Юристи, правознавці і просто досвідчені люди! Скажіть, будь-ласка, чи можна зняти авто з реєстрації, а потім оформити генеральне доручення на теє авто з червоними номерами? або як інакше можна вирішити задачку про продаж авта в провінції сторонньою особою, якщо авто зареєстроване в Києві, і щоб нікому не мати зайвого геморою. Власник не має можливості особисто займатися тим Покупець навряд чи захоче пертися до Києва для оформлення...
"Продажа через доручення" не є відчуженням, авто залишається Вашою власністю. Багато шансів вскочити в "халепу" має та особа, на яку буде виписана довіреність. Виписати довіреність на авто в даному випадку можна поки діє термін тимчасового обліку авто. У випадку, якщо буде виписана довіреність на авто, що перебуває в тимчасовому обліку, то діяти вона буде поки діє вказаний термін. Відносно авто, що зняте з обліку і при цьому не перебуває в тимчасовому обліку не може бути виписана довіреність. Таким чином, якщо діє тимчасовий облік, то раджу Вам виписати довіреність особі, якою уповноважити її поставити авто на облік, після чого виписати їй генеральну довіреність, і прослідкувати, щоб особа оформила на себе тимчасовий реєстраційний талон.
тобто наступна послідовність можлива: 1. зняти з обліку для продажу (тимчасовий облік 3 місяці, червоні номери) 2. виписати генеральне доручення на право користування і продажу сторонній особі (в даному випадку родичеві) на автомобіль з тимчасовими номерами. 3. стороння особа протягом трьох місяців має право продати моє авто
Вцілому можливе Але не забути про оформлення довіреності особі, якою уповноважити її поставити авто на облік.
Коли я купував свою реноху вона вже була на "транзитах" (знята з обліку) і продавець мав доручення в якому було вписано декілька власників, наскільки я розумію наше законодавство то одноосібна людина вписана в доручення не має права зареєструвати на себе дане авто (продати сама собі), а зняти з обліку з метою продажу може тому послідовність трішки інша: 1) виписати доручення, 2) зняти авто з реєстрації з метою продажу (номера на три місяці) 3) продати протягом трьох міцяців або продовжити термін після його закінчення.
Коли я продавав свою 21-шу Волгу, то виписував Доручення вже на червоні номери. А той дядько вже мусив "продати" його своїй дружині, а потім вже ставити на облік.