Надіюсь багато дописів тут не назбирається , але все ж тему створюю для того щоб не було більше повторено таких помилок які спричинили до дтп. Сюди пишем про аварії які ставалися з вашим залізом і витягуєм мораль з того щоб більше таке не повторилось ніколи і щоб ніхто в таке не вскочив!!! Перший раз покоцав свою машину( то ше був 99 таз ) в 20 років Було приблизно так: рухався по шоссе з шв 110 км/год На обочину з рова вийшла корова. Я зменшив швидкість і виїхав на зустрічну смугу щоб її обїхати Корова з обочини дала драла мені під колеса і то так швидко що я не зміг зреагувати. Результат побита фара, загнутий капот, погнуте крило, коцнутий бампер і повні штани. В корови відкритий перелом і дорога на бойню. Мораль: Тепер як бачу яку небуть тварину на дорозі торможу ще здалеку і їду так ніби вонв мені під колеса має кинутись. Друзі не повторюйте моїх помилок!!!
+1 Тварини то дурні істоти і ніколи не знаєш, що від них чекати! Сам коли бачу, що переганяють скот, то або стану, або 1передачу і 5км/год.
Нажаль, тварини - то не єдині дурні істоти на дорозі. Більшість дурних істот на дорозі пересувається за кермом своїх транспортних засобів. Я два рази бував у ДТП, два рази мені в"їжджали в зад. І ніякі не корови, а шумахери, які звикли переоцінювати можливості свої і свого заліза
А ще бувають ідіоти яким пофігу правила, знаки, розмітка і бокові дзеркала! Особисто я дуже обережно ставлюсь до таксистів, маршруток, дамочок (хоча деякі їздять гуд), ну і всякого робу ЛендКрузерів. Харять ''пацанячі тачки'' і дибіли, які (як вірно підмітив Мартіні) 'не розраховують ні свої можливості, ні можливості свого ВАЗ на стертих шинах.
На рахунок шумахерів я цілком згідний. Від такого не застрахований ніхто І це найобідніше В мене також таке трапилось вже з моїм любим гольфіком. Тільки собі нові широкі бампера поставив а тут дощ і лисі колеса мерса = буц в зад. Ось таке получилось
Недавно чуть не попав в ситуацію аналогічну з тою шо мав Golf2. Стадо корів вибігло на дорогу причому саме вибігло і зайняло всю проїжджу частину. Довелося маневрувати між коровами шоби хоч якось проїхати. Розкажіть хтосб будь-ласка як діяти якшо сталося ДТП з твариною свійською (я маю на увазі законний вихід з ситуації). Корову на місці ДТП не втримаєш якшо вона в стані пересуватись а погонщика не дошукаєшся.
В мене це було так... Корова була на мотузку привязана в полі Вона була без нагляду, відчепилась і побігла на дорогу Коли сталось Дтп я був настільки озлоблений що побіг до найближчого будинку питатися чия корова і бити морду. Там була жінка вона позвонила чоловікові Він приїхав через 10 хв на тракторі Я почав його грузити і казати щоб вертав бабло а він мені каже мол ти мене тут понтами не візьмеш Я поглянув на його штани, всы в гноэвы ы побачив на них червону(мылыцейську полосочку) І зрозумів що понти вже неумісні Тоді він запропонував розійтися як є або визивати міліцію Я вибрав друге бо був впевнений у своїй правоті Даї приїхало десь за годину з Радехова бо сталось то в радехівському районі Виявилось що мєнт і власник корови між собою вась-вась. В мене спитали чи є в мене страхівка і ( в мене була ) і мєнт запропонував оформити дтп повністю на мою користь якщо я не буду мати до вл корови жодних претензій. Я так і зробив А ще під час того всього я звонив знайомому юристу щоб порадитись і він мені сказав що в законодавстві є така біда шо мол водій при будь яких обставинах мусить бути готовим до такого і тому може бути визнаний винним.
на скільки я знаю згідно ПДР погонич, який переганяє стадо, вважається повноправним учасником руху і несе відповідальність за скоєння ДТП по його вині. Ну в даному випадку погонича не було можна сказати нещасний випадок.
Курче, тема така прикольна, читаю і ржу Ви хоть смайлики вставляйте, ато від того, як ви серйозно про корів і погоничів балакаєте, стає ше смішніше
млін Ігор шо тут смішного ? два рази в ж..пу догнали гиги як смішно ти би хоч смайлик вставив. ДТП з тваринами не є рідкістю і яне знаю, наприклад, як діяти в такі ситуації.
нє , я думаю він про тих, що вже порозмазувані по бамперах, радіаторах, колесах, арках, порогах і тд Боже упаси Нє, ну а шо нізя поржать Те шо пастух, який жене корів прирівняний правилами до водія транспортного засобу,- це просто хіт А права якої категорії йому потрібно мати ? Кіно в тему Я... бля... Пррррр! стаять, Ракель!
Мене колись розумний хлопака навчив : бачиш що собака летить під колеса а навколо рух то збивай не задумуючись і не жаліючи ато можна гіршої біди наробити І ще чув такий забобон що коли збив собаку то треба десь легенько об якесь дерево коцнутись а інакше не минути аварії...
Категорія 'Y' - водій великої рогатої худоби і корову на облік в МРЕВ і номера! Гггг )) А ДТП такі часто бувають - факт! ((
7. ВИМОГИ ДО ОСІБ, ЯКІ КЕРУЮТЬ ГУЖОВИМ ТРАНСПОРТОМ, І ПОГОНИЧІВ ТВАРИН 7.1. Керувати гужовим транспортом та переганяти тварин по дорозі дозволяється особам, не молодшим 14-річного віку. 7.2. Гужовий віз (сани) повинен бути обладнаний світлоповертачами: спереду білого кольору, ззаду — червоного. 7.3. Для руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на гужовому транспорті необхідно увімкнути ліхтарі: спереду — білого кольору, ззаду — червоного кольору, що встановлюються з лівого боку воза (саней). 7.4. У разі виїзду на дорогу з прилеглої території або з другорядної дороги в місцях з обмеженою оглядовістю водій воза (саней) повинен вести тварину за вуздечку, повід. 7.5. Перевозити людей гужовим транспортом дозволяється за наявності умов, які б виключали можливість перебування пасажирів за боковими та заднім габаритами транспортного засобу. 7.6. Переганяти стадо тварин по дорозі дозволяється лише у світлу пору доби, при цьому залучається така кількість погоничів, щоб можна було направляти тварин якомога ближче до правого краю дороги і не створювати небезпеку та перешкод іншим учасникам дорожнього руху. 7.7. Особам, що керують гужовим транспортом, і погоничам тварин забороняється: а) рухатися по автомобільних дорогах державного значення (за можливості рухатися автомобільними дорогами місцевого значення); (підпункт "а" пункту 7.7 у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2008 р. N 876) б) використовувати вози, не обладнані світлоповертачами, без ліхтарів у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості; в) залишати на смузі відведення дороги тварин без нагляду та випасати їх; г) вести тварин по дорогах з удосконаленим покриттям, якщо поруч є інші дороги; ґ) переганяти тварин по дорогах у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості; д) переганяти тварин через залізничні колії і дороги з удосконаленим покриттям поза спеціально відведеними місцями. 7.8. Особи, які керують гужовим транспортом, і погоничі тварин зобов'язані виконувати вимоги інших пунктів цих Правил, що стосуються водіїв і пішоходів і не суперечать вимогам цього розділу.
дуже цікавий забобон....а на скільки легенько і скільки раз:D? Хоча в мене щось подібне і було,і якраз пов"язане з собакою і деревом:на трасі,в чистому полі біг собі по узбіччі собачка розміром з теля,в мене швидкість 100км/ч,і от він перед самим моїм носом перебігає дорогу,сильно крутити рульом на такій швидкості було небезпечно,тому він попадає мені строго по центру бампера,я зупинився але його слідів так і ніде не виявив,злякався відать той собака і дав дьору!Натомість на своїй машині я побачив передній бампер вигнутий в противоположну сторону!Вдома,я вчепив до бампера ланцюг(знявши пластик) і причепив другий кінець до ДЕРЕВА,вмикнув задню і благополучно вирівняв його назад! Мораль басні такий:пригальмовую і об"їзжаю якнайдальше любий саморухаючий предмет на дорозі !Про цей забобон тоді не знав,але як виявляється зробив все правильно("на подсознатєльном уровнє)
Добре хлопці почну трохи загострювати тему. Це власне те для чого я її і завів. Хочу застерегти всіх від тої величезної помилки яку зробив я. Мова піде про страшну аварію в яку я попав 28 березня 2008 року і яка змінила все моє життя. Було десь 23:45 я і відомий вам G-60 рухались по обїзній Червонограда на (сраному) мопеді Дельта ( мораль 1 : Якого х нас туда занесло так пізно??? А жінка звонила казала їдь додому!!!). Машини наші давно були на стоянках так як ми дозволили випити пива!!! Дальше я нічого абсолютно не памятаю Потім були якісь уривки з приймального покою лікарні а включився я вже в реанімації Стоять батьки наді мною і жінка плачуть а я дупля не можу врізати шо зі мною і де я!!! Кажуть машина вас збила, виїхала на вашу смугу і прямо в лоб тому мопедику. Короче я весь покоцаний в крові, голова як гарбуз і вся синя, щелепа вивернута , зуби всі хитаються. А найгірше в лівій нозі 3 перелома та ще й такі що операцію треба робити. Короче переніс я і витяжку і 3 операції де мені вставили в ногу титанові пластіни і скрутили кістку болтами. Ппц повний повірте!!! 2 місяця в лікарні пролежав пластом на спині потім ще вдома в гіпсі 2 міс а потім реабілітація яку прохожу ще й досі... Все більше лякати не буду. Висновок такий : не сідати на 2ох колесний транспорт ні в якому випадку тим більше нема шо ночами без потреби шастати. Пи.Си. до речі справу так ще до суда не довели От таке в нас правосуддя... а той шо нас збив собі гуляє-куражиться. Ще додаю фоти але не для слабонєрвних
думаю можна зовсім легко Хоча я сам так не робив получалось само собою: збив пса-а потім зразу на об високу бардюру зачепив бампером
В мене одного разу взагалі була ситуація, коли мені "в лоб" в'їхав малолітній (11 років) велосипедист. розбив мені галогенку і прим'яв капот! Я був на Ваз 2101! Ситуація виглядала унікально. На зустріч мені їде таксист20-30 км-год, малий на ровері обганяє його зправа і дивлячись назад перетинає дорогу і в'їжджає в мене. Я думав йому торба! Швидкість моя була 35-40 км-год, достатньо щоб полмати пару кісток. Малий встав підняв ровер і погнав. Коли ми його знайшли вдома все було ок. Претензій ніяких. ДАІ не викликали. А тут через тиждень якісь умніки нарадили батькам, що можна пару купюр скосити. Дзвонять, що малому херово. Я приїхав малий рум'яненький лежить в ліжку і косить що його щось там болить причому сам не знає що. Коли я запропонував поїхати до лікаря незалежного на медогляд батьки змінили стиль розмови. Я просік ситуацію і тоді вже по-іншому з ними почав говорити. Запитав чому дитину 11 років випустили на велосипеді на дорогу загального користування і запропонував відшкодувати розбиту галогенку і пом'ятий капот. Скоренько підписали що нема ніяких претензій і питання було закрито. Я потім шкодував, що не викликав ДАІ і тема зразу не закрилась, але з іншої сторони не знати як би в такому випадку все повернулось...