Акумулятор

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем MARTINI, 17 гру 2006.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Акумулятор

мене мартіні забанить :)

P.S. Акумулятори будуть дорожчати як мінімум до нового року - подорожчав свинець. Зате тепер у більшості магазинів можна буде продати старі акумулятори по 30-40 грн. Тому поспішіть з покупками.

2. Romko

Romko Active Member

VW Vento

Вмене сьогодні здох акумолятор, він вже був здихаючий но сьогодні здох остаточно, навіть стартера не хотів покрутити. Не хотів купляти нового, думав дотягне до весни, тай з грошима напряг, но виявляється, що є такий "закон підлості" - він і добрався до мого акумолятора. Приніс я його додому, заміряв плотність, а в крайніх банках поплавок навіть не вспливав, таке враження, що не елекроліт, а вода, а в решту банках від 1,1 до 1,2 , подумав про найгірше - (прийдеться попадати в бабло). Но думаю зроблю я ще таку "вігню", яка описана вище, і з надією що "він" ще протягне пару місяців, пішов купив дисцильованої води і новий елекроліт, пополокав, помив, (зверху електроліт був чистий но коли я його взболтав, то знього елекроліт якийсь темно синій витік (напевно вже пластини посипались), я пополокав його декілька раз, доки знього вода чиста не витікала), залив елекроліт новий, поставив на зарядку. Заряджав я його годин так пять, но коли після зарядки поміряв плотність електроліту то у всіх банках він був 1,2-1,3 , мої найгірші прогнози "про попадалово" справдилися. П.С. Народ якщо у когось станеться така "гризота", не страдайте такою фігньою (мити, полокати, думав зекономлю.....), краще купіть зразу новий акум., менше часу потратите і результат буде набагато кращий (як від нового)!!!
    Народ, велике прохання, підкажіть де можна купити акумолятор, магазини, гуртівні, до кого може звернутися, мені не потрібний модний акумолятор з наворотами, простий-звичайний 60-65. Я знаю пару мість (базарчик на Зеленій, магазин на вул. Бузковій) де їх продають, но може ще хтось знає де можна купити.

3. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

На Зеленій (номера не пам"ятаю, нижче ніж поворот на стадіон Україна) є магазин Авто Альянс приносиш старий акум і вони дають 15% знижки при купівлі нового.

4. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

RENAULT Ю.Р.К.,
    ДИЛЕРСЬКИЙ ЦЕНТР У ЗАХІДНОМУ РЕГІОНІ УКРАЇНИ,
    АВТОСАЛОНИ
    Зелена105а
    tel 2418291

5. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

Саме там!

6. abarinoff

abarinoff Active Member

Seat Leon 1.4 TSI 2010р.

Подскажите плиз, что нужно сделать чтобы не разрядился аккумулятор в морозную погоду - я на Новогодние праздники уезжаю в Карпаты, машина будет дней 4-5 стоять в гараже, не разрядится ли аккумулятор (слышал, что в морозную погоду время разрядки уменьшается) ? Если есть шанс того, что аккум таки разрядится, как это предотвратить ?

7. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

Якщо нормальний акум то йому нічого не загрожує, якщо акум не дуже просто зніми його з машини і постав в тепліше місце ніж в гаражі!
    А в гаражі такаж температура як і на вулиці?

• Подобається Подобається x 1
  8. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Однозначно треба знімати і ставити в тепло, так рекомендують в мануалах. Я цього року вже мав таку проблему, акум розрядився повністю, навіть стартер не крутив.
    P.S. Якщо не будеш знімати, то хоча б сигналізацію виключи.

• Подобається Подобається x 1
  9. abarinoff

abarinoff Active Member

Seat Leon 1.4 TSI 2010р.

В гараже почти такая же температура как и на улице... Т.е. насколько я понял аккум лучше снять, так ? Снятие аккума никак негативно не повлияет на электрику (например, мозги инжектора), а то я где-то читал что на инжекторных машинах отключение питания не самая лучшая процедура ?

10. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Иногда, чтобы обнулить мозги и сбросить достаточно простые ошибки РЕКОМЕНДУЮТ снимать клемы на аккумуляторе. :)

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

уточни пліз свою думку.
    це рівно нічим не загрожує. Єдине, що станеться- онулиться МФА, якщо є.

12. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Ти сам її уточнив:

13. Madmax

Madmax Початківець

VW Golf II

Хлопці перш ніж кіпляти будь-який акумулятор заїдьте порадьтеся з хорошим електриком він вам підкаже.Потрібно знати яку силу струму має ваш генератор, тобто якщо у вас генератор має 65 ампер а ви купили акумулятор на 75 ампер то гене ратор ніколи не зможе повноцінно зарядити цей акум.Тому він увас довго невідпрацює. Генератор з акумулятором пов"язані прямо пропорційно. Тоді можна купляти акумулятор дешевий, але із такою ж силою струму як і генератор

14. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Не треба ніяких електриків, всього-навсього потрібно подивитись в мануалі, який акум ставиться на твій тип мотору, також можна глянути, шо вказано на генераторі. Їхати за такою порадою до електрика-то саме шо при заміні масла питатись в моториста, яке лити.

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Ржунімагу - генератор не в змозі зарядити акумулятор ))). Думаю, в даній ситуації таки варто поїхати до електрика, щоби повчити матчасть :) Зарядний струм не залежить від ємності акумулятора, більші акумулятори просто трошки довше заряджаються. Зарядний струм на акумулятор визначається міліамперами, потужність генератора амперами а акумулятора ампер/годинами. По-перше це різні величини, а по-друге різні акумулятори радяться виробниками тільки з причини ваги/роміру, пускового струму та кількості споживачів, які можуть працювати з вимнутим двигуном. Тому найкраще з практичної точки зору, щоб ніде не застрягти, варто вибирати акмулятор максимальної потужності у межах дозволеного розміру.

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Якшо ємність акума набагато вища, ніж розраховано для генератора певної потужності, буде постійний недозаряд + проблеми з реле зарядки і діодним мостом (не буде витримувати), так само швидший знос якоря/обмотки. Якшо я неправий-прошу товариша Пола внести компетентні корективи.

17. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

А я кажу, що нічого подібного не буде, готовий сперечатися :) І обмотки чи мости тут взагалі ніпричім, вони входять з ладу після постійних навантажень в десятки ампер. І взагалі, подумай логічно, якщо нехай найслабший 30-амперний генератор постійно скеровуватиме всю свою енергію на зарядку акумулятора, то що з нього залишиться? І чому буде саме недозаряд а не заглохне наприклад, двигун від недостачі струму на катушці?

18. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

А в мене на Вектрі Б згоріло 3 генератори за півроку (два з них по гарантії міняв, в машині не найшли ні одного глюка), поставив потужніший генератор (120В замість 100), стало все гут. А потім побачив, шо акум стоїть більшої ємності, ніж рекомендовано для 100В генератора, на сервісі перевіряли тільки чи він не замикає, т.я на ньому було написано GM, думали шо оригінал. А то був з Зафіри, на які стоїть ген. 120В, від якої і поставив генератор. От така фігня, з приводу суперечки-чекаєм на Пола. Я не претендую на істинність в галузі автоелектрики.

19. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Згоден з Орестом! Якщо гена на 65А, а АКБ по паспорту - 44А, а стоїть - 60А, то нічого страшного НЕ БУДЕ! Генератор насамперед розрахован на споживачів електрики, яка стоїть на машині, а заряд АКБ - то теж його робота, але не основна!!! Ще раз повторюсь, що гена працює на забезпечення усієї електрики. А тока, який він виробляє, якщо з ним нема проблем, завжди хватить на зарядку АКБ.
    Я тобі інший приклад приведу. Беремо 2 машини, які в один й той же час випускалися з конвеєру.
    1 - "пуста", все механічне.
    2 - "заряжена", єлектро люк, склопідіймачі, кондей і т.п.
    Так от на першій буде стояти АКБ 44А/г і гена на 45-65А. А от на другій АКБ - 50-55А/г а от гена на 90А. У другому прикладу багато стоїть користувачів єлектроики, тому й гена потужний ну й трохи АКБ більше зробили(хоча він може бути тіж-ж самі 44А/г).

20. dido

dido Active Member

AUDI А6 С4 Quattro 2.5 TDI, VW Passat B4 Variant 2,0 AGG 1996 ГБО - був!!!

100% згоден, торгую ними вже 4 роки, в ТАЗах стоять 45 і 47 амперні генератори а АКБ 55, 60А і нічого, аби був стартовий струм нормальний, а збільшим амперажем буде довше заряджатися

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)