Проблема наступна: якщо машиною тривалий час(1-2год. по трасі або 30хв. по місту з корками) їхати, а потім зупинившись заглушити мотор, то знову його завести вже не можливо, тобто повертаю ключем запалення, а у відповідь тишина, стартер навіть не думає крутити. Єдиний спосіб завести машину - штовхати і з другої передачі на ходу заводити, або чекати поки вона повністю охолоне. В чому то проблема?
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Очевидно в контакті замка запалювання або на ВВ дротах, що йдуть на стартер. Таке може бути, коли контакт поганий, він стає тим гірший, чим тепліша твоя машина. Розширення матеріалів і все таке... У мене така ж проблема проявляється, коли авто довго стоїть на сонці. Вмикаю запалювання, повертаю ключ - тиша. Тоді заводити доводиться так: ключ із крайнього лівого положення різко повертаю у крайнє праве. Тобто пропускаю фазу увімкнення запалюваня на пару секунд перед заведенням. Допомагає. Але не знаю наскільки то коректно. До речі, чи обов"язково є ця пауза перед заведенням? КОлись читав, що треба так робити, на пару сек вмикаєш запалювання, аж тоді заводити. Ніби-то в цю паузу бензонасос підкачує паливо, інші системи роздупляються... Це правда?
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Подивись чи проскакує іскра на центральному проводі і в момент ввімкнення запалювання. Якщо так-тоді точно торба контактній групі. Хоча і так все вказує на неї, якшо б це було шось з стартером або реле-то працював би БН (було б чути). Так шо міняй КГ замка запалюв. То Мартіні: в системі є залишковий тиск, тому паузу треба робити, якшо рег. тиску погано тримає залишковий тиск або здихає насос. В новіших машинах, де при включ запалюв. вмикається режим тестування аербеків, помилок двигуна, рівнів і тем. рідин паузу потрібно витримувати до погаснення індикаторів, щоб не записалась помилка при заведенні машини в режимі самодіагностики.
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Як то подивитись? Бензонасос(БН) працює нормально, при включені запалювання чути як він гуде(закачує бензину).
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Просто коли заводиш, поверни ключ в позицію стартера і в ній рухай ключем вліво-вправо, вверх вниз. Запрацює, але так буде, допоки не наступить повна торба. Далі - заміна контактної групи. В принципі не складно і не дорого.
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Полазив я по форумах, виявилось проблема далеко не поодинока. Основні причини, які я надибав, що машина не заводиться: 1. Контактна група; 2. Стартер; 3. Штатна сигналізація; 4. Іммобілайзер. Я в принципі задумався на рахунок останнього, тобто іммобілайзера. Виявляється він в мене є (з правої сторони під кермом така кругла "штучка" з роз'ємом і на ній написано CONLOG). На тій "штучці" є маленька червона лямпочка, яка "живе своїм життям" - хоче блимає, не хоче не блимає. От я і призадумався - може то той іммобілайзер блокує заведення машини?
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки В мене була аналогічна проблема з доставним імобілайзер , коли хотів - тоді включався , в результаті теж стартер не крутився і машина не заводилась. Проблему вирішило його відключення, імобілайзери часто глючать , так що може то і він.
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Я ше не бачив, шоб імобілайзер заводили на старер. Якби старетр крутив, а машина не заводилась-тоді могло б бути. Як правило іммобілайзер (штатний і доставний) блокує роботу БН і подачу іскри. Якшо БН працює, а стартер не крутить-поміряти при положенні ключа в "старт" чи приходить на стартер +, якшо приходить-знач проблеми з самим стартером/втягуючим реле.
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки От я за подачу іскри і думаю, може саме вона(іскра) і блокується іммобілайзером? Як то поміряти в "польових умовах"?
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Тестером. Якшо б блокувалась тільки іскра іммобіл., то чому стартер тоді не крутить, а при штовханні машина заводиться? Тут проблема в самому моменті пуску двигуна.Ше можеш на стартері грубим дротом або викруткою замкнути дві плюсові клємми (напряму подати живлення), тільки з передачі зніми перед тим машину. Якшо стартер запрацює-значить проблема в подачі живлення на нього через замок запалювання.
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки BaNdeRa твоя проблема, як ти пишеш, може бути пов'язаний з іммо,ніє я знаю чи в тебе є так ящик що в мене але я думаю що є, мітинг заглянь до неї(поглянь нижче моя фотопорада від нас з форумом) в чим причина, на мій розум, якщо авто іде скажімо прикурити по 30 мін тобто, з щось його тримає терміцзніє в цьому випадку може то бути нп реле (на фотацх) попросту під впливом темп. можуть йому сіе стики стулити і липа, я б шукав тут причини, пролетів також ящик із запобіжників і реле і щоб у вартості не вантажитися, з такого самого ауту б по подмієніал (з метою вивіряння) реле, то стільки що мені до голови прийшло, а очевидно не зашкодило б його підколоти по комп'ютера з метою діагнозу, я програму vаг я висилав нцрпі також до нього усміхнися Czas pracy 45 min. Więc tak zestaw narzędzi jaki bedzie nam potrzebny do wykonania naszych prac: 1.śrubokręt krzyżakowy 2.klucz nr 10 3.nożyk 4.lutownica 5.cyna czas pracy ok 40 do 50 min poniżej dołączam fotki z opisem: 1 zdjecie : ściagamy plastikową osłonę (1 osłona ) pod kierownicą(jest ona na zatrzaski). 2 zdjęcie : odkręcamy 2 osłonę mocowaną na 5 wkrętów(krzyżak) są zaznaczone gdzie sie one znajduja. 3 zdjęcie : tu po odkręceniu plastikowej listwy znajduje sie nakretka(klucz nr 10)mocująca sterownik. 4 zdjecie : tu sa zatrzaski ze skrzynki bezpieczników-należy je odpiąć przesunać do góry,podważyć skrzynkę bezpieczników i ja delikatnie wysunąć. 5 zdjęcie : tu należy się schylić włożyć pod metalową liste rękę i wyciagnąć sterownik po lewej stronie blizej drzwi. 6 zdjęcie : tu zaznaczone są wtyczki które należy odpiąć(występują 3 jedna węższa druga szersza ni i 1 z tyłu. 7 zdjęcie : tu zaznaczone są wtyczki które należy odpiąć(występują 3 jedna węższa druga szersza ni i 1 z tyłu. 8 zdjęcie : na czerwono to przekaźniki które sa przyczyną usterki,na żólto to tam gdzie mamy włożyć pod. 9 zdjęcie : na tej focie zaznaczone(na czerwono)w którym miejscu są te nózki przekaźnika(nie sugerować sie prosze niebieskim przewodem,zrobiłem sam bo mi sie kiedyś ścieżka przepaliła).
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Дуже бардзо дякую тобі jaszczur за такий детальний опис тої проблеми. Чесно признаюсь я не все зрозумів, тому прошу колег з форуму(кому не складно) переписати допис jaszczurа на українській мові. Дякую:-D
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Ось так комплект інструментів якого бедзіє нам потрібний до виконання наших робіт: 1.срубокрет крзижакови 2.клуцз нр 10 3.ножик 4.лутовніца 5.цина час роботи ок 40 до 50 мін нижче я долучаю фотокартки з описом: 1 здйеціє : сціагами пластикове прикриття (1 прикриття ) під кермом(є вона на клямки). 2 зйомка : ми відкручуємо 2 прикриття, що бореться на 5 гвинтів(хрест), відмічені де сіє вони знайдуйа. 3 зйомка : тут по відкрученню пластикового карниза знаходить сіє накретка(ключ нр 10), закріпна стеровнік. 4 здйеціє : тут сп клямки з ящика безпієцзнікув-належи його відчепити прзесунас вгору, підняти ящик запобіжників і я делікатно висунути. 5 зйомка : тут потрібно нахилитися вкласти під металеву лісте руку і виціагнас стеровнік по лівій стороні блізей дверей. 6 зйомка : тут відмічені є штепселі яке потрібно відчепити(виступають 3 одна вужча друга ширша ні і 1 ззаду. 7 зйомка : тут відмічені є штепселі яке потрібно відчепити(виступають 3 одна вужча друга ширша ні і 1 ззаду. 8 зйомка : на червоно то реле яке сп причиною збою, на жулто, то там де ми повинні вкласти під. 9 зйомка : на цю фоціє, відмічене(на червоно) в якому місцю, є ці нузкі реле(не рекомендувати сіє просзе небесним каналом, я зробив самий бо мені сіє колись стежка перепалила).
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Сказав майстер контактну групу міняти. З понеділка поміняю і відпишу чи то в тому була проблема.
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки шо тут непонятного якщо хоч гольф уганяти то тепер знаєш як блоканути штатний імобілайзер.
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки а то що всі тут торочать від 13 серпня, що треба робити то саме, то нічого?
Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки Нажаль проблема, як виявилось, не в контактній групі. Моя КГ цілком жива і ще мала б проїздити не одну тисячу км. Проблема лишається актуальною і я б дуже просив перекласти хоч приблизно (основну суть) те, що написав у своєму фотозвіті jaszczur.