Платити штраф чи не платити ?

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем petro_fm, 23 гру 2008.

?

Платити чи неплатити штраф ?

1. Платити, бо Я законослухняний, чи інше

19 голосів
    31,7%
  2. Платити,бо потім вдвічі здеруть і ТО не дадуть

22 голосів
    36,7%
  3. Не платити, пронесе, чи інше

3 голосів
    5,0%
  4. Не платити, поки не заставлять (ТО потрібно буде,повістку пришлють)

9 голосів
    15,0%
  5. Не платити, ТО в мене на 2 роки, штраф "зїсть" інфляція

7 голосів
    11,7%
  6. Заплатити, "своєму" другу приватному підприємцю (див.нижче варіант)

0 голосів
    0,0%
  1. petro_fm

petro_fm Active Member

Audi B4 2.0 ABT mono +Газ
    Настала лиха година і я схопив штраф :bad:
    Протокол, постанова про адміністративне поршення, все як книжка пише.
    сам винен - під знак поїхав,
    знак встановлено там дуже по дурному,але то вже інше питання, не до ДАЙ :russian_ru:

так от - прочитав отаке - http://forum.pravda.com.ua/read.php?11,204037831
    і виникло питання платити чи не платити, халяву як відомо всі люблять

пояснення до пункту 6 :
    Так як реквізитів куди платити не вказано, то можна зробити таке - заплатити на розрахунковий рахунок свому другу , приватному підприємцю наприклад - в призначенні платежу вказати "Штраф" , гроші разом з ним поділити/пропити , а квитанцію зберігати до проходження слідуючого ТО
    в разі виникнення питань - показати квитанцію - включити дурака - "а я тіпа платив, а я в касі казав шо то штраф"

Останнє редагування: 23 гру 2008
  2. Pirat-7

Pirat-7 Active Member

Пішоход.
    Клубна карта:
    000047
    Ну шо тут сказати, я попався на новий штраф зразу на другий день, біля Скрині зупинився під знак зупинка заборонена, виписали постанову ,протокол, сказали оплатити, і квитанцію занести в сьоме відділення, а рахунку не дали, я позвонив в сьоме відділення , ті дали мені рахунок Львівського бюджету, я оплатив в ощад банку,270 грн., поїхав віддав їм той чек в 20 помойму кабінеті вони прикріпили до мого протоколу з яким я прийшов, і кинули на полку. от і всьо

3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    петро_фм , а як потім твій колєга буде пояснювати в податковій, що на його рахунок приходять платежі із поміткою ШТРАФ? :)

4. Pirat-7

Pirat-7 Active Member

Пішоход.
    Клубна карта:
    000047
    А ніяк, він скаже шо то на церкву збирає шоб потім всьо віддати.:D:D:D:D:D:yes:

5. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Ага а Штраф - це прізвище того хто дав ці гроші :pardon:
    А сам думаю, що ліпше не займатись такими махінаціями.... Бо як не крути,а з часом зроблять якусь спільну базу даних, ось тоді і можуть повспливати такі "оплати". А як результат - штраф будуть далі вимагати (щей в більший кількості за просрочку ) і з ТО будуть проблеми....

6. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008
    а шо ше треба їхати відавати чек?

7. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    Думаю,якшо порушив то треа платити, щоб не бути схожим на тих державотворнихПЕДОподібних
    І правила пора вже вчити, ато всі права купили, і я в тому числі,а потім почав правила читати коли додому права вже принесли
    Кожному пора починати з себе мінятись, якшо не можемо (читай - не хочемо) міняти тих хто нам так дуже не подобається
    От всі вчать як на..бати,... а як нормально жити щоб дітям в очі не соромно дивитись, а то живемо, "що є що згадати, та нема про що дітям розказати"
    Закони херові не тому, що погані, а тому шо їх всі забили виконувати.
    І біда в тому, що приклад цьому дають державотворці, а ми ведемся, і головне - "чесні" кажемо собі
    Інша справа полюбому боротись, якщо тебе ... за то шо ти не робив, і був правий.
    Ми всі забавились в "пох..їзм"

• Подобається Подобається x 3
  8. petro_fm

petro_fm Active Member

От цікаво а що заважає касиру в банку проплатити на "свої" реквізити, чи самому дядьку ДАЙ дати тобі "лєві" реквізити ?!?!
    та нічого не заважає - так що певно вже таке практикується до цього часу :)

спільна база то затягнеться на дуже довгий час - так як державна машина в плані нововведень дуже інертна, тим більше платежі розрізняються тільки прізвищем хто платив - однофамільців з однаковими ініціалами ціла купа + помилки операціоніста в банку.

Швидше всього найближчим часом зроблять базу штрафів - без оплат - приходиш робити ТО дивляться скільки ти наштрафив - показуєш їм квитанцій на ту сумму - дають ТО, немає - йди доплачуй.

Віддавати чек не треба - хіба що ксерокопію - чек - єдине підтвердження що ти платив. Теоретично в банку потім повинні дати копію, але практично, через місяць, два чи більше , якщо ще й точно числа не памятаєш від них копії не добєшся.

9. petro_fm

petro_fm Active Member

ну от і як ти дітям будеш розказувати що права купив :D
    правила знаю - здавав "по чесному" 17 місяців в автошколі АБС категорії,все як має бути.
    якщо цікаво - от http://image007.mylivepage.com/chunk7/40594/33/%D0%97%D0%BD%D0%B0%D0%BA%20%D0%A8%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%80.jpg
    і хто туди той знак втулив ????
    якраз в той день потрібно було в автозапчастини зайти, а зазвичай їду через стоянку.
    ну то таке, а все таки Платити чи не платити ось у чім питання !

Останнє редагування: 24 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  10. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    розкажу, як жити не ТРЕБА!

11. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    Я поняв))) Доречі сам собі часто ставив це питання, той знак суто для "знаючих"(((
    (заслуговує на +1)

12. Pirat-7

Pirat-7 Active Member

Пішоход.
    Клубна карта:
    000047
    мені так сказав мент , а коли я приніс чек товони звірили дату штрафу з числом коли я приніс чек.

13. Vitaliy_V

Vitaliy_V Початківець

TransportetT2
    З яких це пір треба носити мусорішкам квитанцію на оплату, їм треба хай самі візьмуть.

14. Vitaliy_V

Vitaliy_V Початківець

TransportetT2
    Треба боротися до останнього http://mylaw.com.ua/docs тут парочка документів, хто їх ше не бачив.
    воділа на фірмі скаргу накатав в суд, результат повідомлю.

15. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Ну за всіх не кажи я чесно пройшов весь курс зі всіма екзаменами, ну хіба що в ДАІ на екзмен по 20$ збирали, але то така такса була точніше страховка щоб незавалили.

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Якщо є постанова по справі про адмін порушення і вона не оскаржена - тоді штраф потрібно платити, інакше він буде стягнутий в примусовому порядку через ДВС разом з виконавчим збором. Якщо не згодний з штрафом - оскаржуй постанову, а порушив - то плати. А відмазки типу нема рахунків і т.д. - рахунки є (навіть в нас на сайті хтось їх викладав), просто ліниві гайони їх не вказують ні в постанові ні в квитанції, і це на жаль не є законною підставою не сплачувати штраф.
    Згідно КУпАПу контроль за виконанням постанови про адмінправопорушення здійснює орган, що її виніс. На практиці це виглядає так: якщо суд чи посадова особа ДАІ, що винесла постанову, протягом 15 днів після винесення або відмови у оскарженні не отримає доказів виконання постанови від порушника (копії оплаченої квитанції), то така постанова скеровується в ДВС для примусового виконання.

Останнє редагування: 24 гру 2008
  17. petro_fm

petro_fm Active Member

там на постанові ніде не вказано, що потрібно квитанцію чи її копію кудись нести,
    написано тільки,що на всякий випадок зберігати її 2 роки !
    відповідно доказів вони не отримають що я заплатив,так як казначейство напевне не надасть їм такої інфо, і так чи інакше в виконавчу службу моя постанова попаде !

коротше кажучи певне заплачу,коли 15денний термін буде закінчуватись, а там буде видно.
    Але жаба задушить як через 2 роки на перекурі сусід скаже :
    - а я ніфіга не платив,і нічо

18. Vitaliy_V

Vitaliy_V Початківець

TransportetT2
    На практиці це виглядає так: якщо суд чи посадова особа ДАІ, що винесла постанову, протягом 15 днів після винесення або відмови у оскарженні не отримає доказів виконання постанови від порушника (копії оплаченої квитанції), то така постанова скеровується в ДВС для примусового виконання.[/QUOTE]

так, а якщо виявиться що штраф був проплачений, це називається неправомірні дії співробітника ДПС, сміло скаргу в прокуратуру на нього.
    але не платити це не вихід, краще оскаржувати.

19. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Якшо ти маєш на увазі ДВС, то при виклику для примусового виконання показуєш їм оплачену протягом 15 днів квитанцію (дата операції там на штампі буде), і ДВС закриває провадження. Якшо квитанції немає - тоді фіг шо докажеш, і заплатиш виконавчий збір + штраф + ше такий самий штраф (з 01.01.09р.)
    Якшо вони зроблять єдину базу адмінпорушень (єдина база виконавчих проваджень між іншим вже існує, і тепер просто так виконавці не відстануть), то сусід на перекурі може похвалитись, шо не оплатив штраф за 2 роки, а потім заплатить все вищеперелічене + штраф за то, шо не з*явився на виклик ДВС.
    Так шо для уникнення штрафу єдиний спосіб - непогоджуватись з протоколом і оскаржувати постанову, якшо є підстави.

20. petro_fm

petro_fm Active Member

За святами,квитанцію свою прострочив, побачу що то далі буде,хто які мені листи буде слати :bomb:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)