Хто з Франківська пробийте будьте ласкаві по своїй довідці телефон: вул. Вербицького 3, кв. 1 Прізвище Костюк. Суть питання. Продав рік назад свого гольфа по ген довіреності. Авто зняли з обліку у Львові і новий власник поїхав додому у Франек на червоних номерах. Ніякої біржової угоди не робили. Потім я так розумію він продав машину і зараз мені прийшов лист з податкової мол треба задекларувати доходи від продажу рухомого майна і відповідно будуть податок стягувати. Хто в курсі який податок буде - 15% чи 1% Від якої вартості? Реальної чи вказаної ним при продажу?
Я не юрист, але якщо Ви не заключали ніякої угоди і сума вартості автомобіля ніде не фігурувала, тоді можеш оплатити якийсь мінімум(наприклад 100 грн, ти міг йому продати автомобіль на запчастини). А він в свою чергу його зробив і оплатив податок У мене знайомий в Києві так зробив, оскільки продав 2 машини напротязі 3-5 років і податкова почала його "дрючити"(оплати, бо недамо патент), а оскільки він ніде теж нічого не заключав(або якийсь мінімум, вже не пам'ятає), то оплатив 100 гривень і все.
Ти ген доручення дав? Дав, значить він від твого імені продав твою машину (ти ж йому доручив) Так що буть ласкавий сплати прибутковий податок і спи спокійно. 13% від вартості угоди котру від твого імені по дорученню укладено, я не здивуюся якщо в угоді вартість машини 100тис грн 13%= 13 тис грн., і нікуди ти не дінешся Хіба я кщо є дірки в законодавстві.
Олег, та не лякай ти людину. Фактично він міг вказати будь-яку суму, але в більшості угоди складаються біржовими агентами чи брокерами, чи як їх там, а ті штампують в більшості: вартість ''по домовленості''. Не думаю, що ця відрізняється!
Нєа, податок платить власник товару Ти ген.доручення хоч раз читав? там написано приблизно так "має право від імені власника продати автомобіль"
Ну в такому випадку на скільки я знаю до уваги береться сума "експертної" оцінки а не ціни в біржовій угоді. Олег а чому 13 а не 15?
а до чого тут він він же зняв з обліку тобто машина вже не його а сьогодні всі податки і збори платить покупець,хоча це на словах і я того не розумію.. коли купував собі квартиру всі податки платив я..з авто вроді аналогічно.. і це дійсно якась нісенітниця як він так довго на тимчасових їздив?і вона ж вже за тобою не мала б числитись якщо ти її зняв з обліку? чи як?
а якщо я продав "металолом"(припустимо) за 1000 гривень комусь, а той з "металолому" зробив "бібіку" на колесах:gamer:, приїхав у МРЕВ, експерт оцінив у 10 000 гривень, сплатив податок і т.д. У мене ж металолом ніхто не оцінював !!!(або в угоді фігурує сума 1000 гривень - значить можна податок сплатит з суми 1000 гривень, наприклад -130 гривень).
В мене взагалі не було ніяких угод про продажі ні на 100 ні на 10 грн Але з іншої сторони я довірив розпоряжатися тому васильку від мого імені... одже я продав. Чи ні? Він може тиждень їздив а може 3 місяці... але то не важливо. І я не розумію та життя заставляє розібратися
Довіреність - це право розпоряджатись, а не право власності (для цього є біржова угода). Тобто, якщо ти не уклав біржової угоди купівлі-продажу, то фактично він від твого іменні продав твоє авто!
а якщо він(той тіп) складав біржову угоду, то хіба може фігурувати прізвище власника. Якщо так, то треба його знайти і розпитатись чи він щось укладав чи ні? якщо так, то на яку суму? ********Тільки у нашій державі може бути такий бєспрєдєл(платиш коли ставиш на облік, і коли продаєш декілька разів).
Хлопаки, не розводьте кламбур! Прочитайте уважно текст генералки Ще раз кажу, там написано чорним по білому: "ДОВІРЯЮ ВІД МОГО ІМЕНІ ПРОДАВАТИ, ДАРУВАТИ, ПЕРЕДОВІРЯТИ" І всє вапроси. SASA ти довірив розпоряжатися своїм майном від твого імені, і від твого імені робили все що хотіли!!! Ти ж довіриві!!! А по закону податок платить власник!!!, А власник ти. Податок може платити за тебе і продавець, якщо ви про таке домовились.
якщо такого дядька ще не знайшли, то можна знайти тут http://www.nomer.org/allukraina/ Фамилия Имя Отчество тел дата рожд. нас. пункт ул. дом корп кв ЗАДЕРЕЙ ВЛАДИМИР ДМИТРИЕВИЧ 536006 1961-06-23 ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ВЕРБИЦЬКОГО 3 0 1 КОСТЮК ЛЮБОВЬ СЕРГЕЕВНА 213097 1957-07-12 ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ВЕРБИЦЬКОГО 3 0 1 ЗАДЕРЕЙ ВЕРА ВАЛЕНТИНОВНА 0 1964-07-22 ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ВЕРБИЦЬКОГО 3 0 1 КОСТЮК СЕРГЕЙ ВАСИЛЬЕВИЧ 0 1982-08-12 ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ВЕРБИЦЬКОГО 3 0 1 ЗАДЕРЕЙ ДМИТРИЙ ВЛАДИМИРОВИЧ 0 1986-06-23 ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ВЕРБИЦЬКОГО 3 0 1