Після 200км їзди по сильній спеці поміряв напругу на АКБ - 12,8В при ввімкненому кондиіонері, магнітофоні і ближньому світлі. При газуванні ніяк напруга не змінюється. Без фар і ввімкненого кондиціонера, але з працюючим (на охолодження) вентиляторм напруга більше 12,9В так і не піднялась. Зранку поміряв АКБ. 12.4В. Завів машину - заряд 14,2В поки холодна. З кондюком, фарами, дальнім світлом, музикою менше 14,1В не просідала. Приїхав на роботу ~12км. Напруга стала без споживачів 13,9В. З повним навантаженням 13,8В. Таке відчуття, що з наргрівом генератор просто починає меншу напругу видавати. Це реально? Ну і відразу питання якщо ні. Порадьте толковий сервіс де це можуть перевірити і зробити, заодно і до стартера подивитися. Бо в неті всі відгуки старі.
підтверджую, що відгуки не дуже - в першу чергу відношення до клієнта + ціни високі... але з того, що я в них робив - працювало після них
В мене таке з геною було. Тільки діапазон був від13.8 на холодну до 13.2 на гарячу. приїхав до майстрів - кажуть знімай на стенд кинем. Зняв в гаражі привіз - на стенді 14.1 і не падає. Кажуть мол чо хочеш? Нагрузку тримає. Я кажу на машині 13.2, а вони - став на машину і привозь.... Мля, я ж був вчора на машині... До побачення. В результаті купив беу гену який тримає постійно 13.7, жалію що не взяв новий. Що саме з тим геною було не то - не знаю, але не спіши знімати спочатку нех дивляться і міняють на машині. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ну 13,7 ше куди не йшло. Але 12.8 то ппц мало( Цікаво як залежить те, що генератор гарячий на напругу. Можливо це регулятор напруги від нагрів вимахується... Це єдине пояснення цьому якесь логічне.
Можливо. Але недавно після фесту по дорозі додому в мене пропала зарядка і виявилося що щітки здохли. Я не перепаював, а взяв реле зі старого гени. Вроді напруга як було не просідає, для приколу поміряю завтра зранку перед виїздом і по прибутті. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Тобто скоріше за все тоді при нагріві, щось відбувається з обмоткою, відповідно зменшується струм збудження і регулятор не в змозі його регулювати... Коротше буду ритися. Дякую.
Опір провідника залежить від температури. При збільшенні температури опір збільшується. Залежність описується формулою Rt = R0(1+a*dT), (все пишу без одиниц вимірювання) де, R0 - опір при початковій температурі T0 a - температурний коефіцієнт електричного опору для конкретного провідника dT - зміна температури = T-T0 Rt - опір при температурі T для міді температурний коефіцієнт a = 0,0043 Берем початкову температуру 20 градусів і розраховуємо, як може змінитися опір провідника міді який при 20 градусах дорівнює 1 Ом коли його нагріти до 50 градусів (думаю цілком реальна температура обмотки генератора ) Rt = 1*(1+0.0043*(50-20)) = 1.129 тобто опір обмотки може змінитися на ~ 13% нагріванні при нагріванні на 30 градусів.
Хлопаки тут сам гена ні причому =скоріше всього барахлить шоколадка.... від температури щось відстає і падає напруга - такі ситуації через раз. Ще може бути варіант якщо на гені демпферний шків= він може пробуксовувати. Якщо звичайний то шоколадка або щітки. Коли щітки то напруги взагалі може не бути, або КЗ коли кусок щітки на масу попадає... Коли напруга є а не регулюється то 90% шоколадка
Це все супер, але для цього там і стоїть регулятор напруги, який в свою чергу регулює не саму напругу, а струм збудження генератора. Тобто при зміні опору обмотки напруга не мала б мінятися теоретично. Інше питання, що сам регулятор напруги при нагріванні починає давати збої в регулюванні. Ну ще варіант може бути, що поганий контакт. Відповідно він нагрівається. Падіння напруги там може бути до 1В легко. Але я наче все перевіряв. Шків звичайний. Щітки і шоколадка разом. Простіше все в зборі поміняти.
Коротше перебрали генератор: кільця, підшипники, регулятор напруги. Також перебрали стартер. Наразі все в ажурі, там побачим як буде) З регулятором були проблеми при довготрималому навантаженні. П.С. Поїхав на контору АС+, що на вул.Джерельній 69. Дуже ними задоволений. Вчора поїхав, вони взагалі працюють до 15:00, але робили мені до 17ї реально поки все не закінчили. Сьогодні зранку подзвонив майсет який робив все. Перепросився що турбує в неділю зранку, але каже шо всю ніч не міг заснути бо не памятає чи затягнув мені болт на стартер))) Боїться, щоб нічого не сталося. Пропонував приїхати до мене і перевірити прямо під будинком, але я вирішив з"їздити до нього. Зняли захист, перевірив шо все затягнуто і на душі стало легше. Я зацінив цей підхід. Задоволений ними. Рідко совісних майстрів знайдеш.