Перехрестя Городоцька-Кульпарківська

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем holubets, 14 вер 2012.

1. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Шановні форумчани, після сьогоднішнього проїзду даного перехрестя у мене виникло питання як його правильно потрібно проїжджати.
    А саме: Якщо їхати від мотозаводу в центр, то на світлофорі є 2 полоси. Оскільки знак рух по полосах відсутній, то з обох із них можна їхати прямо. На виїзді з перехрестя, напроти входу до управління ДАЙ, теж є дві полоси. Тобто якщо їхати у лівій полосі, то після перехрестя теж необхідно опинитися у лівій полосі, аналогічно у правій.

Підкажіть чи правильно я розумію, бо сьогодні один дядько на чобітку глибоко похитнув мою впевненість в знанні даного перехрестя.

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ти правильно все розумієш. А яким саме способом дядько босий на одну ногу розхитував твоє розуміння? :)

3. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    може дядько доїжжєючий і похитнув твої знання своїм незнанням?

4. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    Я їхав у правій смузі і відповідно планував опинитися у правій смузі біля припаркованих патрульних авт. Відповідно цей дядько який рухався параельно мені тільки у лівій полосі планував опинитися у правій полосі, тобто їхав без перестроювання на перехресті.
    Відповідно до аксіоми про паралельні прямі, які не пересікаються, мені прийшлося різко гальмувати щоб не виїхати на тротуар і не втерти тому дядькові праве крило.
    Моя думка з даного приводу: що перестроюватися з полоси в полосу на перехресті заборонено, і порушив ПДД нехороший дядько.
    Можливо я помиляюся, і саме тому і сворена ця тема. Тож де істина?

5. Netmisha

Netmisha Початківець

Passat B4
    Дядько не правий, тебе просто підрізав хоча напевно сам цього і не усвідомив. Він напевно ще і досі думає що там двохсторонній рух і не хотів виїхати на встречку))))))))) а рухався прямо так як то робили колись)))

Я ще сьогодні спеціально гляну мені здається що там дозволений рух на право при ввімкненому червоному. Якщо так тоді піднімемо нову тему))) про людей які перегороджують рух)))

6. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST
    ті хто стоять на червоне і їм прямо - нічого не перегороджують, а їздять згідно пдд.

• Подобається Подобається x 1
  7. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Їхав сьогодні від Мотозаводу у лівій смузі, і відповідно потім змістився трохи лівіше біля ДАІ. Ніяких знаків перед перехрестям про рух по смугах не бачив, а світлофори були вимкнені. На мою думку рух по лівій смузі - прямо, а права смуга - це направо було би правильніше на цьому перехресті.

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Цікава ситуація, тут суперечать 2 правила - перше про заборону зміни рядності на перехресті, друге про те, що якщо ряд по якому їдеш закінчується, ти повинен пропустити всіх перед його зміною. Точно оцінити водієві, чи це закінчення ряду (першого) і початок двох нових (другого і третього) чи все таки невеличке зміщення наявних там просто немає можливості. Для того щоби це дізнатися потрібне проведення замірів. Відповідно там як ніде мусить висіти знак, що інформує про правильність руху по смугах. Але його немає. Знаково, що це якраз при виході з міського ДАІ, де щодня проходять і проїжджають сотні інспекторів. Це просто символ їхнього дбання за безпеку нашого руху.

9. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    +1 до ореста. До ремонту і встановлення світлофору пару місяців назад там знак був. І з правої полоси можна було лише направо повертати. Зараз знак зняли і кожен їздить як йому хочеться. Більш врівноважені і поступливі водіїі приймають вліво щоб дати правобу ряду встроїтись, а консерватори які вміють їздити лише прямо так і їдуть ПРЯМО і ще потім пальцем біля скроні крутять дивлячись на тебе як ти відторможуєшся. Так що набираємся терпіння і чекаєм знаку чи розмітки.

10. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Краще їхати в лівій полосі, як всі у Львові і їздять, а не тулитися в праву полосу, а потім старатися перед носом лізти в ліву полосу чи ба в праву, але лівіше :) Не скажу, що я їду прямо, я також беру вліво на тому перехресті, але, скажімо, біля готелю Львів я ніколи не зрозумію, чому всі пхаються в праву полосу, бо там на пару машин менше перед світлофором. Та потім, відразу за світлофором, на перехресті лізуть в ліву полосу, бо бачте їм спереду маршрутки. Це просто культура водіння ще від радянських інструкторів, які самі натискали педалі за учнів і казали їхати лише прямо і впевнено. Всі для них, хто зліва - це не перешкода, бо вони то справа. І ще прямо треба їхати, не зважаючи ні на що. І ось зараз шквал таких шоферюг, особливо на службових чобітках та газелях, яких дістали крутії і вони пруть прямо і лише прямо. А також є шквал ваділ з купленими правами, які взагалі нічого не розуміють, лише що треба їхати прямо і нагло.

Буквально вчора шоферюга на газелі їде з вул. П. Мирного і якби прямо на вул. Франка. Ну там далі трошки на право. Я з вул. Франка чекаю вже машин десять, щоб повернути на Мирного. Головна йде по Мирного-Козельницькій. Машин на головній купа. Всі повертають з Мирного на Козельницьку, перед тим культурно включаючи повороти. І ось цей шоферюга на газелі їде якби прямо, не включає поворот. Я поїхав, а воно дурне по гальмам, вікно відкрило і кричить, що він на головній. Але чому до того 10 машин проїхало, включаючи поворотник, а він якийсь особливий, бо він на головній. Я розумію, що головна є головна. Але і включати поворотники ніхто не відміняв :) Добре, що все обійшлося, але будьмо обережніші. По дорогах їздять лапті. При потребі можу надати номер одного з них. Колись тут була така тема.

11. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Там до перехрестя ТРИ смуги, і потрібно бути або сліпим або "лаптем" (як тут вище написали), щоб цього не бачити.
    Так згоден що знак зменшення поліс руху з вказанням що права стуга для повороту направо, дійсно би пригодився, але не будьте тими ж "лаптями", їдещ в крайній правій, то будь ласкавий пропустити всіх і правильно перестроїтися до перехрестя.

12. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    Наскільки я бачу, то ці фотки з Яндекса ще до ремонту і не зовсім відповідають теперішньому вигляду перехрестя. І виходить, що так як я проїжджав це перехрестя, робити не варто ))
    Але думаю, що вартувало б написати звернення ДАЙцям, щоб вони поставили відповідний знак.

13. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Да, Басс, там 2 полоси.

14. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    я доречі помітив що більшість тепер їздить не лише по правилу "гальма для боягузів" а і по правилу "увімкнення поворотів придумали дурні". Я як пересів на Пассат явно і різко почав на таких під.....в реагувати, авто потужне і важке , і якщо спакійно їду і реагую на це все то мій друг який по натурі спокійний і врівноважений в таких випадках стільки нового навздогін видає,що і слів немає.А недавно невитримав і вискочив на світлофорі до піда...а на мерсі с-220 я думав від його вбє на тому світлофорі.
    І взагалі культура водіння на дорогах тепер явно відсутня в межах міста і ця тенденція явно посилюється з останніми роками

15. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    2 MrWolf777
    Я б трохи непогодився з останнім Вашим дописом.
    Згідний що у Львові їздить багато "клоунів", які про культуру водіння не чули і їм трохи по ***(фіг) на інших, але не варто забувати про велику кількість нормальних водіїв. Багато є водіїв-блондинок обох статей, які люблять перегородити перехрестя чи пішохідний перехід своїм кузовом, багато є наглих водіїв, яких не пускають, але ситуація зрушилася з мертвої точки і головне продовжувати даний процес по виховуванню вічливих водіїв у Львові.
    Був недавно у Кракові, так там ситуація теж не ідеал. Теж потрібно почекати на пішохідному переході, теж потрібно почекати, поки тебе пропустять у полосу.
    Одним словом, правильним путем ідемо, таваріщі... :D

16. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Після ремонту там мало що змінилося на самому перехресті, єдине що перша полоса (зустрічна, якщо дивитися в тому ракурсі що на фотках) розширюється в зупинку, а потім переходить в ще одну смугу.

17. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Можу викласти з відеореєстратора один день катання по Львову, хоча б сьогоднішній, лише звук вимкну :) На превеликий жаль, лише кожен 10 водій включає повороти перед тим, як кудись чкурнути, зупиняється перед зеброю, не їде на жовтий після зеленого, коли ще може і встигнути. Але найгірше в цьому, що цей день є типовим. Ось сьогодні лише 5 аварійних ситуацій і 7 порушень ПДД створювалися попереду. А все тому, що ці їздаки їм по барабану як їздити. На Левицького як той кінь знак - поворот наліво на І. Франка заборонено. Але по барабану - вся ліва полоса за виключенням мене і ще одного попереду всі на ліво. Відповідно корок і всі інші супроводжуючі матюки. Трохи добряче недороблено і з тими знаками - полосність до одного місця, місцями просто абзац як не продумано все. І тому випливає така їздада. А найгірше, що новоспечені водії на це дивляться, і собі так починають робити. І маємо газель чи мамзель - однаково шльомки за рулем. І що тут поробиш?

Я лише бачу вихід один - виховувати. Там покрутив біля скроні дурневі, там показав, що він повороти має щоб включав, тут дав проїхати йому хоч він і на другорядній, постукавши йому по голові (звісно умовно і жестами, та гарячими словами), то може хоч кожен третій задумається над тим, що він робить і як їздить. А інакше нехай його виховує аварійна ситуація, але вже без мене. Кажуть, що грошима найкраще виховання.

18. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;

вибачай , але з твоїх слів мені в голову лізуть 2-а висновки:1) що ти меланхолік, 2)ти спокійний і мало їздиш
    я для порівняння вчора недоїжжаючи перехрестя яке ми описуємо був ЖСТКО випханий на зустрічку ,звідки втік від автобуса і навпроти управління даї тлумив головою об машину якогось дибіла на Сітроен немо,і мєнти навіть непікнули, бо реально бачив що він творив,а сьогодні зранку на вул Рудненській , придурок на Рено Канго витіснив на зустрічну ,а потім і на узбіччя дідуся на пасаті Б3 седан вишневого кольору, то як тут ще говорити що ми рухаємось у правильному напрямку.А про їзду закордомон ти непосперичаєшся що культура їзди в них ЗНАЧНО ВИЩА

19. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    2MrWolf777
    Мені здається що мені більше підходить меланхолік)))
    А якщо серйозно, то їжджу я багато (за тиждень деколи до 1 тис км доходить) і багато я їжджу по місту, але стараюся до всього ставитися спокійно, бо як почати на всьому зриватися, то можна просто додавати ше мене до списку тих придурків. Недавно от зустрів одного клоуна на городоцькій, то добре шо збоку була мама, бо точно б тлумив того придурка головою до капоту.
    А з приводу "правильного путя" раніше гірше їздили, і по-трохи та ситуація міняється. Головне самим не стати придурком.

20. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    Братику Вовчику, саме цікаве що проти системи не попреш... Як починав їздити, вже після того, як пройшов період адаптування до наших доріг, вертався додому кожен день з червоною харьою і мокрою спиною. накричавшись на всіх, махаючи всім і те де. так склалось у мене життя, що два роки від'їздив на маленькій Таврії. Знаєш, неадекватно у нас реагує народ на таврію шей з водієм малолєткою - сунуть, нагліють, хамлять і те. де. отак їдеш і наспівуєш "я з дитинства так хотів пересісти з жигулів, на великий каділак ...". А потім розумні люди мені сказали, що проти системи не попреш - і їздити стало легше. - бачиш що це ?:%?: виродок, то хай :%?*;; їде собі куди хоче. ставишся меланхолічно до всього і вкайф їздити одразу. Хоч звісно, як під настрій попаде.. вже і я виходив з машини. Млін в себе на вулиці вже ?*:*?ся доказувати, що це не одностороння вулиця і перевага саме в мене, бо у нашій країні правосторонній рух... (вул.Л.Українки)

+ ше колись ділились зі мною хорошою думкою: спробуй виїхати на пів години швидше і нікуди не спішити. пробував - відпочивав за кермом. не парився і не спішив.

+ мені легше сховатись в правий ряд і пропустити тих, хто так спішить в пекло..

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)