виїзд за кордон

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем chokolapka, 13 чер 2012.

1. chokolapka

chokolapka Active Member

Golf 3
    планую поїхати на кулька днів в Росію
    їжджу по дорученню

що потрібно мати при собі на кордоні, чи можуть бути якісь сюрпризи, чи не потрібно виготовляти якісь додаткові документи і тд ?

2. chokolapka

chokolapka Active Member

Golf 3
    всім велике дякую
    потрібно мати:
    техпаспорт, посвідчення водія, зелену карту (страхівка), доручення, якщо є

3. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    Можеш ще Шега запитати- в нього планується поїздка в Росію. Зелену карту (вона йде окремого типу Росія-Молдова-Білорусія) можу організувати зі знижкою ;)

4. юрий777

юрий777 Active Member

VW Passat B3 1.8 ААМ 1993
    в доверенности должно быть чётко написано, "с правом выезда за территорию Украины"...
    или делать специальный, временный тех паспорт в МРЭО, для выезда за кордон...
    доверенность дешевле...

5. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    ОУ сорі, щось раніше тої теми не бачив. Так би відписав. Так все вірно по документах, тіки ще не забути взяти міграційну карту на в"їзді в Білорусію, якщо через неї їхати. Ну я так завжди їжжу.

Друзяки, а хто в Білорусію їздить, підкажіть як там зара з заправками??? Бо судячи по всьому бензин там десь по 7грн на наші гроші. Єдине що раніше Білоруси завжди хотіли розрахунок тіки в білоруських рублях, а зараз кажуть що в доларах або російських рублях.
    Хтось знає щось про це?? Щоб я знав чи міняти гроші чи ні на їх зайчики. Бо не вигідно в Україні заправлятися. 20л мені до кордону вистачить, а далі повний бак по 7грн і до самого СПб.

Ну і ще, планую цього року виїжжати на Білорусію через Рівне-Сарни-Столін(Білорусія). Як дорога після Рівного і хтось там їздив? Є десь за кордоном заправки?? Чи треба ше довго до міста тягнутися? Дякую.

6. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Шег з заправками там все гуд, тільки за валюту. Останній раз спокійно заправився за російські рублі. Але саме краще, якщо можеш взяти валюту по нормальному курсу(мається на увазі чим дешевше), то і ціна на бензу буде нижча. Якщо хочеш то за ціни подзвоню запитаюсь конкретно, що і скільки коштує. Ціна потрохи там зростає.
    Тим маршрутом не їздив, і нічого тобі не зможу сказати.

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну справа не в курсі. Мене і цікавило ете шо заправляють або в баксах, або в рублях російських. Бо раніше так не було. пару років тому.

ДЛя мене це актуально на 20ті числа липня.

Шкода. На Брест їздиш?? Бо я останнім часом через Київ їздив, бо там ще ночував, але тепер за деь поїду. А через Брест не хочу бо на волині мене прикордонники харять, постійно до чогось домахуються))) Але там здається відразу десь за митницею є заправка якшо не помиляюся. Або якшо її не знесли ще))

8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

А , і ще питання, хто таки в Росію саме їздить через Білорусь. 2 роки назад була плата ха транзит по Білорусії, в сумі щось 5у.о. Зараз чув що 15євро, а інші казали шо взагалі відмінили його. Ніде не можу знайти достовірної інформації.

9. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    2 роки тому їздив трасою Сарни - Рівне. Після тодішніх доріг Львівщини здавалася хорошою. Думаю ситуація суттєво не погіршилася.

10. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Хм... Біда хлопці. Вчора говорив з жіночкою знайомою, яка працює на кордоні ветеренаром. Питалася вона в погранців, сказали що по дорученню, не випускають. Хоча дивно. Декілька років тому я їздив. Мене намагалися розвести на тимчасови талон, але я не повівся і проїхав. А тепер вона каже, що не дають в"їжжати і все.

chokolapka, раджу цю інформацію уточнити десь. Можливо навіть в ДАЇ, хоча там тобі точно скажуть що робити треба обов"язково.

11. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Можливо щось змінилось при вступі нового(чи змін) митного кодексу з 1 червня. Я зі своєї сторони теж попробую уточнити чи є якісь проблеми з перетину по дорученню.
    Я наприклад їхав після 1 червня, то митник("коза")мені теж "чєсала", що неможна везти з собою каністру з пальним у багажнику, а потім я перепитав у інших, і мені сказали, що це розповсюджується тільки на нерезидентів(тобто для тих хто в'їзжає до України).
    У нас - "Корочє, хто як хоче, так і дрочє".

П.С. Наші прикордонники ще ті "пси", їх хлібом не корми, а дай домахатися до чого небудь.

12. Shaggy

Shaggy Super Moderator

От тому я через Волинь і не хочу їхати... Там напастой така фігня. Скіки не їздив то домахували як має бути. Через Чернігів такої фігні нема.

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну коротше "в кратце" розкажу шо і як вже після приїзду.

Документи що треба - паспорт, техпаспорт, зелена карта. Якщо в техпаспорті не вписаний то треба брати тимчасовий реєстраційний талон, доручення не канає. Але мене не запитали на кордоні, навіть увагу на це не звертали. Так тіки по паперах, погранєц сказав шо вони то троха ігнорують, так як в Україні доручення відмінили.

український кордон проходиться без проблем. Паспортний контроль і "що везете, відкрийте багажник". 10хв і я вже на нейтральній території. На Білоруській стороні треба заповнити міграційнукарту і таможенну декларацію на тимчасовий ввіз автомобіля. Так само паспотрий контроль і велкам ту Бяларусь. Щоправда я проторчав 2 год на кордоні білорускому бо попав на їх перезмінку. В них раніше, бо час то міняєтьсян а годину вперед.

Їхав я на брест але не через Ковель, а через Шацьк. І мабуть тудою завжди буду їздити тепер. Народу нема взагалі. Кордон якийсь такий тихий. Просто в селі. Ще й покупатися можна заїхати. нема ніяких зелених і червоних смуг, а так все проїжжається.

Ну а шановнийь Бацька Лукашенка взагалі зняв всі плати за ввози і т.д. Платити тепер ні за що не потрібно. бензин по 24 рубля російських. заправляють в у.о. або Євро, але бажано мати дрібні, або без здачі.
    Дорога Брест-Мінськ обмеження 120 км/год. На виїзді плата 4у.о. або 120 рублів російських.
    Ну а кордон між Білорусією і Росією взагалі забрали. Просто стоять будки, де колись сиділи погранци і стояь будки пусті. Я це зрозумів вже коли помінялась якість дороги))) В Росії бензин по 27 рублів.

Ну коротше до Санкт-Петербурга 19 год чистого часу (1700км). без ночовок і зупинок. Досить класно цього разу заїхав. Швиденько якось. Виїжжав в ніч, бо машин мало і білоруси переважно не їздять на бидло-ксенонах і фари в небо.

А назад їхав на Київ, по часу 22 год... Їхати ближче (1200км), але на кордоні назад простояв 8 годин. Це просто піз...ц. Білоруську сторону пройшов за годину, а Україна 7 годин чергу тримала. Рагулі.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)