!!!УВАГА!!! Новітні методи інтернет шахрайства.

Тема у розділі 'Флеш', створена користувачем WANTED, 12 бер 2015.

1. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    Всім привіт. Хочу одразу ж застерегти всіх, хто має інтернет гроші, кредитні картки з чималим лімітом, або ж просто доступ до своїх рахунків через інтернет.
    Трапилась в мене неприємна ситуація. В Суботу 07.03.15 подзвонила мені підозріла особа з номеру +380919186365 і представився представником приват банку, запропонував збільшити мій кредитний ліміт, так як в мене була не округлена сума (12 100грн) я погодився підняти до 13 000грн, бо в сторону зменшення не можна, назвав номер карти (шістнадцять цифер,це ж не секретна інформація зовсім) потім мене почав випитувати інші дані, дівоче прізвище матері і так далі, все стало ясно, я культурно відмовився надавати таку інформацію, бо жодного разу, НІКОЛИ, НІКОМУ цього не повідомляв. Розмову було завершено. За декілька хвилин прийшло смс з номеру +380986136248 стандартного зразка " передзвоніть мені будь ласка", передзвонив, підняла жінка, сказала два рази "ало" і вибитла, знову передзвонив, просто скинули... За хвилину прийшло смс з того ж номеру, такого ж змісту, передзвонив, питаю "чого маячите і вибиваєте, немає чим зайнятись?" особа пояснила, що то був її чоловік і хотів згідно оголошення щось придбати і передзвинить сам. Передзвонив, з номера +380685350396 повідомив, що дзвонила його жінка, а він по оголошенню щось хоче придбати, розмова обірвалась. Так ще було близько 5-6 разів, ми передзвонювались по декілька секунд, він все твердив,що мене не чує, хоча я чув його прекрасно, пообіцяв маякнути з іншого опература. Згодом близько 20 00 знову зідзвонювались, десь так разів 15, може то співпадіння,але телефон дав збій, заглючила програма "дзвінки" і вибила критична помилка, вискочило повідомлення "Форс стоп" тобто аварійно закрити програму, так і зробив, бо інших варіантів не було. телефон внормувався, зникла мережа. Перезагрузив, не допомогло, переставив пакет в інший тел, не реєструє його в мережі, думав програма дала збій і тому вийшла з ладу картка. В Понеділок 09.03.15 пішов відновлювати, не відновлюється, зчитували сім карту, вона чомусь проходила як безномерна, тобто за нею не закріплено жодного номеру. Пробували через емей телефону, це мало бути гарантоване відновлення номеру, бо тільки одним ним і користувався, на диво працівників, не пройшло. Випадково у Вівторок 10.03.15 перевірив банківську карту, а там замість 12 600 грн (приблизно) виявилось всього 9 грн. передзвонив в банк, перевірили, дійсно, карта пуста, як потім виявилось почистили все, кредитні гроші, копілку, власні кошти... В сумі близько 16 500 грн.
    Як повідомило оператори привату, то в Суботу 07.03.15 близько 15 00 з мого номеру було здійснено 15 дзвінків у приват банк, а між 17 45 і 18 15 в п"ять етапів було знято повністю всі кошти. Питання ЯК? Зробили робочу копію моєї сім карти і в один час дві карти працювали, зламали пароль від приват 24 вводили кожного разу код підтвердження, хоч моя сім карта справно працювала і мені жодних смс не приходило.
    Оператори привату заявили, що якщо не поверну кредитні гроші до 25.04.15, то будуть ще й відсотки нараховувати... Чому? мене ж обікрали, а я тепер ще й винен і відсотки будуть?
    Написав заяву у Львівські міліції, записався на прийом до Загарії, подав заявкув службу безпеки банку. В прокуратурі відмовились приймати заяву, сказали, щоб перше міліція розбиралась.
    Може ще в суд подати, чи як?
    Хтось може чимось допомогти?
    Як заморозити кредит, щоб не рахували відсотки за вкрадені гроші?

• Подобається Подобається x 1
  2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Я не раз читав такі історії в інтернеті. Схема проста - змушують тебе зробити три дзвінки на їх номери, а тоді маючи цю інформацію йдуть в сервіс-центр оператора, кажучи, що загублена сім-картка, і роблять її копію.
    Все, оскільки зазвичай банківська карта привязана до твого номера телефону, то вони можуть отримати доступ до твого рахунку

3. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Шо тут сказати... Співчуваю. Доказати щось важко буде і знайти когось.
    Новітнього нічого немає. Не треба дзвонити на номера які ти не знаєш, хай самі тобі дзвонять це в їх інтересах.
    Якби ти не дзвонив їм, вони б не могли "відновити картку". Кажуть шо втратили картку і хочуть відновити, зазвали 3 останніх номери і все. А може її вкали в них і корисутються нею...

І тому я не користуюся кредитними карточками. Мама теж попалась раз на розвод.

Ну пробуй щось, але доказати важко щось буде....

4. WANTED

WANTED Місцевий

Я коли пробував відновити свою карту, то сказали, що така схема не дійсна вже десь пів року, бо ще потрібно інформацію кому і скільки переводив коштів на мобільний, а якщо не переводив нікому, то варіант просто відпадає, не так легко відновити карту,хоч в мене і знайомий в салоні обслуговування клієнтів.

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Значить працівники сервіс-центру в долі

6. WANTED

WANTED Місцевий

А можливо також і працівники банку, це ж і ще пароль з приват 24 треба було десь взяти...

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Яушо скопіювали сімку, то клікнути забув пароль ніхто не заважає...

8. Nazariy

Nazariy Місцевий

заз 968, коррадо г60
    древня схема. гандони дурять всіх під ряд. недавно по теліку показували що в пацана травмованого в АТО всі гроші на лікування вкрали, які скидували люди.
    тут вихід один мати сімку суто для карточок. і нікому не давати той номер

9. Manjul

Manjul Active Member

Был Passat B3 9a, сейчас Tiguan
    Сочувствую. Когда меня кинули на 300 грн - перестал людям верить. В голове были мысли и емоции которые словами не передать. Надеюсь таких людей судьба накажет. В принципе можно подергать за ниточки и попытатся раскрыть преступление - как минимум выяснить где и каким оператором проводилось восстановление карточки, вероятней всего там и камера есть, возможно получится определить лицо преступника....

• Подобається Подобається x 2
  10. baks

baks Active Member

VW Golf 2
    Паспорт колись теж потрібний був при відновленні сімки, не знаю, як зараз. Там точно замішані працівники Привату і мобільного оператора. Потім наберу.

Останнє редагування: 13 бер 2015
  11. Manjul

Manjul Active Member

Был Passat B3 9a, сейчас Tiguan
    зачем там сотрудники Привата ? как уже писал Bass, если отправить с зарегистрированного телефонного номера смс с кодом на номер Привата, можно изменить пароль на приват24 в течении 5 минут.

12. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Співчуваю, до теми, десь пів року тому дружина загубила телефон і треба було відновлювати номер київстарівський, то в київстарі була умова, або ми називаємо три останні номери на які здійснювалися дзвінки з цього номер за останні дні і тривалість дзвінків мала бути не менша ніж 2 хвилини (тривалість була обовязковим аттрибутом) або другий варіант треба було назвати емей номер телефона на якому стояла сімка останнім часом. Тому судячи з твоєї розповіді або ви спілкувалися з крадіями кожного разу тривалий термін і вони при відновлення картки скористалися цим, або там дійсно замішані працівники мобільного оператора, так як імей думаю вони не змогли би в таикий спосіб зчитати з вашого телефону.

Як писали вище, єдиний спосіб тут знайти винних, то змусити міліцію дати запит до оператора мобільного звязку, щоб вони дали запис з камери спостереження, хто відновлював вашу карточку і де саме і які документи вони мали при собі. Бо в іншому випадку довести, що це не ви зняли гроші буде майже не можливо. ІМХО

13. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    мдя, не дай Боже комусь таку западлянку. тому користуюсь контрактним номером. там навіть щоб змінити якісь налаштування потрібно з паспортом пакувати в їх центр

14. WANTED

WANTED Місцевий

Суто в Суботу був тільки один лєвий дзвінок тривалістю поза 2 хв. Всі решта по пару секунд. Та і окрім дзвінків шахраїв, я ще і зі своїми знайомими спілкувався, тому думаю цей варіант можна відкинути.

Sent from my HTC Inspire 4G using Tapatalk 2

15. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Там не обов'язково називати чітко останній номер, він може бути за останній день (кілька днів), тому можливо їм (шахраям) все таки вдалося вмовити оператора відновити номер назвавши один номер на який був дзвінок більше 2 хвилин і кілька інших з коротким часом розмови, це можливо і був привід для того, щоб Вам пускати гудки з різних номерів і імітувати поганий звязок. Дійсно треба пресувати міліцію, щоб вони робили свою роботу.

16. WANTED

WANTED Місцевий

Щойно дивився по іств, точно такі ж історії крадіжок в поранених з ато...

17. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    блін,співчуваю,напевно полюбе дави на мінтів щоб вони розбиралися.Можливо маєш адвоката знайомого,дави на те що в суд подаш

18. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    лише ідіот в україні вказує всюди свій мобільний номер... ще й в приваті (facepalm) ще й номер картки сказав... мда...
    Напевно так тобі і треба, на наступний раз, включиш мозґ !

19. WANTED

WANTED Місцевий

А як зідзвонитись з людиною, яка не вказала номера? Як перевести гроші не знаючи номера картки? Це не є секретна інформація. Але в чомусь ти правий, нрмер мобільного добре б взагалі мати окремий на приват, щоб його ніхто не знав. Та і я подумати не міг, що таке взагалі можливо. Тепер знаю.

20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ну я б 100% не передзвонював нікому в такій ситуації на незнайомий номер. Та ще й на ТРИ незнайомих номери. Моя логіка проста - кому треба, той мене видзвонить, чи напише в скайп або на мейл.

• Подобається Подобається x 2

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)