привіз ним і тількі після цього вони дали дозвіл на зняття машини з обліку. Я був просто в шоці.
    До чого я веду....Раніше було простіше, можна було забивати на ті листи зі шрафами, а тепер коли тим ".озлам" дали компи і вони почали забивати туди інфу, тоді самі розумієте які потім можуть вилізти "граблі".

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Згідно правил дорожнього руху потрібно прибрати транспортний засіб з проїжджої частини

Якщо транспортний засіб не обладнано аварійною світловою сигналізацією або вона несправна, треба встановити знак аварійної зупинки або миготливий червоний ліхтар

Коротше кажучи ці відмазки це тільки можливо помягшуючі обставини але ніяк не аргументи.

11. XFox

XFox Місцевий

Skoda Superb 1.9 2005 / NS Haritage x/ Magna XFox Edition
    Також прийшов лист недавно, подумав, вирішив, нанафіг, заплатив, і забив... В суботу глип в ящик, а там лист щастя, ще один, відкриваю - За те що ви маєте борг перед державою, просимо зявитися в виконавчу службу, заплатити борг, і послуги служби... Порахував дні, йопвашумать думаю, термін оплати закінчується в понеділок включно, а вже повідомили мене шо я безсовісний.... Йду зрання туда, знайшов товаріща що катав лист, кажу, шозонах, чому ви не законно присилаєте мені листи, показав лист, квитанцію, чувак вибачився, сказав що закриє справу... Мудили... Доречі, штраф піднімати в два рази меє право тільки суд, ніяка виконавча служба чи даішники того зробити не можуть... Передусім буде розмова з виконавчою... А паркуватися треба там де можна, і не псувати собі нерви, що зараз і роблю, ну їх тих ДАЙішників в сраку!

• Подобається Подобається x 1
  12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Нічого подібного. Виконавча сама має право рухати провадження і стягувати подвійний розмір, в інш. випадку може накладати арешт на майно.
    пи.си. буду чистити тему, хто буде продовжувати флудити - вліплю попередження, замахали вже.

13. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Markell, а таке є? Памятаю термін дії запису в талоні проходив через рік, зараз записи ніби не роблять( хоча ту постанову не чув,щоб відміняли). В теперішніх штрафах є якісь часові обмеження? Скільки той штраф може чекати на оплату?

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Так , друзі, то вже поза межами добра і зла

Сьогодні витягнув зі скриньки (знову не заказним прийшло) новий лист щастя, а в ньому постанова знову на 300 гривень і фото моєї машини на моїй вулиці напроти мого будинку.

В постанові зазначено порушення, що я поставив машину НА ТРОТУАРІ І ЗАЛИШИВ ДЛЯ ПІШОХОДІВ МЕНШЕ 2 МЕТРІВ

Які можуть бути два метри, як там тротуару того пів метра, і будинку за ним нема, там дерева ростуть, болото і собаки какають. Пішоходи там не ходять бо там нема де ходити і все життя там стоять машини, а з другого боку ходять під будинком бо там є широкий 2-метровий тротуар.

Як бути в тій ситуйовині? Теоретично ми всім будинком маємо кожен день отримувати ті фотографії бо там тупо більше нема де ставити машину і стоянок нема в районі. Якшо її ставити не на той вузенький бордюр, а тупо на дорозі лишати, то перекриється вулиця бо вона вузенька дуже і там всякі маршрутки які ганяють як підірвані, нам зеркала повідломують

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Дааа везе тобі нічого не скажеш
    Єдине рішення - став туди в болото де собаки пісяють какають

16. Євген

Євген Початківець

VW PASSAT B4 1,9TDI 1Z
    В мене склалось таке враження, що ти дістав когось з ментів і за тобою влаштували полювання.

17. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Ну в другому листі ти зможеш спокійно подати в суд на некомпетентність інспекора у визначенні слова "тротуар". Я переконаний, що цей кусок асфальту не може бути пішохідною частиною через свою ширину, оскільки є ризик падіння пішохода на проїзджу частину, немає можливості проїзду коляски ітд. І ще - слід вказати, що ти там зупинився з причини вивантаження вантажу, бо просто на тротуар паркуватися не можна взагалі, навіть якщо є 2 м для пішоходів.

18. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    ну я ж не буду писати щоб змінив місце проживання...
    а моє ІМХО - звернутися раз до юристів, ітак це вже не перший штраф і вирішити ті листи одною оплатою (район 200 грн). вони все в "оборот" візьмуть. і що не рекомендованим листом з повідомленням, і розберуться, де там собачки какають і ще може багато замутів бути. для прикладу - площа Ринок - пішохідна зона. але при наявності прописки відповідної в паспорті і техпаспорту в"їзд (і виїзд) "безкоштовний"... і місця там ну дуже мало. і не просто пішохідні доріжки пів метра, а ціла зона пішохідна...

Останнє редагування: 6 сер 2009
  19. elvic

elvic Початківець

VW Golf III 1.4 1993
    А що як знімати номера, коли паркуєшся? Бо в мене така сама фігня, я незнав що почали штрафувати, поприходило зразу 3 листа з запізненням в 2 місяця з дати скоєння, вони тупо через кожні пару днів машину фоткали.

20. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Вже, кажуть, нема смислу бо на любе порушення повинен бути складений протокол і підписаний водієм.
    Ну і знімати номера кожен вечір і цепляти їх кожен ранок- не вихід

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)