Всім привіт. Питання виникло щодо реєстрації ТЗ. Є в планах прикупити новий машін, хоча коли то буде ще не відомо. Може за тиждень, а може за пів року, як попадеться достойний варіант. На машину після купівля хочу ставити ГБО. Підкажіть, потрібні якісь дозволи на ГБО, чи якась додаткова реєстрація? Як процедура виглядає, бо ніколи з цим не зіштовхувався. Ну і купляється машина, знімається з реєстрації, ставиться. потім я доставляю ГБо і, що, знову переоформляти? Чи там в техпаспорті нічого не вказується? Ну і хто вкурсі, зорієнтуйте будь-ласка по цінах, скіки коштує реєстрація, зняття з реєстрації. Чи краще купляти зняту з реєстрації і ставити чи оформляти купівлю-продаж? Чи залежить ціна від об"єму двигуна? Дякую всім хто щось порадить, ато я в цих питаннях взагалі дуб дубом і навіть незнаю де почитати. В тих темах що є на форумі відповіді для себе не знайшов.
При постановці авто на облік в дай (переоформлення) Ви маєте пригнати його таким яким воно було до зняття з обліку, тобто стояв бензиновий двигун 1,8 значить має стояти бензиновий 1,8 , відповідно якщо газу небуло то Вам авто з ГБО ніхто не зареєструє. Варіантів вирішення даної ситуації декілька: власник пише доручення на авто Ви ставите на нього ГБО (зі всіма доками на нього), самі їдете подорученню знімаєте авто вже з ГБО і реєструєте на себе ( доручення має бути виписано не на Вас бо на себе не зареєструєте). В даному випадку втрачаємо на дорученні і можливо щось змінилося в ДАЙ тому може прийдеться дати на лапу (треба уточнити). Варіант другий: знімаємо-ставимо авто на себе, їдемо купуємо-встановлюємо ГБО на сервісі (отримуємо доки на нього), їдемо в ДАЙ вписувати зміни в тех.паспорт. Варіант 100% законний, лише втрачаємо близько 1000-2000 на оплату послуг мрео (все що й при постановці на облік крім сплати 1-3% від вартості авто та за номерні знаки). Всі прайси по сплаті є на дошках об"яв в МРЕО. Дешевший перший варіант (можна взагалі поговорити з власником щоб обійти доручення) але ДАЙці не дуже його полюбляють бо людина економить тому і намагаються всіма правдами і неправдами вставити палки в колеса. Моя рекомендація напиши листа на ім"я начальника МРЕО де Ви будете ставити авто на облік з запитанням чи можете Ви володіючи авто по дорученню встановити на нього ГБО і в місячний термін (згідно закону України) перереєструвати авто на себе зі змінами виду пального маючи на руках всі відповідні документи що до легальності встановлення ГБО, запит відправте заказним листом з повідомленням про отримання, і якщо Вам хтось буде вставляти палки в колеса при оформленні у Вас буде контр-аргумент на їхні дії. Успіху! надіюсь чимось допоміг!
Тобто якщо машина вже знята з обліку, тоді в мене варіант тільки 2й? Ставити наово на облік, а потім ще після встановленя газу робити перереєстрацію? І ще питання, отих 1-3% від вартості авто... А як вони оцінюють вартість авто якому 15 років? Беруть базарні ціни?
я ту процедуру проходив - тому воно десь так виглядало рік тому, думаю зараз процедура схожа: ГБО можна ставити в буль-яких ситуаціях, крім того, якщо авто перебуває на транзитах. якщо продавець совісна людина - то можна поставити ГБО ще на старого власника, приїхати в МРЕО, зняти машину зі старого власника, і поставити на тебе вже як нового власника (вже з ГБО) -це найдешевший варіант (крім грошей на переоформлення доплатиш за додання газу в техпаспорт). другий варіант - знімаєш/ставиш на себе або пишеш доручення на тата/маму/брата/свата, потім ліпиш ГБО, і знову в МРЕО і платиш майже стілки ж за зміну палива, як за зняти/поставити на облік (впринципі так воно і відбувається, тільки номери не міняються. можливо при варіанті з дорученням буде потрібен власник) коли я це робив (другий варіант, машина вже була на мені)- начальник МРЕО, де стоїть моя машина, зажадав поїзки "до львова на підпис", але розійшлись полюбовно за 300грн до чого веду - будь готовий, крім офіційних грошей на зняття/постановку на облік, мати запасних 300-500грн (це якщо другий варіант) або 1к грн - якщо 1-й. ціни по встановленню газу - 400грн за довідку в МРЕО від газовщика, далі залежить від покоління газу та величини балону, орієнтовно 2,3к -2-е покоління, 4к - 4-е покоління. якщо цікавить майстер і точніші ціни саме по встановленню ГБО, або якісь консультації - є такий Микола (0966156855) - скажеш, що ти з фолькс клубу і тобі порадили або ОлегМ(кантрік) або Олег (гольф2 чорний) - думаю, він радо допоможе
Ну більш-менш ситуація зрозуміла. Кортше кажучи якщо машина вже на транзитах, то тіки варіант реєстрації і аж потім встановленя ГБО можливий. А тоді ще раз платити. Тіки не можу зрозуміти ще з ціною остаточно? Чув там зараз якісь є речі типу "перевірка чи не в угоні", від якої можна відмовитися. Ну і як проводится оцінка ТЗ? Чим більше дати експерту, тим дешевше машину оцінить? Та побільше вийде мабуть. Дякую, але то вже буде інше питання.
Оцінку проводить незалежний ліцензований експерт (варіант дати на лапу може коштувати йому хліба), сам процес проходить просто: показуєш експерту автівку, звертаєш увагу на всі недоліки навіть якщо їх немає типу пробіг мільйон 999тис, днище гниле (на яму не женуть), кондиціонер непрацює, АБС відсутнє і т.д. Від комплектації залежить сума сплати податку (перша реєстрація 1%, всі інші в даному році -3. Я непогоджувався з ним доки він неоцінив мою чотири річну реношку в ту суму за яку я купував, та експерт сказав що мінімум що він може робити це мінус 30% від вартості на ринку, Дай порахувало 3% від експертної оцінки бо в них небуло бази на той час, тому уточни цей момент в мрео (1000-1500 різниця). Ціни на ГБО тобі підказав Zh@riK та я рекомендую встановлювати на ліцензованомуСТО бо в них як правило ті всі справки входять в вартість (трішки дорожче але нізаким бігати не потрібно) тоді і на лапу давати неприйдеться. Успіху!
Тобто якшо я взагалі ніколи не реєстрував авто, то я сплачуватиму 1%? Якщо машину оцінять в 7000уй то я сплачу 70уй? Вони мені перерєстрацію зроблять з заміною пального? І мені не треба буде бігати в МРЕО ще раз?
коли свою реестрував то на ній вже стояло гбо, а в техпаспорті небуло вказано, але помогав реєструвати знайомий з мрео. Дав йому на лапу і всі питання відпали. Про ціну нічого нескажу бо було діло 4 роки тому. З.Ы. експерт при огляді навіть під капот недивився, пофоткав машину ззовні і в салоні і все...
За законом сплачується 1% від вартості якщо це перша реєстрація в ЦЬОМУ РОЦІ, але на практиці рахують 3% так як в них немає бази данних про те яка це в тебе реєстрація (покупка авто) перша чи десята. Якщо ти купиш ГБО у "Івана" а встановить "дід Петро" (нематимеш доків на ГБО) то за законом МРЕО немає права вписати таку установку в тех.паспорт, а сервісні СТО дають повний комплект доків необхідних для ЛЕГАЛЬНОГО оформлення змін в МРЕО.
в мене ситуація була така, купував Ланоса знятого з реємтрації, на ланосі стояла ГБО, але не було вписано в техпаспорт (тобто по документах його і небуло) коли приїхав в мрев ставити на облік то мене прямо і запитали ГБО вписувати будемо - кажу будемо, і це коштувало 300 гривень за якійсь сертифікат і ше 100 грн. зверху, тобто мені на машину на тразитах вписали в ьехпаспорт ГБО за 400 грн. і все, про те потім виліз новий нюанс коли проходив техогляд сказали що на ГБО тож треба техогляд і він коштує 200 грн. заплатив і дали окремий талон про техогляд на ГБО, але коли я його показав одному гаїшніку він сказав що за 10 років роботи перший раз бачить таке чудо, вот так. А взагалі я б радив ставити ГБО в польщі, навіть в жешуві є нормальні кантори, знайомий ставив то казав шо з поїздкою вийшло то саме шо і внас, яле якість занчно краща, він по телефону домовився про день і яке обладнання ставити, приїхав за день все зробили дали гарантію і вже рік ні яких нарікань.