Доброго вечора! отож, мені 17 років, недавно закінчив автошколу у м.Львів на вул. Замарстинівській. досить тривалий час шукав, цікавився багатьма автошколами, де б брали на навчання в 16. видали мені довідку, що "такий то такий" навчається на курсах водіння категорії В і проплатив курси в повному обсязі. печатка, підпис. знаю, що колись можна було їздити при умові якщо збоку сидів би водій, який має стаж водіння не менше 2 років. Зараз, це відмінили, потрібно мати ПРАВА "на руках". живу я в невеликому містечку за Львовом, і частенько батьки дають сісти за кермо. скажіть, що мене може чекати, якщо зупинить інспектор ДПС ? у випадку якщо збоку водій із стажем більше 2 років і у випадку якщо я сам буду за кермом?
як на мене, то нема жодної обставини, за котрої неповнолітній без прав міг би керувати ТЗ. права, наскільки мені відомо, більше не дають до виповнення 18. можу помилятись, виправте якбихтохтів
100 процентів! Тепер все змінилося, немає там всяких сидить поруч, стаж більше 2х років і всяке інше. Таке зараз не практикується! Чоловіче, не спіши сісти за кермо, ще встигнеш!!!
так, звісно, я все розумію =) але цікавить ЩО МЕНЕ БУДЕ ЧЕКАТИ ПІСЛЯ ЗУПИНКИ ПРАЦІВНИКА ДПС ? і скільки "бюджету" на це витратиться ?)
Ітогі падвідьом: людина, котра сидить поруч і має права, на думку інспектора може буте не похожа на "спеціаліста з підготовки водіїв" - можуть бути проблеми саме в цього "спеціаліста". Та й погоджувати з ДАЙ список доріг, де ти можеш їздити, може бути напряжним.
Перш за все вони захочуть хабар, бо немає що вилучати (права), друге якщо заціпить ДПС - адмін штраф.
ооо, так активно взялись з це питання. Дякую! ) коли я за рулем, то в основному збоку сидить мама, в якої стаж водінню більше 10 років (думаю це хоч трішечки полегшить розмову). При собі я вожу довідку про закінчені КУРСИ і паспорт. просто кажуть, що дуже і дуже великий ризик! машина на страфстоянку мінімум на місяців 2 і ще власнику автомобіля (моїй МАМІ) ШТРАФ у розмірі мінімум тисячі 2 грн ) отож, знаю що це є ризик на бабки=) але думаю, 300-500 грн можуть вирішити цю проблему, яка може статись не дай Бог ??? чи обійдеться все набагато дорожче ?
Не знаю розцінок на хабарі, коли збираються вилучати ТЗ на штрафмайданчик, але адмін штраф на 2000 такого ніби не чув. Ну і мамі можуть забрати права...
та і живу я в маленькому містечку Миколаїв, що на Львівщині, думаю в нас ДАЙ інспектори лиш би гроші.. скільки знаю людей, котрі пяними за кермом їздили і в ДАІ відмазувались за"бабки". хоча дуже наглі в нас інспектори ДАІ. дуже часто трапляються в нетверезому стані) потрібно прикупити відеорегістратор і заливати все в Ютюб =) ДУМАЮ, гроші все вирішуть.. от цікаво знати приблизну СУМУ, чи варте воно того =) чому ж у мами забирати права? за те, що дала сісти за руль неповнолітньому ?
Мамі не вилучать права, згідно чинного законодавства вона не є порушником. Адмін штраф можуть накласти на власника авто, але й маму може зачіпити адмін штраф як "маму".
Це я до того що, якщо мама буде посилати(ДАЙ інспектора :D)сь на процитований мною пункт правил... Тоді вона буде порушником.
я з 16 років їздив по пункті ПДР 24 Навчальна їзда. слава Богу мене ніразу не пиняли працівники ДПС! але консультувався з даішником на рахунок цього питання: він мені внятно пояснив, що я можу навчатись водінню і з 16 років в індевідуальному порядку (тобто з татом), але щоб були обов"язково виконані всі передбачення ПДР, тобто: -наявність 16 років і документ, що цьому свідчить; -присутність особи яка навчає (мама, тато, брат, не важливо), але в обов"язковому порядку їхній водійський стаж категорії повинен перевищувати 3 роки! + вони повинні мати медичну довідку (це один з моментів який люблять упускати); -право навчатись ти маєш тільки у світлу пору доби! тобто до 19-00, не знаю чому саме до такої години, адже влітку це ще днем назвати можна... так сказав даішник в якого я консультувався... -на транспортному засобі повинен бути розпізнавальний знак "У"; -обов"язково і ти повинен мати медичну довідку!; -ну і само собою ти зобов"язуєшся при виїзді на дорогу знати і виконувати ПДР! от так я від"їздив 2 роки, до отримання водійських прав!
зараз все по-іншому! НАЖАЛЬ. точно, буду бачити ДПС, підійду поцікавлюсь...) але вони можуть запам'ятати мене і будуть знати кого першим пиняти на дорозі )
підійди перепитай для впевненості!) а вот якраз раз запам"ятають, то і не буде змісту їм тебе пиняти... раз ти в них консультувався-значить в тебе все згідно закону)))
Підішли людину котра має права, нехай запитається. Та й не факт що ДАЙ інспектор, в якого будуть питатися є останньою інстанцією, інший розрулить все по-іншому.
а потім ще дивуються що в державі корупція... самі ж змалечку її і вирощуєте, хабарі даєте та ін. зате потім коли за будь-який папірець, за "послуги" лікаря чи за "пришвидшення" якоїсь справи у державних органах просять на руку - то дуже сильно всі всіх матюкають ... да шо за країна така і т.д. "это печально..." http://www.youtube.com/watch?v=1u-jamdlQfY
я проти такого "вчення їзди". ну добре якшо адекватний хлопака, а якщо ні ? а навіщо інструктори і спеціально обладнані автомобілі ? моя порада не затівати нічого, а почекати рік. Правильно Кіндер сказав: не спіши, ше встигнеш. не можу зсилатись на документи, але друзі розповідали мені, що власник ТЗ несе відповідальність за все. Тобто - якщо я дам п'яному другу порулити - влетить обом (є в нього права чи нема). - це мало б працювати на неповнолітніх і осіб без водійських прав. Хоч як казав мій тато: "сину, хай краще ти за кермом без прав, ніж п'яний я" - уточню, фраза прозвучала, коли я свої права залишив вдома, а ми поїхали до кума :D ТС, розділяю твою цікавість і бажання до водіння, але моя тобі порада - почекай. нє, ну ставити питання "знаю шо погано, знаю шо порушую, але скажіт як сильно накажуть і я всерівно робитиму" - вважаю неправильним...
був в мене товариш який так їздив, він не нарушав, ЇЗДИВ з буквочкою "У" і його не пиняли.. думаю буква "У" багато чого вирішує звісно якщо ти не летиш 200 км/год а спокійно катаєшся по правилах то чого тебе будуть зупиняти?)) кого скільки раз зупиняли для перевірки документів за весь час водіння? мене рази 2 за 6 років напевно зупинили і то 1 раз я їхав без наклеєного на лобовому склі талона, а інший раз як мені потім пояснили було орієнтування і всі машини такого кольору і марки зупиняли...(з перевіркою номера кузова і т.д) більше якщо чесно не памятаю.. провильно тобі кажуть катайся десь по селах або на дорогах де мало машин , щоб набити скіли, а на трасу ще встигнеш виїхати. якщо ти будеш кататися тільки з батьками праблем буде менше. всі так вчилися..